NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 02, 2012

DaTiNg YaNg TaK BeRaPa DaTiNg

Ntah hape2 tajuk.. kekekke.. ni citer masa balik kulai weekend sudah.. hari sabtu malam ahad tu hubby ajak aku pegi JPO ( johor premium outlet).. bkn jauh pun dgn kulai.. dekat aje.. so aku pun settt aje.. hehehe..
 
Tapi hubby cakap toksah bawak bebudak la.. mintak mak ( mak hubby ) tolong jagakan jap, lagipun ada sepupu diorang yg boleh teman anak2 kitorang main.. aku pun ermmm okeylah..
 
Berat gak hati nak tinggalkan ica.. sbb aku lebih risaukan ica dari ain dgn apis.. ica kan asyik berkepit dgn aku je.. tapi malam tu bila aku bgtau dia yg aku tak bawak dia ikut sekali, dia kata okey..!! uikkk.. aneh gak tu.. hehehe..
 
Maka berangkatlah kami berdua2an tanpa anak2 ke JPO.. matlamat utama ialah nak carik perfume je.. pastu jenjalan je dlm tu.. dah lama tak jenjalan berdua2an kannn.. ewahhhh.. hahahha
 
 
JPO malam tu adalah lengang..
 
Tak berapa nak ramai dgn manusia... hairan gak padahal malam tu malam minggu.. dulu kemain lagi payah nak dpt parking.. sekaranggg, takyah nak berebut2 sbb melambak2 parking kosong.. hehehe..
 
 
Lengang kannn.. walhal belum kol 9 malam lagi ni..
 
Kami masa ni bagaikan pasangan kekasih.. jalan berpegangan tangan.. ececehhh.. jarang woo nak jalan pimpin2 tangan ni.. biasanya kami mesti salah sorang tolak stroller, sorang lagi pimpin tgn lagi 2 org anak.. hahahha..
 
Kami pun jalan dan jalan setiap sudut kedai.. masuk kedai yg jual perfume.. tapi hampa sbb takde lak yg kami carik.. so kuar la balik.. sambung jenjalan lagi.. best betul bila tak ramai org ni.. lapangg je kawasan nak berjalan.. hehehe
 
Lepas penat berjalan2, hubby ajak pi makan eskrem baskin robbin lak.. aku bab makan mana pernah menolakkk.. sila-sila.. beli satu je pastu share makan sama2.. baru romantik.. kihkihkih..
 
 
Encik suami beratur sambil berfikir nak beli eskrem hape utk bini dia yg kuat makan tu..
 
 
Lama betul nak sampai giliran ye bangg.. orang dah lapar ni.. padahal sebelum kuar umah dah mencekik nasik dah tu.. kuikuikui..
 
 
Jeng jeng jenggg.. ni eskrem kami.. kongsi bersama..
 
Masa ni tak main le adegan aku suap ko, ko suap aku.. takmo lahhh.. lambat sangattt.. baik kita buat pertandingan sape suap kat mulut memasing paling byk.. kahkahkah..
 
Komfem la aku yang paling banyak.. pastu sauk besar2 lak tu.. hahahha.. hubby aku mengalah jelah.. sian kot kat bini dia yg macam tak pernah makan sebulan..
 
Tapi masa aku khusyuk suap eskrem, hubby suruh aku makan cepat2 sbb dia nak blah dari situ cepat2.. rupa2nya dia hilang selera lepas tertengok org lelaki yg duduk meja sebelah aku tu..
 
Maunya tak hilang selera, org tu dah le pakai singlet, pastu angkat2 tangan.. makanya hubby terpandang le bulu ketiak dia yg sgt panjang dan sgt lebat tu.. wakakkaka..
 
Mujur aku tak mengadap lelaki tu masa aku tengah makan.. hahahha.. bagus gak hubby aku hilang selera, so boleh la aku tamak sorang2.. kekeke
 
Abis je makan kami sambung jenjalan lagi.. kali ni tak berpegangan tangan dah.. cisss.. sampai hati.. hahaha..
 
Aku memang malas nak singgah butik2 beg tangan ke hape ke kan sbb tak berapa nak minat.. setakat jenjalan jelah.. tapi hubby aku lak tup2 ajak aku masuk kedai jam.. huk alohhh.. kedai jammm..?? tu hari kan dah pegi.. ni pegi lagi.. huhuhu..
 
Aku pun ikut jelah.. teman le dia tengok jam yg ada dlm tu.. lps satu di belek, tengok jam lain lak.. pastu sambung tgk jam lain lagi.. bohsan lorrr... last2 aku kuar le jap ambik angin kat luar sambil balas2 komen kat fesbuk.. hahhaha
 
 
Aku ingatkan bila aku keluar, dia pun akan kuar jugak beberapa minit kemudian.. rupa2nya setelah 20 minit pun dia masih tak kuar2.. dok belek jam tu jam ni..
 
Adehhh.. babap kang baru tau.. sedih dah ni dok sensorang kat luar.. nak masuk balik malas lak..  Last2 aku pegi kedai jual coklat2 lagi best.. hehhee..
 
Aku belikan coklat utk anak2 aku.. pastu beli coklat tiramisu badam utk diri sendiri.. nyesal beli sekotak.. sedap giler kot coklat tu.. lenkali nak beli lagilah.. huhuhu..
 
Hubby aku datang kat aku 15 minit kemudian.. sabo jelah.. tu pasal aku cakap dating yg tak berapa nak dating.. kekekek.. takpe.. tak kecik hati pun.. malah kami siap bertepuk tampo je bila berjumpa balik..
 
Pastu dah taktau nak jenjalan ke mana dah dlm JPO tu.. serius mati kutu.. last2 aku cakap balik lah jom.. kang budak2 carik.. biasalah kann, hati seorang ibu asyik teringat anak2 aje.. hehehe.. maka kami balik la..
 
Sekian.. abis dah citer aku.. kekekke..
 


 

7 comments:

JaSSNaNi said...

wahhh.. bagos gak kuar berdating tu.. walaupun tak bape nak dating.. hahahaha.. faham sangat ayat tu.. ye la.. aura tu dah tak sama cam dulu2 kan.. walaupun kuar berdua.. kepala still ingat anak wat apa.. kan kan.. nak mengeratkan hubungan dan tambahkan kasih sayang.. bagos ada sesekali kuar berdua.. :) sedap aiskrim BR tu.. nyum nyum.. bagos en.somi tau fev istri ye.. :)

sal-nurbeena said...

biarpun dating tak berapa dating akak just nak sebut 'peeeewiiittt'!

Yana Aina said...

mesti teringat time couple dulu .. mmg tak selera klu tgh mkn dpt tgk pemandangan yg meloyakan tue. ^^

zawani yusoff said...

Hahahaah gelak sakan I bc post ni...ngeeeeee....romantika Gitu....biase klo dh ade ank,ssh dh nk jln2 pgg tgn...sobsob...kene buat slalu cmni ni...hihihihi

eyndayusoff said...

Lain kali balik Kulai boleh dating lagi kan hehehe...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

heheheh.... ok la tu, at least dapat berdating bersama2...

Bonda Ryan said...

dah ade anak nih nak kuar dating berdua dah tak syok kaka..saya mmahami..hihi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...