NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, October 18, 2012

SaMbuNgaN HaRi KeDuA Di SiNgaPoRe

Petang hari kedua tu kami sampai hotel semula lebih kurang pukul 4 petang.. letih toksah cakap lee, sampai melecet2 kaki aku walaupun pakai kasut sport, sape suruh tak pakai setokin kann.. kan dah melecet jari2.. huhuhu
 
Memasing keletihan giler.. yg aku tau hanya nak mandi dan baring2 atas katil.. penatttt sgt2.. org tua kami lagilah penat agaknya.. sian diorang..
 
Aku lak mandikan anak2 aku dulu sebelum diorang nak tido ptg ke hape ke kan.. bdn melekit2 dek peluh.. aku rendam diorang dlm jakuzi je.. sakan diorang main air.. hehe..
 
Lepas siapkan bebudak wangi2, terus pi kuar ke ruang tamu.. eh ehhhh.. ada dessert laaa.. bila ntah pihak hotel ni hantar kat bilik.. tak perasan lak ada org kuar masuk..
 
 
Ni ha dessert utk hari kedua.. variasi coklat yg mcm2 jenis.. yg bulat besar mcm bola tu pun coklat tau.. nak koyak mulut nganga luas2 gara2 nak geget punya pasal.. kahkahkah..
 
 
Yg merah dan putih tu pun cokelat.. makin bertambah manis le muka aku sbb mkn benda yg manis2.. kikiki..
 
 
Amacammm.. terancam dan tergoda tak.. hahahha.. semuanya dah berada dlm perut kami.. ntah2 dah jd bhn kumuhan kot.. ekekekke..
 
 
Lepas kenyang perut suka hati, aku layan anak2 mkn buah2 lak.. buah toksah kata la kan, melambak diorang kasi.. sampai tak termakan.. huhuhu..
 
Kengkonon nak tido petang tu... tapi mata tak ngantuk lak.. pening main rollercoaster masih ada lagi, tapi mata tetap takmo tido.. encik suami dan org tua kitorang semua bantai membuta petang tu.. cissss, tak aci sungguh..
 
 
Ica makan sambil melihat panorama kat luar.. cantek sungguh view..
 
 
Tengok la tu... tak gayat langsung..
 
 
Ni lak view di malam hari.. cantek kannn..
 
Malam tu kami tak ke mana2 pun.. nak pegi night safari pun tak larat.. memasing keletihan nak berjalan2.. dok bilik lagi best.. pastu makan2 sambil sembang2 je..
 
Malam hari kedua tu kami di sajikan dgn menu nasi ayam penyet.. sedap gak.. sambal pedas nak mampos.. kikiki..
 

Ohh aku nampak gemuk dari belakang.. sbb aku pakai baju masa aku peknenkan ica tu.. kikiki
 
 
 
 
 

Org sibuk makan, aku sibuk posing.. miahahhaha..
 
 
Tengok la pinggan aku.. penuh gile dgn lauk pauk sampaikan nasi pun tak nampak.. abis mati kelemasan nasi aku tu sbb tak dapat oksigen.... ekekekke
 
 
Ica hirup sup..
 
Tengah kami syok sembang2 sambil makan2, tetiba ada bunyi mende jatuh dgn kuat.. aku sangkakan anak aku terlanggar apa ke atau pun terjatuhkan barang dalam bilik..
 
Sekalinya bila aku jenguk kat ruang tamu, nampak ain baring kat katil dia sambil tahan2 nanges.. bila aku tanya kenapa..?? kenapa ni..?? baru ain melalak dgn sepenuh hati.. hehehe..
 
Rupa2nya dia yg terjatuh.. katanya dia cuba turun dari kerusi masa tu, tup2 tersalah langkah terus tersembam dan kepala terhantuk kat bucu meja berhampiran.. huhuhuhu.. 
 
 
Tak pasal2 mendapat kecederaan sikit kat kepala.. luka berdarah la jugak.. terus call staff yg incharge bilik kitorang duduk ni utk mintak kotak first aid..
 
 
Staff tu just tampalkan dahi ain yg luka..
 
Dan kami sangatlah tak sangka, dek kerana ain mendapat kecederaan atas perbuatannya sendiri, harga bilik kami telah mendapat diskaun dari pihak hotel gara2 diorang merasa bertanggungjawab atas apa yg berlaku kat ain.. =)
 
Dan malam tu kami semua tido lambat.. lepak2 kat ruang tamu tgk panorama.. sembang2.. yg aku lak makan aje kejenye.. tgh2 malam kol 2 pagi sibuk pegi pantry cari belen lauk dan nasi dinner malam tu.. ekekeke..
 

14 comments:

-iLLa- said...

ana, nanti kasi review pasal hotel pulak yer :)

JunAina said...

Jalan2 rehat2 dan makan2 memang part paling best dalam hidupkan...

zawani yusoff said...

Alaaaalalala Cian kak ain....becareful ye pasni...kak ana......habis licin ke mknn dalam pinggan akak tu?muhahahhah :p

Eey said...

Cantiknya view. Dok kat bilik jer pun dah boleh tgk semua.
:p

Me said...

chop chop... nak tanya.. kerusi sebelah ica duduk time dineer tuh sapa yg dok??? tengok gambar mcm dah cukup semua org ada dahhh.... staff hotelkah??

Allene said...

sedihnya tengok muka ain menangis...

:: Riri-Fatieha ::~ said...

best betul layanan pihak hotel ni

Zareena Bt Shahmarudin said...

Bestnyer Ana dpt cuti anytime...mcm saya...emmm...susah nak mintak cuti...keje byk ooo... :)

Chik Na said...

wah bagus pihak hotel tu..siap bagi diskaun atas rasa responsible mereka..

ADEEYA said...

Lawa jugak eh deco desert tu hehe :D

Nida Mohd said...

mmg cantik lah view dari hotel waktu malam tu..suka tengok

Haryati Faizal said...

beshnye...pemandangan dr hotel...

Nazayiena said...

Siannya dgn Ain dahi terhantuk,nasib baik luka sikit je.
Cantiknya view bila mlm.

SaRaH SaLiHaH said...

alahaii..siannya kak long, Ain ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...