NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 02, 2012

NaMa SaYa iCa

Hai semua.. nama ica panjanggg sgt.. ica pun tak tau nak sebut nama penuh ica.. tapi semua orang panggil ica je.. hehe.. yg sebelah ica tu sepupu ica.. kakak ati nama dia.. dia baru 17 tahun..
 
Ica baru umur 3 tahun.. ica ada abg dgn kakak je.. ica belum ada adik.. tak tau bila ica boleh ada adik..
 
Kalau org tanya ica anak manja sape, ica akan cakap
" ica anak manje mak dgn abah.."
 
Kalau orang tanya ica comel macam sape..? ica akan cakap
"ica comel macam mak.. "
 
Kalau org tanya ica baik macam sape..? ica akan cakap
" ica baik macam mak.."
 
Sebab apa ica cakap macam mak sbb ica sayang mak.. kalau mak marah ica, ica terus pegi dekat mak, peluk kaki mak dan cakap kat mak
 
" nape mak marah ica, mak kan anak manjer ica.."
 
Pastu mak gelakkan bila ica cakap mak anak manje ica.. huhu.. ica tak suka mak marah ica.. nanti ica nanges.. ica kuat majuk..
 
Tapi mak baik.. mak suka bawak ica jalan2 lepas hantar kakak dgn abg pegi sekolah.. mak suka bawak ica makan2 sbb ica kuat makan macam mak..
 
 
Ica suka makan sup dgn roti kat pizza..
 
Kadang2 mak layan apa yg ica nak.. kadang2 mak taknak layan pun.. sampai hati mak.. huhuhu.. tapi selalunya mak layan jugak.. mak rimas dengar ica nanges2.. pandai tak ica.. hehe
 
 
Ica suka senyum kalau mak ambik gambar.. comel tak ica..
 
 
Ni pulak muka ica bangun tido.. tapi ica tau ica tetap comel walaupun baru bangun tido.. masa ni mak suruh ica pujuk abg yang tengah nanges..
 
Abg ica ni memang kuat nanges.. sikit2 nak nanges.. kalau ica marah pun abg boleh nak nanges.. ica lagi garang dari abg.. apa2 jelah abg ni.. asyik nak nangesss aje.. penat tau ica dengar..
 
 
Masa ni ica dengar je abg ngadu pot pet pot pet.. abg bgtau abg nak abah.. ek eleh abg ni, abah pegi keje jelah.. tu pun nak nanges ke..
 
Tengok ica, ica senyumm je.. tapi ica pujuk2 gak abg ica.. ica peluk abg dan cakap dahhh dahhhh...
 
 
Terus abg benti nanges.. hebat kan ica pujuk abang.. hehehe
 
 
Hari tu mak bawak ica jenjalan..  ica nak pegi tempat main, tapi mak kata takyah.. mak kata nak beli ubat abah.. alaaaa, mak tipu sebenarnya tu.. mana ada nak beli ubat abah..
 
Mak sebenarnya nak ajak masuk kedai sebab nak beli setokin utk abah.. ica tak suka pegi tempat2 mcm tu.. tapi ica terpaksa ikut gak lepas mak pujuk ica..
 
Masa dalam kedai tu ica nampak spender minnie mouse.. spender tu cantek sgt.. ica cakap dgn mak yg ica nak beli spender.. mak pun kata ambik lah.. ica sukaaaa ica sukaaaaa...
 
 

Ica ambik satu kotak yg ica suka.. mekasih mak.. ica saaaaaayang mak.. tapi kan ica salah beli spender.. spender tu utk umur 8-9 tahun..
 
Ica sedeyy sebab takleh pakai.. dah sampai umah baru mak tau salah beli size.. sian ica kan.. apelah mak niiiii..
 
 
 
Lagi satu, mak pentingkan keselamatan ica.. kalau masuk dalam tandas mak akan paksa ica masuk sekali..
 
 
Ni buktinya.. dgn kete sorong pun mak angkut masuk dlm tandas.. kalau ada kakak dgn abg lagilah sempit tandas tu jadinya tau.. mak kata takpe, yg penting mak tak risau..
 
Hari tu masa teman mak dalam tandas, ica tanya mak.. ica cakap kuat2
 
" mak nak berak ke..? mak sembelit ke..?"
 
Terus mak gelak kuat2 pastu mak suruh ica tutup mulut.. laaa.. ica tanya pun tak boleh ke.. oooo mak malu rupanya bila ica tanya kuat2.. sorry mak.. hehehe
 
Sekian cerita dari ica..
 


 

34 comments:

Yana Aina said...

comelnya ica ... ^^

-iLLa- said...

kakkakakkakkaa mak sembelit keeee???

SaRaH SaLiHaH said...

Icaaaaaaaaa..
24jam ikut mama..
lepas ni, mama musti boring duk sorang2..

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

nnti ica dah sekolah lagi mak boring..hehe

geniusaktif said...

Hhhahah...same la..kalo masum tandas awam..kompem sumbat sekali ank2 lam toilet tu...xkuase nk tinggal kn kat lua....rembat kat org nyaya ooo....

Zareena Bt Shahmarudin said...

Hai ica comel...hehehe...tgelak baca entry ni...lawak la ana...hope one day kita boleh jumpa....untung ana jadi full time house boleh bsama dgn anak2 all the time..

Izza - Jiejah said...

kalau ica sekolah nanti mesti mak yg nanges hahaha

faridatun neha said...

pandainye dak ica ni pujuk abg.. satu lg, dlm toilet pun sempat begamba gak.. tp story ni best (mak ica mmg menjiwai watak ica, huhu..). ica ni sebaya anak akak. k ica, maintain tomel, manje n senyum tu ye..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

hehehee.... kelakar la ica... erk?? mak ica ke ica yg kelakar ni...

Hati Kata Jujur said...

comel jer ica...
nanti ica sklh mak pasti ngis kuat.. nti xada org teman mak

meera said...

Mak kan anak manja ica... Xleh marah2 ica tau. Hahhaa..

ibh_sue said...

Wahahahaaaa. . Comeiii ja. :D

Ayu Aziz said...

Muahahaha...ayoyo byk cute itu bdk ica...haha...

eleynoor said...

entry yang paling sempoi, best & kelakar...

DeQWa said...

hahahhaha...kelakar la ica nih,
comel tul...

pnsusu said...

luahan dari ica....setulus jiwa..he he he

ameris said...

bila ica dh skolah nnt xde la ikot mak lg. dan mak terpaksa beranak lg utk temankan mak jln2 antar ica ke skolah...

zawani yusoff said...

Ica ica....Hahahahahhahah.....ica suke mkn ek,Ptt la tembam.....tp mak kuat mkn jgk,tp x tembam pun...I kikikiik.....

Bonda Ryan said...

cool entry ica!!! auntie senyum kambing sorang2..haha!!

cik neto said...

hahahaha..kelakar yang last skali... kalau xda org xpe lg.. xlah malu sgt... haha

crvmin sudin said...

heeeee tomei jee ica especially last part tuuu

yuzi musa said...

cute jer kan budak2 bila bercakap.. memag dari hati yg tulus ikhlas..:)

Adnazthie said...

Alahai..tak tahan membaca coretan ICA ni...ketawa seorang-2 akak.

Zuhra mohamed ismail said...

Comelnyer ayat ica nih. Pandai ica buat karangan

eila said...

adoi kelakar comey giler....

Ana Suzana said...

ica saje tau drop my water face... ekekke.. dah le ramai org dalam toilet tu.. sadis.. kikiki

Allene said...

terimagine ica plak yang cerita.. :D

meazrynn said...

lawak la ica ni....tersengih2 akak bace cerita ica...keh3...

nadia said...

kak, tak tipu. mula2 baca entry ni nadia sengih2 je dulu. sampai part paling bawah, tibe2 boleh imagine ica tanya akak, mak berak ke? siap sembelit bagai, amekkk kawww. terbahak2 nadia gelak. ahhahahaa

Haryati Faizal said...

tomeinye dia...kiut sgt, yg syoknya bila ica senyum mang manis...

AxaNixa said...

ica comel :D

Azreen said...

sgt lucu la baca citer ica ni...gelak sorang2...heheh

Ana Suzana said...

Ramai betul peminat ica kat sini.. Kikiki..

ciDa said...

haha...gelak sorg2 bace entri ni...ica comel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...