NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, October 22, 2012

TaK TaU NaK KaSi TaJuK

Aku tak tau nak letak tajuk apa.. sbb dlm ni entry campur2.. sepatutnya aku apdet utk weekend, tapi memandangkan aku bz sgt2 weekend td, makanya tu yg jd entry carca marba ni.. hahaha.. hantam jelah ye..
 
Aku cerita bg setiap gambar jelah ye.. tak reti nak cerita dari mana sbnrnya.. agak2 kalo pening nak baca takyah baca.. kang korang marah aku lak sbb bg korang pening.. hehehe..
 
 
Ni gmbr ikan.. aku bela ikan dalam periuk.. hehhe..
 
Ikan ni dlm proses nak di rebus utk di jadikan bahan membuat kuah laksa penang.. dah lama giler kot aku tak buat laksa penang..
 
Memandangkan mertua aku ada kat umah, makanya aku masak le best2 sikit utk beliau.. bkn selalu mak mertua aku dok dgn kitorang..
 
Hari2 aku dok pikir sok nak masak pe, sok nak bekfes apa.. sukee sbb bertambah lg sorang testimoni tiap masakan yg aku masak.. muehehehe..
 
 
Part ni yg leceh sikit.. part mengasingkan tulang temulang.. gambar dah siap di hidangkan lupa nak snap.. so korang imagine jelah sendiri ye.. kikiki
 
 
Ohh siapakah gadis iteww.. kesian kat beliau.. =P
 
Ni lak gambar hari jumaat lepas.. ontheway nak ke sekolah sebenarnya.. dah la lewat kuar dari umah.. tup2 baru perasan angin tayar kurang..
 
Kurang yg melampau2 lak tu.. agaknya sbb dah lama tak drive sejak pegi bercuti kot.. tu psl angin kurang.. naik angin aku di buatnya..
 
Terus le drive ke stesyen minyak berdekatan utk pam tayar.. hebat tak aku pam tayar.. hebat kannn.. kihkihkih.. sape2 nak belajar cara pam tayar leh emel kat aku.. ekekkeke..
 
 
Yang ni menu aku masak di tengah2 pagi buta...
 
Pukul 1.20 pg kalo tak silap.. ni gmbr lom siap lagi ni.. aku masak kari hayam utk di makan dgn ketupat nasi pada pagi sabtu lepas.. nak buat roti jala sgtlah malas..
 
Selesai memasak pukul 2.30 pg.. terus laju2 naik tingkat atas sbb nak masuk bilik tido.. badan memang dah letih sgt kot sbb byk guna tenaga..
 
 
Tapiiii, aku tak terus tido.. sebaliknya aku bedal sandwich.. kahkahkah..
 
Sebelum aku masuk bilik tido, aku dah angkut makanan siap2 termasuk sebotol air masak.. masa tu bilik dah gelap gelita.. lampu tido pun dah tutup.. berjalanlah aku dlm keadaan yg samar2..
 
Aku panjat katil dgn senyap2 sbb takmo encik suami dan ica terkejut dan terjaga lak kang.. dgn menggunakan cahaya henpon, aku merangkak panjat katil selow2.. pinggan berisi sandwich dah letak siap2 kat tepi katil..
 
Tengah aku merangkak panjat katil tu, encik suami terjaga.. pastu boleh lak dia bantai terperanjat tengok aku merangkak selow2 gitu.. wakakakka..
 
Ker dia ingat aku ni hantu ju-on kot.. cisssss.. mcm le tak biasa tgk bini tu merangkak bawak makanan.. padahal boleh di katakan tetiap malam kot aku mkn tgh2 malam dlm bilik atas katil tu... kahkahkah..
 
Aku pun tak tau kenapa, asal tgh pg buta je mesti kelaparan.. miahahaha.. hairan sungguh.. bini sapo la tu kann..
 
 
Pagi sabtu lepas bekfes, aku dah prepare utk memasak mknn tghari siap2..
 
Menu pada hari sabtu tu ialah Nasi Daging.. resepi aku dah kongsikan pada entry2 terdahulu.. boleh rujuk kat bahagian labels kat sebelah kanan tu ye..
 
 
Ni hasil masakan yg dah siap sedia utk di hidangkan.. Set Nasi daging dan lauk2nya..
 
 
Ni daging salai/bakar namanya.. resepi ada kat labels jugak..
 
 
Nasi daging..
 
 
Kuah Air Asam.. ni memang best.. kitorang suka sgt dgn kuah air asam ni...letak tomato yg di hiris byk2 lagiii best.. pastu tabur daun ketumbar.. resepi pun ada kat labels..
 
 
Pastu hari minggu memang tak ke mana2.. bz siapkan tempahan lasagna dan krep durian..
 
 
Menarik takk.. hehehhe..
 
 
Krep durian.. saje wat kaler hijau.. muehehhe
 
Dahh.. tu je nak citer.. aku nak berehat jap layan masterchef.. tataaaa..


 


10 comments:

Amalblogbiz said...

rajin sungguh.. gaya makan tgh mlm atas katil tu dah mcm Nigella dah..

jaakechik said...

rajion betul la kak ana ni...jaa mmg salute laah.... gaya masak cam takdak anak kecik..... sempat jer semua keje dia buat..hihi.. bgus2x isteri mithali...

ibh_sue said...

Ko memang rajin Ana...Tabikkkk.
Tapi kan, nak tabik lebih tang perangai makan atas katil sblum tido tu..kikikiiii.. Sp boleh buat mcm tu..Anaa jeee.hehehee.Nasib body still maintain ya..Heeee

ameris said...

Ana...ana... Ada2 je..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

cute la yg tngh pam tyre tu...

Allene said...

kak ana.. kuatnya makan. nasib rajin masak... heheheh. :D

asma laily zaini abidin said...

nasi daging tu mcm best jer.....mkn dtengah mlm xperla.sbb tgk tuannyer kecik jer

Nazayiena said...

Nasib baik org yg suka mkn tgh2 mlm nie kecik je bdnnya,rajin ana memasak.

QUEEN of Heart said...

sedapnyee durian crepe tuh, teringinn

SaRaH SaLiHaH said...

akak..
mmg menang la menantu terbaik 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...