NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, November 25, 2010

HaRd RoCk HoTeL PeNaNg

Ni lah tempat penginapan yg kami duduk.. ambik yg 2 bilik sbb satu bilik utk kami dan satu lg utk org tua kami..

Gambar agak berterabur sket sbb main upload je.. ehehe..


Ni pintu masuk bilik kami.. view yg cantek..


Ada private parking sendiri.. so tak risau nak cari parking.. hanya dpn bilik je parkingnya..


Ni meja konsol yg akan kita jumpa lps buka pintu utama.. byk foto frame ttg elvis presley kat dinding2 tu


Ok.. ni bilik kedua.. bilik utk org tua kami.. sgt selesa..


Posing jap.. ngeee..


Ni bilik air yg ada kat ruang tamu.. pun selesa gak..

Suka sbb ada paip kat tepi mangkuk tandas tu.. aku paling tak gemar kalo tandasnya ala2 barat sket, maksud aku takde paip sebelah mangkuk tandas.. Dah tak pasal2 susah nak mencebok pas buang air..


Ni la dining table bilik ni.. very moden klasik kannn.. kusi tu berattt.. cantekkk..


Dan ni yg pihak hotel sediakan atas meja mkn.. suka sgt2.. sib baik hubby bgtau kami nak smbut anniversary.. tu psl dpt kek.. ngeee


Ni mende2 yg ada kat dapur .. utk masak2 kot.. ke hiasan semata2.. pinggan mangkuk sume ada.. cantek2 lak tu..


Ni sume free dia bg.. kalo abis depa tambah lg.. bkn ni je.. ada lg sbnrnya air tin sblh atas.. kembong perut minum air gas hari2.. kuikuikui..


ada mikrowave, mesin wat kopi (dia kasi kopi biji siap2 dlm tu), ada induction cooker..


Gelas2 pun byk dia bg


Jajan2 ni sume free dia bg.. kalo abis leh mintak lg.. bebudak ni suka la..


Ni lak ruang tamu.. cantek dan comfy sgt2..


alamakkk.. malap pulak sbb cahaya kurang..


haa... terang sket..


Ni cermin kat dining area.. unik dan cantek.. rasa nak culik bawak balik je.. kekekke


Ni pergola luar living hall.. tp kami lom ada masa nak lepak2 sini.. ahahha



Ni lak cermin kat masterbed bilik kami .. bilik kami penuh dgn cermin.. sukaaa.. puas le belek2 muka.. ahaha


Ni lak laluan ke bilik air.. tp sblm jumpa bilik air akan jumpa wardrobe dulu...


Tadaaa.. ni dia bilik air yg sgt luas..


Ni lak tandas dgn shower


sinki yg cantek..


Tub mandi yg besar.. muat le aku dgn anak2 berendam..


Dr bilik air leh nmpk jelas org2 kat bilik.. hahaha.. leh skodenggg.. tp sory arr, cermin ni leh tutup dgn blind curtain.. so tak dpt le skodeng.. kikiki


Bilik kami.. sgt luas dan selesa.. di sbbkan hanya ada katil king size je, maka kami mintak tambah 2 lg katil single utk ain dgn apis..


Ni la rupanya bila dah di topup 2 katil single.. karpet tu pun kami dah ubah sebenarnya.. kami taruk dpn tv sbb lantai sejuk yg amatt.. dlm gmbr ni lom ubah lg karpet tu


Ni lak private pool yg ada kat bilik kami.. bukak je sliding door terus jumpa pool.. sakan anak2 aku mandi.. tahan berjam2 woo lepak dlm tu.. aku tak berendam sgt.. sejukkkk..


Cantekkan pool dia.. sukaaaa... bestt sgt2.. kalo kat umah mcm ni kan bestt.. ngeee..



41 comments:

luvelymummy said...

Ana.. takleh tahan nengok..meleleh air liur.. hheee..hhhheeee. tak tau bile ar aida dpt merasa dok kat situ..

Me said...

eden suko semuo perabot2 dia... tolong curikan utk eden... (harus ngidam bercuti kat sini juga nie...) 1 nite stay brp juta???)

Cik Jue said...

comel gile hotel nie..

sabariah said...

bestnya..akak apa nama bilik yg akak amik nih?..bleh bgtau dak..mana lah tahu ada rezeki lebih..bleh g sana plak

ibuayu said...

aduhai cantik betul bilik dia...tentu mahalkan

MamaShiLa said...

ana...soalan sama...brp rege bilik ni ana...sure rege tak mampu milik...huwaaaa...nak nangis rasa...lepas ni ana buat la giveway..pahtu hadiahnya...2 hari 1 malam tdo kat bilik ni.....1 malam pon jadikla...hehe...sape plak gadis free hair pakai baju kaler merah yg ade dlm salah satu pic ana tu? takkan ana kot...ku konpius...

melin melinda said...

yelah Ana. Bgtau la nama bilik tu dan rate dia..boleh start menyimpan dari skg..mmg berhajat sgt nak pi ke sana tu...

Joy said...

mmg superb la...

mama said...

bertuah badan....!!!

Effa | Mama FZ said...

bertuah laa ana ni... soalan seperti di atas.. berapa harga bilik tu? hehehhe.. mane tau dpt simpan2 duit.. nak gakkkk tinggal kt situ.. heheheheh.. :P

Rizziela said...

Alamak! nak gak g kakk..buatlah giveaway :D

mieoney said...

wow bestnye...nie mesti amik yg king suite kan...best2 sbb dh mcm dok kat umah dh...hehe

Sue said...

cantiknye.. entah bile la dpt merasa bilik mewah camni. mcm soklan2 kt atas tu.. bape harga satu malam ni?

W..A..H said...

wah cantik gila suite nya. akak nak tahu berapa harga semlm? rasanya ada beberapa unit aje. dpt tgk gambar ana pun jadilah..bestnyaaaaa

Ana Suzana said...

Aida.. InsyaAllah ada rezeki aida nanti.. Bilik2 lain pun best jugak..^_^

Ana Suzana said...

Me..
Tak muat kete nak culikkan.. Kikiki

Ana Suzana said...

Cik jue..
Comel dan cantek.. Happening lak tu

Ana Suzana said...

Saba..
Bab rege2 ni risau la akak nak bgtau.. Mentaliti org tak sama.. Takut ada yg salah anggap je.. Huhu

Ana Suzana said...

Ibuayu..
Bilik lain pun sume cantek2 gak..

Ana Suzana said...

Mamashila..
Haipp.. Bkn ana tu.. Tu penyambut hotel.. Kikiki.. GA bercuti kat sini..?? Adehh. Fengsannn.. Kikiki

Ana Suzana said...

Melinda..
Aduhai.. Serba slh pulak ni nak bgtau rege.. Huhuhu

Ana Suzana said...

Effa..
Waaa.. Tanya gak.. Kikiki.. Alhamdulillah.. Rezeki anak2..

Ana Suzana said...

Rizziela..
Huahuahua.. Akak xberduit nak wat GA mcm ni dik oitt..
Kikiki

Ana Suzana said...

Mieoney..
Haah, kings suite.. ^_^

Ana Suzana said...

Sue dgn kak nis..
Nak tau rege kak ke.. Errrr.. Aaaa.. Hehe

shera haifa said...

huhu..brpa rege nie..mst mahal kan..bstnye lau ada umh cm nie..

Miss Eyda said...

chantek nya rumah tue. memang modern type la. akak, yg kat master bedroom tue, yg cermin besar tue cermin yg kat bathroom ek?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantiknyee
sure mahal giler rege bilik ni huhuh

cerita siti said...

salam ana,

wahhhh bestnye Hark Rock Hotel Penang, patut la org duk sebut2. Saya selalu je dgr org ckp pasal hotel ni, rupanya memang cantik dan menarik :)

thanks la sbb ana share gambau2 ni, tak dpt gi, dpr tgk pun jadi la :D

lagi2 tang private pool tu, bebudak mmg tak tgk lain dah kan. tapi mesti padan ngan harganye ye tak?

eh, HAPPY ANNIVERSARY YE ANA N SUAMI! muga terus murah rezeki, sihat dan gembira selalu..

Siti

Ana Suzana said...

Shera,
Harga dia boleh thn le gak.. Huhu

Ana Suzana said...

Rose,
Err.. Ha ah.. Hihi

adarnadzmie said...

happy belated Aniversary tuk Ana n husben..
Moga berkekalan hingga ke anak cucu..

Belle R. said...

Salam, I google about HRH, Penang ni and come across your blog. Ni King Suite kan? Boleh tau price tak? Bcos I plan nak pegi vacay dgn family next month. Thanks kak. :)

Ana Suzana said...

oklah, sbb ramai yg nak tau dan ana niat hanya berkongsi info je tau.. rege 1 mlm kat king suite rm3.4K ++.. tak sampai rm3.5K..

Ana Suzana said...

siti..
mekasih ye.. ^__^

Ana Suzana said...

adarnadzmie
mekasih atas ucapan tu.. ^__^

Zana said...

ana....
ternganga jap mulut nengok kan rega dia.....
tpp mmg syiokk gilerrr la suite ni..
happy anniversary, moga family ana sentiasa sihat & dimurahkan rezeki. happily ever after

sokong sgt klau ana buay giveaway yg nih...wakakakaka

Ana Suzana said...

zana..
mau fengsan buat GA hadiah king suite.. ekekke..

zaliza amrol said...

meninggalkan jejak di sini :D

Muhammad Raffie Kamal said...

I'm coming hard rock :)

khairil said...

Boleh tau tak apa jenis bilil yg dkt dgn king suite ni? Sebelah2 dia ada bilik tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...