NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 16, 2012

THe RiTz CaRLtoN MiLLeNia

Sepanjang 3 hari 2 malam di singapura, kami menginap kat hotel The Ritz Carlton.. Terletak di jalan 7 Raffles Avenue..
 
Aku rekemen kat sape2 yg nak stay kat singapore, ni antara salah satu hotel yg layanannya sgt bagus.. pastu view pun cantek..
 
Memandangkan ada 3 family, makanya encik suami ambik 1 bilik yg ada connecting room, 1 bilik lagi encik suami ambik utk mak abah aku.. bilik mak abah aku betul2 depan bilik kitorang..
 
 
Ni bilik masterbed.. bilik aku dgn encik suami dan ica ( babycot )..
 

Luas.. senang nak bentang sejadah utk solat..
 
Nampak tak stroller kat sebelah kanan tu, tu pihak hotel yg sediakan sbb aku request nak stroller.. senang nak jenjalan kang.. malas nak angkut stroller sendiri..
 
 
 Pandangan sisi .. wardrobe bilik ni sgt besar.. boleh main nyorok2 lagi.. kikiki
 
 
 
Ni bilik air.. puas anak2 aku berendam dalam tu.. shower pun ada.. lupa nak snap bahagian tu..
 
 
 
Ni lak kat bahagian ruang tamu.. tapi kami request extra bed utk ain dgn apis tido.. hehe
 

Ica menyibuk nak tido situ gak..
 

Ni ruang makan di mana kami semua akan berkumpul utk sarapan, makan tghari, makan malam, melantak tengah2 malam buta ( aku la tu.. kahkahkah..)
 

Ni lak khusus utk bebudak 3 org ni.. pihak hotel bg gak.. maceh2.. ada gak aktiviti bebudak ni time diorang membosan..
 

View dari bilik kami.. time malam lagi le cantekkk..
 



Ruang tamu kedua.. terletak bersebelahan ruang tamu yg kami request extra bed tu..
 

Ni lak bilik yg connecting tu.. kat sini mak pak mertua aku tido.. ica tu kan kat mana je aku snap gmbr dia pun nak menempel sekali.. kekekke..
 

Ica lagi.. kikiki..
 


Ni lak bilik mak abah aku..
 

Bilik air diorang.. kemain suka lagi mak aku berendam dalam tu.. kehkehkeh..
 

Utk hari pertama, kami dinner dgn nasi ayam dan nasi beriyani..
 
Makanan ni kami request kat pihak hotel utk sediakan makanan halal.. niat di hati memang nak ajak org tua mkn kat luar..
 
Tapi mak mertua aku tak berapa larat sgt nak berjalan2 ni, makanya lebih selesa makan kat bilik je.. boleh makan relaks2 dgn tenang.. boleh makan berulang kali.. hehehe
 

 
Nampak tak bunga hiasan atas meja mkn tu..
 
Masa aku tengok bunga tu, aku rasa menyemakkk sgt kat atas tu sbb menghalang pemandangan lauk pauk.. maka aku dgn konfidennya pi angkat bunga tu.. nak alih la konon2nya sbb menyemak kot dok kat situ..
 
Sekalinya bila aku angkat, abis tumpah segala air yg ada dalam bunga tu.. hahahhayukkkkk.. bunga hidup rupanya, patutlah ada air kat dalam pasu tu..
 
Tak pasal2 tumpah kat atas meja, kat seluar aku dan kat atas karpet.. abah aku dah jeling2 kat aku dan cakap letak balik letak balikkk... huhuhu.. yelah abahhh, jgn la marah aku.. huhuhu.. nangesss..
 

Berposing sebelum makan.. pesal lak malap gmbr ni.. cisss..
 
 
Malap lagi.. huhuhu..
 

Haaa nampak pun muka memasing.. mak abah aku yg kat belah kanan.. pastu apa lagi.. melantak le sampai kenyang.. hehe..



22 comments:

Allene said...

bestnya... sekali sekala dpt lepak dalam bilik cmni best gak.

SaRaH SaLiHaH said...

akakkkk..
sgt sgt sgt best dpt bilik gitu..
mau RM2K semalaman tu..aduyaaii..
VVIP tuuu..
tp serious tentu parent dan parent in law akak gumbira sakan..
tu blum masuk cite sesi shopping kan??

cepat2 akak,
i nak baca ni..
BESTTTT BANGAT..

ni yg rasa nak simpan pitis byk2..
ajak family ke sana..

syiekin said...

Bestnyer akak~ pic pon cntik... view dia pon very la the nice hehehe...

Kasih Salina said...

Salam Ana, rasanya ni antara bilik hotel yg ana dan famili pernah bercuti paling cantik sekali, saya tengok..

Zam yg tengok dulu posting ni..terus ckp, hehe

Izza - Jiejah said...

muka mak ana sebijik cam ana. anak omak ehhh ?? haha

I want to lose weight said...

next time, kena pi duduk kat Marina Sand tu pulak

Nazayiena said...

Bestnya bercuti dgn emak bapak dan mentua sekali....

~najwa~ said...

Terbaeekkkk la ana!

Amyra Chuari said...

best nyer dpt cuti beramai2...

meera said...

Mak ana pun cute jek mcm ana.. Paling I luv tu bilikair dia.. Psss.. Agak2 brapa riban tuk satu malam ya?? Hehhee

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mahal satu malam nie ana.. :) tgu opis cover baru leh merasa :)

junida said...

betul la..cantik gila hotelnya..mahu riban2 ni nak membayar..he3

amirah said...

seriusli cantiknyaaaa bilik ni

zawani yusoff said...

Kak anaaaaa...best nyeeee laaaa...kikikiki...besar bukan main lagi blik....pestaim tgok gmbr mak abah kak ana:)

Nur Raihana Abd Rahim said...

cantiknya bilik air tu..mcm sayang lak nak guna.hahaha

illa said...

paling best bilik air tu..
~sambil berangan~
:)

Haryati Faizal said...

mang terbaik ana!

Cnidaria said...

bape riban ni ana oii... ni dah level sultan ni ! hahah..betuah badan...

eyndayusoff said...

Fuiyooo hebatnya ;-)

N Suhana said...

walauwehh...
hebat giler.. N hb keje singapore dah setahun pun kitorg x jejak sana lagi.
u married to businessman ye ana very lavish life.
Take care & appreciate it Ana. U have while not everyone have it.

syafisyifa' said...

Cantik sgt... :)

Ietams said...

Bestnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...