NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, October 28, 2012

HaRi RaYa KaMi

 
Salam Aidil Adha semua..
 
Ica wakilkan aku apdet belog.. hehehe..
 
Raya haji tahun ni kami balik kampung encik suami kat johor.. lagi pun sebab nak hantar mak mertua aku balik umah gak.. dlm 2 minggu gak mak encik suami dok dgn kami kat shah alam..
 
Sambutan raya biasa2 je.. kami bertolak balik johor pun hari khamis malam jumaat lepas solat isyak.. jammed toksah cakap le.. memang stress tgknye..
 
Hampir2 give up dan nak patah balik umah je.. tapi mengenangkan mak mertua aku nakkk sgt balik umah beliau, makanya kami kuatkan jugak mental dan fizikal meneruskan perjalanan..
 
Cehhh.. kami la sangattt, padahal encik suami je yg drive sepanjang masa.. aku lak sibuk terbongkang buat air liur basi kat seat belakang (mak mertua aku dok depan).. hahahahha..
 
Kitorang sampai umah kat kulai dalam kol 3 pg.. perjalanan adalah double dari biasa.. maklumlah semua nak balik raya..
 
Sampai2 je terus cepat2 bentang tilam toto bagai.. pastu zasss sambung buat air liur basi.. kehkehkeh.. takde sape pun yg balik raya kecuali kami laki bini dan anak beranak je..
 
Nak masak2 utk raya pun memang tak sempat le.. mujur ada jenjiran yg dtg hulur2 ketupat, rendang, lontong dan mcm2 lagilah.. tau2 je penuh dah meja dgn segala jenis mak nenek makanan.. hehehe..
 
Hari raya kami dok umah sepanjang masa.. hari sabtu lak kami sibuk merayap gi giant berhampiran.. hari ahad lak iaitu hari ni, sibuk dgn beberapa aktiviti.. aktiviti apa nanti aku kasitau.. hehehe..
 
Buat teacher genius aulad, saya mewakili anak2 saya ingin memohon cuti sehari lagi ye sbb kami tak sanggup nak menempuh jammed utk balik ke shah alam.. ecewahhhh.. baik punya alasan..
 
Saya tau teacher Aniza, teacher Siti, teacher Balqis dan teacher Mai baca belog ni.. muehehhe.. apapun di ucapkan selamat menyambut hari raya Aidil Adha buat semua umat Islam..
 
** p/s : nanti aku apdet berita pasal baby Asyraf..



4 comments:

Ibunda said...

salam aidil adha bt ana n family.. xsabar nk dgr kabar ttg bby asyraf... tgk bby saya teringat bby asyraf.. moga semuanya beransur pulih... amin..

julie hussin said...

slm aidiladha..:)

ibh_sue said...

Salam Aidil adha Ana. . . :D

Terbang Bersamaku said...

selamat hari raya aidil adha..=)
johor kat amna tue...? kt pun org johor jugak..ehehehe..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...