NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, March 31, 2011

Hai KaWaN KaWaN...

Assalamualaikum semua..

Lama gak ana tak apdet blog ye..
Bkn merajuk ye.. Tp mmg ana nak berehat dr berblogging mggu ni..
Byk keje2 nak di buat lps balik bercuti baru2 ni..

Byk baju bajan nak di basuh..
Pastu nak di gosok, nak lipat lg..
Tp dlm sibuk2 tu sempat gak abiskan layan drama korea " full house".. Kekeke

Ni entry ringkas je ni..
Sambil lepak2 kat ice room menanti ain abis kelas je ni..

Ok, di kesempatan ni ana nak tegaskan lg sekali..
Ana berblogging, bercerita semuanya berdasarkan apa yg ana lalui..
Kalau tgh sedih ana akan cite sedih, kalau tgh ssh ana akan cite yg ana tgh ssh..
Kalau tgh gembira ana akan bercerita yg ana gembira..

Ana takkan bercerita yg indah2 je demi nak menarik perhatian pembaca..
Cerita ana sume telus, bkn lakonan, atau hipokrit.. Apa yg korang baca tulah diri ana..
Mcm mana ana bercerita, mcm tulah diri ana..

Masing2 boleh menilai dgn cara masing2..
Yee, ada yg akan senang dgn cara kita bercerita,
Dan ada jugak yg takkan senang dgn cara kita..
Terpulang.. Positif ke negatif je ana terima sbb kita bkn sempurna..

Tapiiiii.. Ana ttp akan berblogging dgn cara ana sendiri..
Dan bkn berblogging sbb org lain..
Yg suka ana ucapkan terima kasih.. Yg tak suka sila jenguk blog2 org lain ye..
Di alu2kan.. Jgn jengah blog ini andai ianya mengundang sakit hati pd diri sendiri..

Ana di sini mencari kawan dan bkn mencari lawan..




44 comments:

Suliana said...
This comment has been removed by the author.
Suliana said...

yeay.. kak ana dah kembali :-) tak pe kak, sy suka baca cerita akak :-)

Suliana said...

yeya.. kak ana dah kembali :-) tak pe kak, sy suka baca cerita akak :-)

livelifethefullest said...

yeahhh..itu die puan ana sudah kembali..cepat2 la update..abaikan je sapa yg tak suka tu..boring2 kat opis baca blog ana..muahahaha

Ijah EmoTemo said...

auww rindu dgn entry kak ana :'(
tak apa lah kak ana , manusia ada mcm2 jenis.
janji kita tahu kita mcm mana kan :)
yg penting ijah rasa ok je semua entry kak ana :D

jgn risau kak ana , ramai aje yg ok dgn entry2 kak ana :D

YONG MURNI said...

wah..akhirnya keluar juga entry ana...yong murni x sabar2 nak tunggu apa entry ana lepas ni...yong murni suka cara ana berblog...natural..apa yang kita buat hari2..yong x byk idea nak tulis macam ana...anyway gudluck buat ana...

Zana said...

ana...please concern dgn kami yang majoriti yg nak baca ni ek, yg lain2 tu 2/3 kerat yg minoriti tu abaikan, buat semak kepala je...kasihanilah kami....

baru lepas tgk full house ekk..
"aja-aja...fighting!!!!!"

PuaN su SU said...

yang penting niat kita kan.....
salam ukhwah ana

Qaseh chenta said...

yehaaaa..kak ana dah kembali....lama xupdate blog kak ana,rasa rindu nk baca tau...jenguk2 xde update lg,hari2 jenguk,hehehe...update byk lg tau....xsabar nk bca..hehe

ibuayu said...

tertanya2 gak mesti ana sibuk balik bercuti sampai tak sempat berblog..takpe yang tak sukanya sorang je..yang suka beratus..akak antara yang suka baca kisah ana dan anak2...

"CT CoMeL" said...

salam kak ana....mara'iiila kak....hehehe...banjar sudah...teruskan kak..ramai org suke bace blog akak...cayok2 kak...

che maneh said...

yay! we luv u ana

Pn. Zana said...

salam..lama x berblog kan ..:)

abeshazwani said...

akhirnya....ada jgk entry kak ana. tertunggu jgk. dlm hati ckp, mgkin kak ana jet leg lagi kot. heheehhe.

farah fauzi said...

apa2pun kak ana...saya akan sokong kak ana berblogging..hehe..

mama_aizarah said...

Betul tu Ana, dlm hidup ini kita x dpt puaskan hati semua..kalo dl pepath ada kata rambut sama itam hati lain2..sekang lagi la..rambut pun dah kaler mcm2..amik yang positif yg negatif tu tolak tepi..ini blog Ana..ana ada hak nak menulis dari perspektif ana..jgn disebabkan anon ana nak ketepikn minat dan hobi ana..we can't pleased everybody even if we try hard..jangan pikir byk sgt pasal benda anon nie! Ok?

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

wah...kak ana dh muncul kembali... rindu dgn entry2 kak ana...updated laju2 tau... hahaha... Sabar ye kak ana comel...manusia ni rambut jer sama hitam.. hati lain2...

UyuNs NuRuls said...

miss your post kak.....

adarnadzmie said...

sunyi jer ana tak wat n3... usah dikisahkan org lain... kita wat cara kita jer ana.. haha..

Eliza said...

Salam Ana, alhamdulillah Ana dah kembali berblogging!. Ana tak usah hiraukan apa kata "mereka" tu. As long as "kami-kami" ni ok with what ever story life, "kami-kami" tetap akan menjadi pengunjung setia blog Ana ni!. Bukan senang nak puaskan hati semua orang but again, this is your BLOG and u can do whatever u want (tp mengikut adab dan landasan lahh kannn..).. "mereka" tu jeles tu sebenarnya.. ahahhhahahahah.. GO ANA!!!

Siti Hajar Masri said...

akhirnya akak update juga..akak jgn risaulah..kat ofis sy ramai yg suka baca blog akak..hehe~

yana halim said...

tulis jer ana. Ramai yg suka baca. Aja aja fighting!!!

Haslini Hassan said...

Sokong apa yg Ana tulis tu, yg heran tu dlm tak suka tu dtg gak sini baca apa yg Ana tulis tu ye...Agaknya benci tapi rindu tu..hehehee^_^

Elyaz said...

biasa la tu ana, bagi saya, blog ni punyai kejujuran dari luahan hati seorang isteri yang bangga dengan suaminya. banyak knowledge yang u share and actually it's private la jugak bagi saya. u tahu u leh dapat pahala FREE tau ana, ramai wanita TAK MAHU kahwin lagi siap nak jadi lesbian, gila kerja, putusa harap pada insan bernama lelaki, dengan blog ana, u telah tunjukkan tauladan seorang isteri dan juga ibu yang tabah dan sentiasa bersama suaminya, teruskan usaha anda ana. walaupun terasa sedikit janggal saya lelaki, hahahah ramai follower perempuan, saya suka cara ana, its part of dakwah. cinta seorang isteri pada suami dan anak2nya, YELA... orang sekarang ni berapa MINIT bercerai???? saya sokong blog ni :) (saya suka blog ni sebab kami suami isteri selalu support both of use tempuhi suka duka bersama) alhamdulillah kekal bahagia kehari ini. cuma xada kekuatan dan masa nak buat blog macam ana. orang kita perlu satu contoh untuk pasangan muslim dan muslimah muda yang bahagia tapi terjaga akhlaknya. keep it up ana

Jaja said...

ana, teruskan dgn cara ana menulis sebab saya suka baca blog ana.
selama ni saya silent reader je tapi hari2 mesti nak jenguk blog ana utk baca -__-

apa2pun salam kenal ye ^__^

My Aisy said...

susah nak puaskan hati sume org...em...ati same itam hati lain2...sape tak ske baca tak yah lah bace...nih org2 yang ske baca dah tak menyabor tunggu entry k.ana...hehehe...

hadee said...
This comment has been removed by the author.
HadSha said...

pls la jgn stop blogging ye ana. saye ske tgk blog ana. n u know wut, byk yg saye amik dari blog ana contohnye, mase nak wat akikah anak saye haritu, amik kambing golek yg ana suggest, amik muffin yg ana suggest yg super duper sedap. Ana siapkan dgn price skali, no phone skali. so u share benda2 yg bagus jugak actually, n klu u gi holiday habis semua disingkapnya tempat2 holiday tu, bilik2 hotel bagai so secara tak langsung memberikan satu review dan orang akan teringin untuk pergi n so on. biarkan aje diorang2 yg tak suke tu. as a blogger, kita berblogging ske2 kan. so tak ske tak yah bace kan. sile la update lagi pasal anak2 u tu. n seriusly i kagum gile dgn u yg boleh handle anak2 seramai 3 orang n yg cembeng mcm hafiz by ur self alone. haiyoo klu i matik la pengsan. wakakaa... okeh panjang bebel plak... kesimpulannye, jgn stop blogging n yg penting sharing is caring is loving...

Cik Puan Axa said...

kak ana, trskan ber blogging..saya suka baca blog akak..mmg bnyk org2 yg dengki dlm dunia ni..abaikan je diorg..yg penting kita gembira :D

Adni said...

dah lama jadi silent reader blog Ana..puncanye nak cari contoh porch cantik :-)
terjumpa plak blog Ana..
kalo Ana nak tau lepas tgk ana pegi waterhomes PD tu, saya terus buat online booking...nx week tu terus pegi waterhomes jugak :-D

org dengki ada di mana2 Ana..
mereka dengki kerana kita ada sesuatu yg tiada pada dia
itu saja sebab-nya
abaikan mereka...tak berbaloi kita merosakkan hari kita yang indah dengan memikirkan perihal mereka :-)

My Life said...

ya betul2..sokong semua positive comments diatas..saya pun tertunggu2 update frm ana..memang kagum lah ngan ana..yang part paling best kalu g shopping satu tangan tolak stroller n satu tangan ngan troli..wahhh...saya try buat mcm tu tapi at last terpaksa mintak tolong hubby..:)
anyway keep up the good work ana..ignore ngan org yang tak leh terima tu..biarlah maybe dia ada persepsi sendiri..ana punya cerita memang menarik dibaca..:)

HajahFizah said...

yay...akhirnya ter"apdet" gak blog nih...selamat kembali k.ana...saya seronok jd pembaca setia blog nih....

aqishah said...

selamat kembali ana...

azzra81 said...

saya suka blog ana since first time baca..
suka..siap blh bayangkan ana ni mcm dh kenal je..nampak mesra jer..;p
n cerita2 ana mmg sempoi..menghiburkan..
pedulikan dgn mereka yg irihati...
hidup mesti ceria lalalalala..;p

dayana said...

aduhhh..lamanya tak baca coretan ana..tertunggu2 jugak.ingat sakit masih tak kebah...by the way suke membaca kisah life ana..tak nampak pun ciri menunjuk atau riak kecuali org yg membaca tu jealous dgn ana.keep on writing n i keep on reading.hehehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lor..nape ni..ade cite panas ke kat sini yg sy tertinggal
huhuu biasala kan..takleh nak puaskan ati semua pihak
depa tu dengki busuk ati
org camtu mmg tak senang idupnye ana..
cheersss!

ameris said...

ana, keep it up. abaikan yg menyemakkan kepala.

APAIZAH said...

AS-SALAM..
lama tak dengar cerita...
emm secara jujur izah suka baca blog ana...enjoy n seronok...sebab penulisan ana simple n jujur....if izah boring kat office or nak idea, izah suka baca blog ana untuk release tension...hehe..kiranyer leh feeling sama dengan apa yg ana tulis...mcm baca novel pulak....
izah pun ada blog...memang just suka2 untuk cerita pasal my baby....
apa2 pun keep writing k...be your self...kita mau cari KAWAN bukan LAWAN...

BaNaNaS! said...

yaperdaaaa.. kalu yer pong ana nak eksen itukan rejeki anaaa... suh derang terjun gaung la bunuh diri kalu tak pueh ati heheheh

mizz pisang

zih@n said...

hr2 cek ada entry bru tak...hehe..
sy suka je baca blog kak ana...klu ada yg tak suka tu abaikan je... =)

Fazila said...

sabar ana.. biar lah mereka dgn dunia mereka :)
ana... fm ada lebih x? hehehhehhe

Shida said...

Anywere, saya suka jenguk blog akak ni..herm..yg x suka tu takyah la nak sebuk2 baca...byk lagi blog lain yg korang leh jenguk..
sabar jer la ye Kak..

Shahayu said...

hi ana... memang kita x bleh nak puaskan hati suma orng ...kengkdg ada juga blogger yg suka tengok blog org...tapi suka kutuk pun ya kat blkg2.... kalu dah PHD tu susah la nak buang kan????.. akak pun selalu gak terkena.... tapi kita... sabar jer laa... itu yg termampu... smoga ana pun sabar tau....

eila said...

ari2 tggu akak update blog hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...