NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, November 04, 2010

MeMbaHaM Di MaLaM HaRi

Sejak dok kat kampung dlm 3 hari ni, kami anak beranak asyik ngantuk awal je.. biasanya kalo kat umah sendiri kol 1 pg baru masing2 nak hanyut tido.. tp bila kat kampung ni adehla, kol 10 mlm je dah terkelip2 mata nak pejam..

Sangap (nguap) berkali2.. hape lg, masuk bilik le, ajak anak2 sekali tido sama2.. diorang ni rindu betul dgn abahnye.. yelah kan, biasanya sblm tido diorang panjat badan abah diorang dulu.. main game sama2 dan pastu baru Zzzzz..

Sory le nak ye.. tggu mak korang cuti baru kita jumpa abah ye.. sok deepavali kan.. so kelas pun cuti gak.. makanya dpt le jumpa abah korang nanti.. abanggg, balik kmpg cpt2 ye.. anak2 dah rindu ni..


Ni le anak2 aku time tido.. lenaaa je memasing.. kenyang minum susu sorang sebotol.. pastu terkebil2 cuba nak lelapkan mata..

Dlm 20 minit gak le baru depa pengsan betul2.. maklum le, umah mak aku kat sekinchan ni tepi jalan besar, bunyi kenderaan lalu lalang sgt bising..

Kalo treler atau lori2 besar lalu bergegar woo rumah.. rasa bergoyang2 je .. kalo kat KL ni mau depa isytihar gempa bumi kot.. kekeke..


Kakak Ain.. ni td sblm lena sempat dia membebel kat aku sbb aku tak kasi dia kuar bilik.. iyele, aku suruh tido, dia sibuk nak sport check sape lg yg tak tido kat luar ( ada adik2 aku 3 org kat umah ni)

" sape yg bising2 kat luar tu mak..?? biar kakak tgk jap.."

" jgn nak ngada2.. pakai selimut tuh tido je..!! "

" ala mak ni.. nak tgk pun tak boleh.. itu pun nak marah.."

kah kah kahhhh.. akuuu gak yg kena bebel balik.. cetttt.. saje arr..!!


Budak yg hari2 sebut nak balik umah kakak nak balik umah kakakk.. rindu umah sendiri ye.. alololooo.. sabar ye nakkk..


Alisya pun lena membuta..

Aku pun apa lg, bila settle je tidokan anak2 cdgnya nak terus membuta gak.. tp bila pejam mata aku rasa payah beno nak tido.. pusing kiri pusing kanan pun still tak leh tido.. sbbnya perut bunyik2 kelaparan..

Adeh la... sian lak perut aku lapar.. rasanya aku perlu membaham sesuatu.. ape lagi, otomatik le bgn dan kuar dr bilik senyap2.. takut anak2 terjaga kalo buat bising.. hehehe.. terus gi dapur check apa yg ada kat bawah tudung saji..

Sedih, lauk abis.. ahahaha.. tp tak kira .. nak mkn nasi gak.. nak masak megi malas.. tak lalu nak mkn megi lak.. sbb nak gak makan nasi.. aku bukak peti ais cari stok ikan masin.. sib baik ada..


sanggup woo goreng ikan masin tgh2 mlm buta.. abis satu umah berbau ikan masin.. kuikuikui..


Sepinggan penuh nasik utk di baham.. hehehe.. tamak gile mkn..


Mkn mcm ni je dah best.. laju2 suap kat mulut..

Cukuplah sepinggan je aku mkn.. tu pun kuantiti nasik dah mcm utk 2 pinggan.. hehehe.. silap aku gak sbb tak mkn mlm td.. tu psl tgh2 mlm buta aku kebulur..

Tp aku bkn selalu mkn tgh2 mlm pun.. cuma kerap aje.. ahahahaha.. Okies, nak tido.. pg kang ada kelas lg.. nanti aku story aku ambik kos apa ye.. sbb aku malu le, aku bknnya pandai mcm korangg.. tu psl aku belajar semula..

Sbnrnya thn lps lg dah aku bljr.. tp di sbbkan mengandungkan alisya masa tu, makanya aku tangguh la dulu.. tak larat aku nak bljr time tgh sarat.. huhuhu



25 comments:

shakirah samsudin said...

all the best kak ana! :)
mak saya dulu pun smbg blaja mase kitorang kecik-kecik. :D

LiAnA said...

bagus.. beranak kecik masih rajin nk belajar balik..

Misztake said...

sama la. rumah dekat ngan jalan gak.
dulu masa ada telefon rumah, kawan2 yang call mesti tanya
"Ko ni duk kat tepi jalan ke?"

yakida said...

Ana... Sekinchan kat bandar ke.. akak blk kg hubby kat sabak bernam lalu ctu.. = benti kat sekinchan beli bahalu masri je... hehehe...

Rizziela said...

rajin gak bangun untuk goreng ikan bilis makan nasi..kalau saya..baik tido dari makan..MALAS :D

zeta said...

sedapnye la ikan masin tu..tu klu i tu mkn ngan kicap skali..hihihi..
bagus blaja lg.. :)
blaja rajin2..jgn malas2 ye.. :p

jasayu1 said...

Ala comeii nya tengok bebudak tu tido terutama sekali si Ain ...eehh Alisya tido pakai kain pelekat abahnya ya...... rindu la tuh!!!! mak nya pun sama ni....

MamaAirisDania said...

Hehehe...same cam kat kg sy, umah mak kat tepi jln, kalo lori lalu konpem cam gempa bumi..
Erm std la bfeed, tgh2 mlm msti perut berkeriuk, kan? :) kdg2 ku make stupid je..pdhal lapo giler woo...huhu

hanim.. said...

kekekee..sebaik org lain x terbangun dek bau ikan masin tuh..tp mmg..kdg2 lauk macamtu je dah cukup sedap..nak2 ngn nasik panas..lajuuuu je..

mama said...

terliur plak tgh nasi ngan ikan masin ni...sebenarnye i pose ari ni ..last poser ganti utk tahun ni..he3..

Me said...

hafiz!! kenapa nak balik rumah KAKAK?? kenapa tak rumah ABANG atau rumah hafiz???

Iza Bakar said...

ana blaja apa ni kat sekinchan

♥sYiLaSyiRa♥ said...

xsabar nak tau course apa yg kak ana amik...hihihi

Ana Suzana said...

Shakirah..
mekasihh.. doakan akak lulus ye.. hehhe

Ana Suzana said...

Kak Liana..
ana kena belajar dulu sbb ain lak dah start belajar.. heheh

Ana Suzana said...

misztake..
ahahhaa.. itu le kann.. padahal dah umah tepi jalan mmg le bising.. kekkee

Ana Suzana said...

Yakida..
bahulu masri tu tak jauh dah dr umah ana..

Ana Suzana said...

rizziela..
bkn ikan bilis, tp ikan masin.. heheh.. ana tak leh tido kalo lapoo

Ana Suzana said...

zeta..
mmg kena bljr rajin2.. tu psl ana kurang ngadap tenet.. huhuhu

Ana Suzana said...

Jasayu..
anak2 ana kalo umur 2 thn ke bawah mmg ana selimutkan/balut dgn kain pelekat abah dia.. eheheh

Ana Suzana said...

Sakimah..
ana tak leh tido kalo terlalu laparr.. hihihi

Ana Suzana said...

Hanim..
ada gak le yg terbangun. tu pun sbb nak ke tandas.. ekkeke

Ana Suzana said...

Mama..
wahhh.. dah ganti pose ye.. bagusnyee...

Ana Suzana said...

Me..
Ain selalu marah hafiz kalo dia kata itu rumah dia.. kena ckp yg tu umah kakak jugak.. kikiki

Ana Suzana said...

Iza & Shila..
nanti ana citer ana bljr apa.. blm sempat snap gmbr dgn rakan2 sekelas dan lecturer lg.. hehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...