NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 27, 2011

aPiS MaRaH BiBiK

Ni kisah masa kami gi the curve tu hari.. jenjalan dgn apis dan ica je pas hantar ain gi sekolah.. kami jalan2 dr the curve sampai la kat ikano.. pastu patah balik dr ikano menuju ke the curve semula.. ekekeke..

Apis standart la.. pemalas nak berjalan.. so dialah yg konker dok kat kete sorong.. ica lak jap2 berjalan sendiri, jap2 bila tgk dia terkedek2 je berjalan terus aku dokong.. lgpun kalau menunggu ica berjalan sgtlah melambatkan perjalanan.. dia kan jalan kedek2..

Sblm masuk the curve singgah jap kat kedai famous amos.. beli biskut utk bebudak ni.. diorang ni kena sentiasa ada mknn utk di kunyah..


Budak yg byk karenah.. manja dia nehhh..


Curi2 snap gmbr kedai ni.. kang kalo snap beriya2 lak org kata kita jakun lak kan.. wakakaka


Sampai je kat the curve terus pi level 1 yg ada playground bebudak ni.. memula main kete kontrol dulu..


Hijau tetap menjadi pilihan hati apis.. keh keh keh


" mak ni asyik ambik gmbr dede je.. dede dah nak main ni .. tepilah cikit makk.."

Macammana aku tak snap gmbr dia byk kali, asal tiap kali aku klik je dia bergerak2.. sudahnya gmbr pun jd blurr la.. tu yg snap berulang kali tu.. ekekeke


Pastu main slide pulak kat playground depan mothercare..


2 budak hijau..


ica masa ni dah merengek2 nak nyusu dah.. dah keletihan main la tu.. bg air masak takmo pulak.. sibuk nak nyusu gak.. sib baik kat situ ada bilik khas utk menyusu..


Pastu apa lg, ajak le bebudak ni pi bilik nursing tu.. yg apis memula takmau ikut sbb nak main katanya..

Banyak cantekkk.. sape nak jaga kalo aku tinggal dia kat situ.. ngengada ehhh.. mcm le dah besar sgt diri tu.. saje aku jalan slow2 tinggalkan dia kat playground tu sbb aku tau yg dia pasti kejar aku balik pastu..

Bila aku dah agak jauh sket dr dia aku nmpk dia kelam kabut sarung selipar dia dan berlari2 kejar aku..

" makkkk.. tunggulah dedeeeee..."

Wakakakaka.. tau takutttt.. jgn nak ngengada ehh..


Nursing room kat the curve ni selesa sgt.. dlm bilik tu ada bilik kecik khas utk kita lepak nyusukan anak.. so agak privacy sket la kan.. hehehe..

Dalam tu takde org lain melainkan kami masa ni.. masa tgh nyusukan ica, si apis ni dok diam je kat stroller.. tak bising lak mulut dia.. biasanya pot pet pot pet..

Tetiba dgr bunyi suara org masuk dlm bilik nursing ni jugak.. ada 1 baby dgn sorang budak baya2 apis rasanya dgn pompuan tu.. dr cermin bulat yg aku tgk pompuan tu ialah bibik..

Aku pun bg isyarat kat apis suruh diam.. saje je suruh dia diam.. kekeke.. yg aku lak sambil nyusukan ica sambil perhati gelagat bibik tu urus 2 org anak majikan dia..

Baby tu berak rasanya sbb dgr bibik tu sebut berak.. aku agak2 baby tu dlm umur 5-6 bulan sbb tgk asyik nak mengiring je tiap kali bibik tu nak tukarkan pampers.. kikiki..


Bibik : imrannnn.. duduk diam2.. bla bla bla..(mcm2 yg dia bebel sbb budak tu asyik nak meniarap je kejenye )..


Dari yg aku dgr, si kakak baby tu pun berak gak.. tp bibik tu ckp nanti2 je cuci.. sedang aku perhati gelagat bibik dr cermin bulat yg asyik bebel2 masa cuci montot baby tu tetiba aku nmpk dia ambik kasut baby tu dan babap bontot baby tu guna kasut tu.. adehhh.. berapa byk tu daaaa..

Dia takdelah babap kuat kot.. tp agak tak elok la kan dia buat mcm tu kalau pun dia geram.. dan tak psl2 baby tu nanges pas kena babap mcm tu.. aku pun ambik la kamera.. tergerak hati nak snap gmbr masa ni.. tp tak leh zoom dekat2 lak..

Bila baby tu nanges tetiba apis bersuara pulak.. agaknya bosan dok senyap2 je kan.. ekekke.. sekali apis cakap apa tau


"nape baby tu nanges mak.. ?? mak dia pukul dia ke..?? "


Haa kauuu.. kuat lak tu si apis ni bercakap.. tp ada bagusnya gak apis ckp camtu sbb aku tgk tetiba bibik tu main geletek2 lak kasi baby tu ketawa.. ekekke.. bibik tu mmg tak perasan yg kami ada kat dlm tu agaknya sbb kami terlindung dgn pintu kecik..

Bila apis tanya mcm tu kat aku, aku just anggukkan kepala je.. hehhe.. kalau aku bgtau betul2 kang nmpk sgt aku skodeng diorang lak kan.. ekekekke..


Apis : Takpe.. biar dede tengok kejap apa yg berlaku.. (mak aih ayattt..)


Aku tak dpt nak halang dia kuar masa ni sbb ica tgh menyusu.. lajuuu je si apis ni bukak pintu dan kuar tgk diorang.. aku ingat dia sekadar tgk je.. sekalinya..

" Heiii.. kenapa dia nanges.. awak pukul dia ye.. kenapa awak pukul dia.. cian la dia.."

Yg aku pun apa lagi.. terus jerit " apissssssssssssssssssssss...".. budak ni kannn.. sabar jelah aku.. cpt2 aku bentikan ica nyusu.. pastu aku tarik balik si apis ni masuk dlm bilik tempat aku nyusukan ica tu..

Yg bibik td dgn bebudak tu dah pun kuar tak lama pas apis ckp mcm tu.. tp biasalah bebudak kan, diorang ni bercakap apa yg lahir dr hati.. takde nak selindung2 punya.. kekeke..

Pas nyusukan ica terus aku ajak bebudak ni kuar dr bilik nursing tu.. masa kami nak kuar pintu, dtg pulak satu kakak ni dgn baby dia masuk dlm bilik nursing room tu.. yg si apis ni pulak sempat lg tu cakap


" dia pun nak nyusukan anak dia mcm mak ke..?? anak dia haus mcm ica ke mak.."


Ahahahhaha.. apisss apiss.. langsung tak cover ayat tu yeee.. ish3x..


** ayat tunggang langgang rasanya sbb ica dok bantai melalak takmau mandi.. kekeke




19 comments:

Lia said...

hehe... apis dgn jujurnya bertanya.. prihatin jugak si apis tu kak ana.. :)

Hafizah Mohamad said...

wah hebatnya apis...berani lah dia...pembela nasib bayi...ha ha ha...sama lah cam anak kita pun...main lepas cakap jer x kira sape...ha ha ha

Norzilawati othman said...
This comment has been removed by the author.
Ameris & Son said...

tulus je si apiss nih. haa amik ko bibik.. kan dh kena ekekekek

sweet stalker said...

akak..comelnye anak akak..kembar ke?

Cik Puan Axa said...

hahaha..apisss..apisss...padan muka bibik tu.suka2 je pukul baby dgn kasut!haish!..

maszmadi said...

bagus la apis, berani tegur bibik tu walaupun orang tu besar dari dia

My Aisy said...

pergh...apis lah penyelamat nih...hehe...jahat lah bibik tu...mmg sangatlah tak sopan wat camtu..

btw..oh the curve pun de bilik nursing tuh ea...same gan jusco lah ye...

Qaseh chenta said...

bagus apiss nie....cengeng pun ade pandainye....hihihi

ibu syafiq said...

cayalah apis!!!BRAVO boy la U!!!hehek...

ana.ibu n abah syafiq pn slalu bwk syafiq main2 kt cni...tp x tau plak ada blik nursing kt situ...

Zana said...

gud apiss....memang yang terhebat!!..heheheh

!✿❤Cik Izan❤✿! said...

ana, ayat dia memang selalu skema mcm tu eh? comel jer...^__^

misya said...

prihatin nyer budak comel tu

ibuayu said...

bagus apis...geram pulak baca bila si bibik tu baban dengan kasut...apis tu bijaklah ana....

Yan said...

kesian kan kat baby yg tak tau mende tu,, teruk betul bibik cam ni..

tricksrex said...

hakhakhakhak
ok apis boleh jaga nursing room la lepas ni
agak2 ade bibik yg tak betol die bleh tego hahahahaha

Mama Ida said...

tul3x budak2 dia ckp direct jer ape dr hati dia... tp risaukan org ckp parent dia la ajr kan.. tp budk skg mmg pandai...so hati2 kalo buat salah...hihi

zih@n said...

bagusnya apis..dgn ayat skema dia lg..hehehe

RuHiL said...

bagus tul apis.. tapi klu kat uk ni.. jgn la main nak babab anak kat tempat awam.. kot ada yg report.. polis bley dtg umah intebiu anak kita kena dera ke hape..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...