NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, October 15, 2012

PRe aNNiVeRSaRy @ SiNgaPoRe


Salam semua.. time aku taip entry ni, aku berada di kota singa.. singapura.. peginya pada petang ahad semalam.. dalam kol 2 kot gerak dari kulai ( umah mak mertua )...
 
Kali ni kami bercuti bawak mak abah aku, mak pak mertua aku sekali.. ni pestaim kami bawak org tua kami cuti bersama2.. maksud aku, pestaim kedua2 org tua kami di gabungkan bersama.. so meriah sikit.. 
 

Perjalanan dari kulai nak ke singapore tak lama mana pun.. tup2 dah sampai kat imigresen..
 
Di pendekkan cerita kami sampai kat hotel dalam pukul 3.20 ptg.. masa ni dah teruja nak masuk bilik hotel sbb penat lak riba budak sepanjang perjalanan dlm kete..
 
Yelah selama ni diorang dok dlm carseat memasing, memandangkan ramai penumpang dlm kete makanya carseat tak boleh pasang.. so riba ica lah jawabnya..
 
Pastu lak kena duduk kat seat belakang sekali sbb utamakan org2 tua kat seat depan dan seat tengah.. baik tak aku..?? kikiki..
 
 
Apis bantai membuta.. lena betul dia tido.. padahal dari dalam kete lagi dia dah tido, pastu sampai hotel pun dia masih tido.. kol 6 ptg baru dia bgn..
 
Ohye, sebenarnya aku tak tau encik suami nak buat surprise sambut anniversary awal.. padahal anniversary kitorang lama lagi.. hujung bln 11 kang baru sambut..
 
Tup2 masa masuk bilik hotel encik suami suruh tgk apa yg ada atas katil.. aku pun cakap dlm hati, pesal lak org tua ni, opkos la atas katil ada bantal ngan selimut kannn.. hahahha..
 
 
Rupa2nya ada sejambak bunga dgn kad ucapan.. pastu bila aku baca kad ucapan tu ada tertulis happy anniversary.. uikkkk.... tebiat ke laki aku ni.. kan baru bln 10 ni.. hahhaha..
 
Tapi aku takdelah cakap kat dia abg buang tebiat ke hape ke kan.. majuk kang sia2 je kang pasni takde surprise2 dah.. kikiki.. sebenarnya aku hepi giler sbb dapat bunga..
 
Bkn senang nak dapat bunga tau, kena tunggu besday dgn anibeseri jelah.. wakakaka.. biar jarang dapat sbb kalo selalu dpt bunga kang dah kurang bermakna lak kang.. hehehe.. encik suami kata dia saje nak surprise awal2..
 
 
Maceh abang kerana sentiasa menceriakan hati ayg..
 
Tengok dari gambar pun dah tau tahap keceriaan aku kann.. kihkihkih.. apis takde dlm gmbr ni sbb masih membuta dgn jayanya..
 
 
Ni dari encik suami.. senyap2 je ye buat pakatan dgn kakitangan hotel.. hehehe..
 
Kang anniversary bln 11 kang jgn tak buat surprise lak kang.. jgn risau, kang ayg buat2 mcm tak tau je yg abg nak buat surprise utk anniversary kita akan datang.. kahkahkah..
 
Ahhh aku tak kira, nak jugak ada surprise bln 11 kang.. ekekekke... nak jugakkk nak jugakkk... hahhaa adeh laaa.. buruk beno perangai..
 
 
Kad ucapan.. love you too.. hehehe..
 
 
Ni lak pemberian dari pihak hotel.. memang terbaik lahhhh.. tak sampai hati nak makan.. tapi kena mkn jugak kalo tak rugi woooo...
 
 
Macaroon tuuuu... ada stoberi dgn cranberry lagi.. mabelesss..
 
 
Coklat pun siap ada tulisan love you..
 
 
Manis2 sungguh.. boleh dapat diabetis ni.. kikiki..
 
 
Ini lagi... adehhh.. pengsan sbb byk dapat mknn..
 
 
Dan kek tiramisu.. cayalahhhh.. memang best giler..
 
Macam tau2 je aku ni kuat makan.. ke laki aku dah mention siap2 kat pihak hotel yg bini dia ni kalo mkn dah tahap resaksa.. ekekeke..
 
** mood aku hepi giler.. mekasih abangg..
 
 

30 comments:

Maizatul Ain said...

Happy pre anniversary...Ana.

Azierazwan said...

Wah ! Seronoknya Ana...slmt ulang tahun perkahwinan ye...tambah manis dpt kumpul dengan family lagi.

Maizatul Ain said...

Happy pre anniversary...Ana.

Kasih Salina said...

happy anniversary ana..tak aci ni wish awal2 dah..tu mesti senyum sampai ke telinga..sedapnya segala macam yg hotel bagi tu..tp dpt bunga lg best kan..hihi..selamat bergumbira with ur family..

Athirah Rosli said...

sweet+romantic+excited bace ni...!! hehehe... hope my future husband just like yours. i mean the 'romantic surprise' part.. ngeh3...

Siti Saleha said...

so romantic la... ermmm teringin la plak.

SaRaH SaLiHaH said...

Akak...
romantika~!!
syahdu + gumbira sy tgk gambar2 akak..
aduyaii...
Semoga akak dan suami sentiasa bahagia dan di bawah lindungan-Nya..
amin..

Chinta Safia said...

Happy Aniversary...Bestnye Kak Ana dah la dapat bercuti dapat plak segala mcm suprise, So romantic..

MRS. K said...

Happy Aniversary

Mira Adzlia said...

hepy eniberseri in advance..hihi..bestnye..romantik gitu..suweet sgt..suweet mcm cekelat itu. :)

ZIERA said...

happy anniversary kak ana..semoga berbahagia selalu..syokkan bila suami bt surprise..saya hari tu pun dapat surprise dari suami gak.Dapat bunga n coklat masa kat ofis.seronokkan....hehehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

semoga kekal bhagia smpi bila2

Hati Kata Jujur said...

salam

sweeet nye.. :) tumpang haapy jugak...

nome said...

wahhh untungnya la badan...nak jugek camni..ekekee....

Cik Eka said...

bestnyaaaa..

suka tengok..
happy anniversary kak

Cnidaria said...

best nyer Ana oi...!

syiekin said...

cOngrats kak Ana...
waaa sngat la hepy dapt kezutan cam 2 kan.. ari2 pon xpe kekeke~
didoakan berkekalan smpai bila2...:)

Nurul Ain said...

untong laaaa.....(mod jeles!)

-iLLa- said...

santek tulisan en rizan... :)
anyway, happy anniversary both of u...

Allene said...

romantiknya... wink...wink....
bila la laki den nak wat cmni... :D

eila said...

awrrrr....sweetnya!!!

zawani yusoff said...

Wawwww romantik gituuuwww.......bestnye dpt munge...:)

Haryati Faizal said...

sweetnya... mang romantik hubby ana...
siap ada bunga lagi, semuanya kejutan... sbg tanda penghargaan kpd isterinya yang tercinta sbb selalu masak sedap2 kot...hihi

Smiley said...

soo sweet ur hubby!
moga bahgia selalu ;)

Ana Suzana said...

mekasih semua..

Nida Mohd said...

bestnye dapat munge..siap ngan makan-makan lagi..btw tahniah for ur anni..so sweet..

eyndayusoff said...

Happy anniversary!! Nak puji la tulisan hubby Ana tu... cantik! ;-)

syafisyifa' said...

Bertuah kak ana...tapi akak mmg layak dpt mcmni sbb rajin..hehe.semoga murah rezeki

shaz mizah said...

sedapnye makanan... jeles tgk..

Nur-nba said...

Wah romantiknya suami akak..

Memang terharu kalau berlaku macam ni kat diri sendiri.. Banyak betul makanan, semuanya sedap2 belaka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...