NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 06, 2011

EnTrY PeRtaMa SeLePaS BeReHaT

Hai semua.. jeng jeng jengggg.. aku dah kembali apdet blog semula.. hampir 2 mggu gak aku berehat dr berblogging.. bkn bermaksud aku merajuk ye.. tp yg paling buat aku malas apdet blog ialah sbb laptop aku kena virus..

Tak pasal2 sume data2 dan dokumen hilang.. gmbr2 yg aku simpan dlm laptop pun sume hilang.. time ni lah bergunanya blog sbb sume gmbr2 tu ada tersimpan dlm blog.. lega sket.. huhuhu.. jenuh hubby aku dok format balik laptop aku ni.. mlm td baru settle..

Ohye, yg tertanya2 khabar kami anak beranak dgn sukacitanya aku maklumkan yg kami Alhamdulillah sihat2 belaka.. cuma ada batuk2 je yg lom hilang.. biasalahkan, batuk kan mmg lambat sket nak baiknya..

Mekasih pd kawan2 yg rajin email, msg, private msg kat fb utk tanya khabar aku dan anak2.. rindu gak korang kat kami ye.. ehehhehe.. ececehhhh, ni yg perasan ni.. kikikiki.. pasni start le entry berderet bila laptop dah ok..

Tp arini aku bz sket.. ni pun apdet slps siap memasak lauk tghari.. pastu sibuk nak siapkan bekal utk hubby lunch kat opis.. hubby dah jemu mkn tghari kat kedai.. jd dia mintak aku buatkan dia bekal.. dah alang2 aku mmg masak lauk tghari, so apa salahnya aku tapaukan gak utk hubby..

Kang pas hantar ain kang aku pi la singgah opis dia jap.. dekat je opis dia dgn sekolah ain.. tu yg lg mudah tu..

Ni je yg aku sempat masak tadi.. kelam kabut sket sbb byk lg keje nak di buat..

Ni sayur bendi campur cendawan.. ikan dgn ayam goreng lupa nak snap..


Haaaa, yg ni nak buat sambal tumbuk... feveret hubby ni..

Tgh aku taip entry ni aku masih lom tumbuk lg sambal tu.. ekekkeke.. jap lg lah.. pas siap satu entry ni kang aku tumbuk la kang.. sambil2 jeling kat jam yg dah kol 11.10 pg dah ni..

Dah le anak2 lom mandi lg nih.. masing2 melepak kat ruang tamu tunggu mak dia nih jerit suruh naik atas utk mandi.. hehehhe


Ain dan apis.. umah pun sepah lg.. tak sempat kemas lg ni..


Ain sibuk menulis.. byk dah yg dia pandai.. Alhamdulillah..



Belajar sambil layan katun.. hehehhehe..

Ica..?? ica lom bgn lg.. ada dok membuta kat bilik tu ha.. dia ni banyak tul karenah skrg ni.. bgn pg mesti nak nanges dulu.. pastu punyalah liat nak suruh mandi.. nanges guling2 atas karpet ckp takmau mandi..

Smlm lg sadisss, pujuk mandi pun takmau.. dah le dah lambat nak hantar kakak dia pegi sekolah.. dia lak leh bantai melalak lama2.. satu cara je yg mampu pujuk dia mandi smlm.. mandi sambil nyusukan dia.. sampai mcm tu sekali.. huhuhu

Oklah.. aku nak pi tumbuk sambal ni.. pastu nak siapkan anak2.. bg anak2 mkn lak pastu.. kang senang2 aku apdet lg ye.. psl percutian tu kang aku apdet kemudian..

Lg satu, pada sesiapa yg kirim fridge magnet tu nanti ana apdet kat entry ye.. jgn risau, komen2 korang kat dlm entry ni sume ana baca walaupun tak sempat nak mereplynya.. ok.. tataaaa..

46 comments:

Shima Md. Zahar said...

yes..
akhirnyaaaaaa ana update blog..
windddduuu dekat gelagat anak-anak ana tu....

Shima Md. Zahar said...
This comment has been removed by the author.
♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

welcomeback, anna
miss apisss aaaa

"CT CoMeL" said...

hehehehe...bersiar kembali yer kak..lame nunggu...nmpk cam sedapla kak sayur bendi+cendawan tu kak...pehhh...lapo dok ofc nie....hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

camne nak buat sambal tumbuk tu? cam bes je..ce share ce share sini..eheheh

azza said...

rindu ngan cerita blog akak....

Syima Emi said...

alhamdulillah semuanya sihat.. lama saya tunggu kak ana update..hehehe.. tup2 tgk hari ni, blog akak berupdate.. nanti smbg update ok.. hehehehe..

irmafittaputri said...

ooh laptopnye yg saket..patut la lama akk menyepi...ok pasni siap la berderet2 entry ek

aqishah said...

yeah... sukenya dah apdet kembali... welcome back

Qaseh chenta said...

yehaaa...kak ana dah kembali....
nnt kembali ngan rutin harianku ,dtg keje pepagi bukak blog kak ana dulu tgk dah update lom..hehehe...

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

yeyey....kak ana dah kembali.. kadang2 terserempak dgn kak ana tngh jalan masa sy keluar lunch. Kak ana nak pg opis husband, saya pula nak ke are2 mcD tu..

ameris said...

tiap2 ari buka blog ana, ari ni baru ada citer baru...
ana, ada xtra tak fridge magnet?? bleh saya beli tak??

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alhamdulilah nampak sihat semuanya.. bagusla hubby nak makan bekal..kekadang lelaki ne malu nak makan bekal

ct shah said...

assalam ana.finally,dpt gak tgk ana update blog.ana,mcm penah nampaklah sofa tuh.mcm sofa rozel jer yg iklan dlm paper tu.i minat giler rozel,tapi mahal sgt.tak mampu lagi nak beli.hehe

Ena said...

tu la.. dok tertunggu tunggu juga.. apdet juga akhirnya..
Alhamdulillah semua sihat2 aje.. :D

MeMHaliD said...

panjang leher dah tertinjau-tinjau ana hapdet blog....heheheh

Elyaz said...

lama tunggu cerita ana. hahaha ok keep back on track. saya org bz, asyik tgk blog economy, politic, blog jenayah, skrg leh baca blog seorg isteri yg baik hati jaga suami n anak2 tercenta.

Shahayu said...

akhirrnyaaa muncul gak... ingatkan merajuk dah tak nak berbloging lagi.... eh nanti citer pasal sambal tumbuk tu ek..nampak menarik jer... p/s : kalu ...kalu lee ada lebih fm bleh saya beli??? heheheh heheh ngan muka tak malunya...

ceywie said...

selamat kembali ana. saya pun tertunggu cerita-cerita dari ana ni. :)

Iza Bakar said...

Welcome back, Ana! Rindu nak baca. Ingatkan napalah tak tulis2 dah...rupanya virus punyer pasal.

ibuayu said...

yeah...ana dah kembali...macamana nak buat sambal tumbuk tu ye . nampak menyelerakan

Straw Shop said...

Hi, masuk kat sini read your blog sebab nak cari idea reno rumah, selepas itu jadi silence reader blog ini.

Off topic: siapa minat bag organiser singgah sini http://strawshop101.blogspot.com/

Thanks.

Ana Suzana said...

Shima..
yeayyy.. pasni ana aktif kembali.. laptop dah sihat balik.. tu yg boleh berblogging semula tu.. hehhee

Ana Suzana said...

Kak Dilla..
peminat setia apis sungguh akak ni ye.. kekeke..

Ana Suzana said...

Ct comel..
sayur apa2 pun kalo taruk cendawan mmg nmpk sgt bestttt.. sedap woo cendawann.. hehhehe

Ana Suzana said...

Rose..
nanti ana letak resepi lg sekali.. sblm ni dah prnh letak dah..

Ana Suzana said...

azza..
akak sendiri rindu nak menaip.. sbb laptop sakit je akak berehat jap.. laptop tenat sbb jalan jauh kot.. kekekke

Ana Suzana said...

syima..
mekasih la sbb rajin jengah2 blog akak walaupun tak berapdet sblm ni.. ^_^

Ana Suzana said...

irma..
tu la pasal.. byk beno virus menyerang.. grrrrr

Ana Suzana said...

aqishah..
suka jugakkk.. yeayyyy... ngeh ngeh ngeh

Ana Suzana said...

Qaseh..
Aikk.. sampai opis terus terjah ke.. ekekeke.. pi bekfes dulu daaaa..

Ana Suzana said...

Serry..
pasni akak kena sentiasa sopan santun la kalo berada di sekitar damansara.. kekeke.. acah je..

Ana Suzana said...

ameris..
FM banyak ana beli.. kang ana letak kat blog ye.

Ana Suzana said...

Baby..
hubby ana lak jenis suka sgt kalau bini dia buatkan bekal.. hihihi

Ana Suzana said...

Ct Shah..
waalaikumussalam.. haah, sofa tu mmg brand rozel.. beli pun masa exhibition dulu2..

Ana Suzana said...

Ena..
Alhamdulillah.. sume sihat2 belaka.. ^__^

Ana Suzana said...

Memhalid,
mana panjang dgn leher zirafah.. ekekekke..

Ana Suzana said...

Elyaz..
ana pun rajin blog walking blog2 jenayah.. politik tu jarang le sgt2.. kekekke

Ana Suzana said...

Shahayu..
nak beli ke.. mmg nak jual pun.. kang ana apdet kat sini ye..

Ana Suzana said...

Ceywie..
mekasihhhh.. yeee.. ana dah kembali.. ngeh ngeh ngeh

Ana Suzana said...

iza..
sgt banyak virus woo... trojan la, malware la.. semput terus laptop ana..

Ana Suzana said...

ibuayu..
nanti ana letak resepi ye.. hehehe

Ana Suzana said...

straw shop..
mekasih sbb singgah sini ye.. slm kenal dr ana..

Kimchi said...

WELCOME BACK, Ana! :-) Missed your bebels :-)

Fasilitator said...

aduish tau2 je dh ada 44 pengomen kt sini..

Shahayu said...

ok..tq ana... nanti jgn lupa simpan tuk akak satu... hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...