NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, October 30, 2012

PaDaH NaK CePaT

Seperti sedia maklom la kan, kalau balik dari bercuti panjang mesti byk keje nak di buat bila dah sampai ke tempat asal.. terutamanya aktiviti membasuh pakaian..
 
Nak basuh kat kampung malas pulak.. tu yg rela angkut baju bertimbun2 time nak balik kampung pastu kumpul jelah baju busuk angkut bawak balik umah.. basuh kat umah lebih feel.. ewahhh.. hehehe..
 
Malam td sampai umah, malam td gak aku mulakan aktiviti membasuh.. apa susah kan, bkn kita yg basuh.. just tit tot tit tot tekan button washing machine pastu biar encik mesin basuh sampai kering ( aku dryer terus )..
 
3 jam kemudian baru check balik itu mesin.. tu pun sbb nak cuci pakaian kotor berikutnya.. kalau takde pakaian kotor aku biar je dlm mesin basuh tu dulu sampailah ada pakaian kotor lain nak di basuh baru aku kuarkan.. kahkahkah.. dasarrrrr...
 
Tapiiii.. gara2 nak cepat malam tadi, aku langsung tak punggah baju kotor selai demi selai sebelum nak masukkan dlm mesin basuh.. aku main sumbattt je ..
 
 
Sekalinyaaaa, masa nak kuarkan pakaian tu tadi baru aku nyesal sbb aku basuh pakaian dgn segala mak nenek tisu/kertas yg terselit sekali rupanya.. nangessss..
 

Yg putih2 tu adalah longgokkan tisu/kertas.. cisssss..
 
Tak pasal2 menambah keje aku nak kirai dan bersihkan baju bajan dari segala kotoran tisu/kertas selai demi selai.. huhuhu.. nanges lagi..
 

Terus bersepah lantai aku.. komfem nak kena sapu pulak pastu... nanges lagi dan lagi dan lagi.. pengajarannya, pasni jgn malas nak cek satu persatu pakaian sblm di cuci..
 
Part paling best cuci pakaian ialah bila terjumpa kepingan duit yg encik suami lupa nak kuarkan kot dari poket.. paling sikit pun aku pernah jumpa dlm mesin basuh ialah 10 sen.. paling byk pernah terselit duit rm50 kot.. time ni terus cakap dgn encik suami
 
" mintak halal ye banggg... " kehkehkeh..
 

21 comments:

Allene said...

hahaha.. kak ana, lin pun selalu je jadi macam tu. bab duit blum pernah jumpa lg... ihihih

ibh_sue said...

Hahahaa. Tu biasa jadi. Tak pnh jd pengajaran pun. Heheheee

Amyra Chuari said...

Mira pon selalu gak kene camni... Especially dlm poket pakaian anak2... Jumpe tisu la, gule2 la....

MAY said...

oo..x pnh jd lagik.hehe...sbb baru berdua.

mrs.ecam said...

pernah kena...mmg rs nk menanges sbb nk kne kirai2 n buang tisu2 or kertas2 yg melekat tu...pernah gak jmpe wit dlm poket asben or tercicir dlm mesin bsh...cpt2 ckp "ni kire upah bsh bj kn?" hik3

I want to lose weight said...

Akak pernah termesin diapers hasya sekali dengan baju-bajan..

stress tak hengat

Ana Suzana said...

part terbasuh diapers tu ana pernah alaminya gak.. hahahha.. memang geli la memikirkan semula diapers yg dah sarat dgn bahan kumuhan (kencing)..

Nazayiena said...

Selalu jgk basuh baju dgn tisu2 camni...

mama maman aka yana said...

selalu jumpa duit dlm poket.. kita letak dulu kat meja.. tgk2 blk dah ilang.. hehehe.. maman dah ambik dulu.. msk dlm tabung dia.. boleh..?? hehehe

Aju Mohit said...

kalau duit syiling tu tak rersekat dalam mesin takpe, yg 50 hengget tu wajib dihalalkan ;)

JaSSNaNi said...

hahahaha.. lenkali kena ingat.. cek semua.. tu la kan.. malang tak berbau.. :D

diana said...

baru jadi kat saya macam ni kemarin..
bukan boleh sekali lalu je basuh nya...
hari ni baju tu dah kering tapi masih ada tisu2 melekat..baju putih x nampak sangt.tapi yang berwarna memang kena cuci balik la ..

Me said...

Eden pun sgttt selalu dpt duit Haha. Kertas syiling besar kecik semua pernah hehehe..

Norliza Aminuddin said...

nasib baik cuma kertas dan tisu kak.. klu de hp ke.. lagi haru.. hehehe...

aTieYusof Family said...

hehehe...selalu sgt kena mcm ni...segala tisu,kertas basuh sama..:)

mamawaiz said...

salam perkenalan:)

org lelaki memang selalu tertinggal brg dlm poket kan, tp kalau jumpa duit..saya suka,hari2 tertinggal pon x pe..hehe

mama_aizarah said...

Untung la dpt upah dr dlm mesin :) Husband saya x penah lak tertinggal brg ..sbb dia akan make sure seluar baju dia clearkan brg2 br letk lam bakul..rugi upah basuh baju :@

amirah said...

samala, "sape jumpa duit masa basuh baju, dia punya"..hehe

aishah hashim said...

gara-gara nak cpt trs jd b+ keje...hehehe

ina said...

ana, bukan ke dryer ada filter ..? so semua bendasing, habuk, debu, semua akan terkumpul dlm tuu

Nur Ezqy said...

blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com
HANYA RM1/pcs strip ujian kehamilan(pregnancy) dan ovulasi (kesuburan)
Syarat pembelian:
min 10pcs
Juga menerima pembelian pukal (100pcs keatas + potongan diskaun)
Boleh campur pregnancy + ovulation
kos penghantaran mula dari RM 3.50 ~ ke atas (ikut berat barang)
Kami akan cuba yang terbaik untuk meminimumkan kos penghantaran anda :)
sms:0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...