NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 16, 2012

JeNjaLaN Di MaLaM HaRi

Untuk pengetahuan, percutian kami ke sini selain menyambut pre anniversary, tujuan utama ialah nak menggembirakan org tua kami.. sbb bukan selalu dapat cari peluang utk luangkan masa bersama2 lebih2 lagi nak kumpulkan kedua2 org tua kami..
 
Kami rasa gembira sgt kalau org tua kami pun gembira.. yelahkan, diorang kan asyik sibuk dgn aktiviti kenduri kendara setiap hari minggu, pastu abah aku lak sibuk dgn ke sawah aje kejenye, jadi sesekali biarlah mereka bercuti rehatkan diri..
 
Utk menggembirakan org tua, kami tak kisah berhabis berapa pun.. yelahkan, duit boleh di cari.. tapi mak bapak tiada gantinya.. selagi diorang ada selagi tulah kami berniat nak gembirakan mereka..
 
Kami kat sini pun lebih kepada jenjalan dan makan2.. shopping2 takde sbb kami lebih suka merayap dari menyopping..
 
 
Hari pertama sampai, kami pegi merayau2 tempat menarik.. apa eh nama tempat ni, aku lupa lak.. apis panggil tempat ni tempat singa muntah.. kikiki..
 

Bila tgk singa ni muntahkan air, si Apis siap tanya kitorang lagi bila air kat situ nak penuh.. ekekekke.. tak tercapai dek akal ini budak nak tanya gitu.. kikiki
 

Gambar agak tak berapa nak clear.. cisss..
 

Posing lagi..
 

Ni gelap abis namanya.. wakakaka
 



Mak mertua aku dah start pening2 dah masa ni sbb dia kata mabuk tgk singa tu muntahkan air.. adeh la.. hehehe..
 
Lepas bosan merayap kat sini, kami pegi pusing2 lagi tgk bandaraya singapore lak.. lagi 10 minit nak pukul 9.30 malam, kami pegi kat depan marina bay sand lak utk tengok show air..
 




Sedihhh.. asal ada aku je mesti gambar malap.. hahhahampeh..
 

Kami tak masuk dlm pun.. sbb mcm aku cakap awal2 tadi yg kami takde fikir nak shopping pun.. just nak relaks2 je..
 




 


 show dah bermula..
 
 


 







 


Anak2 aku sangat hepi masa ni sbb beribu2 buih sabun berterbangan.. aku pun join tangkap buih sabun sekali.. seronok kottt.. kikiki
 



Anak2 aku lebih suka buih2 sabun ni je dari show air dan lampu2.. sbb diorang kata show tu bising sgt,.. muzik terlampau kuat.. ekekeke..
 
Show tu cuma berlangsung selama 15 minit je.. pastu kami terus berambus dari situ sbb cuaca dah start hujan gerimis..
 
Sebelum balik hotel kami pi tapau satay dulu kat jalan apetah namanya.. hehehe.. lepas tapau baru balik.. masa ni kitorang dah tak sabar2 nak balik bilik dah sbb ica meragam nak sugus..
 
Encik suami dah carik kat 7eleven tapi takde lak sugus.. lagi le dak kecik ni meragam.. ngada2 sungguh tau.. huhuhu.. nasib baik dia buat peel masa dah abis jenjalan..


10 comments:

Dieana said...

Beshnye dapat pegi sane....

Mira Adzlia said...

best..best..

Haryati Faizal said...

beshnye! teringin nak pi...

Norliza Nordin said...

jgn lupe bawak balik kepala singe tu! ^^

eyndayusoff said...

Rindu Singapore :-)

puan.mila said...

mesti hepi org tua akak kan? time ni la kita nak wat dorg hepi pun slg brpeluang..

*akak, close up la gmbar akak pkai kasut pink tuh, tak prnah pun tgk dkt cmne rupa kasut tuh..sbb baca entri akak suka sgt duk sebut sal ksut pink tuh..heheh

pnsusu said...

eheee..su su pun terfokus kat kasut pink kak ana ni...nampak menarik tertarik ni

syafisyifa' said...

Besnyeee

Norliza Ismail said...

Bestnya kalau ibu dpt bw anak2 pegi sana. Mesti anak2 happy giler. Mak mertua x suka pg sana sbb tmpt org muda katanya.

Norliza Ismail said...

Bestnya kalau ibu dpt bw anak2 pegi sana. Mesti anak2 happy giler. Mak mertua x suka pg sana sbb tmpt org muda katanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...