NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 06, 2011

BeRSiaRaN DaRi ThE CuRvE

Haaaa kauuu.. sblm ni selalu sgt korang baca cite yg aku gi Giant la, jusco la, ice room la, kfc la.. kekeke.. tp arini aku lepak the curve pulak..

Dan ini pertama kali aku pi sini tanpa hubby tau.. selama ni aku kalo gi area mutiara damansara ni mesti dgn hubby sbb selalu sgt sesat.. huhuhu.. tp kali ni aki tawakal aje byk2.. kalo sesat pun still dlm malaysia gak kan.. ekekeke..

Tgh aku taip entry ni aku masih ada kat the curve.. lepak2 sambil mkn eskrem.. gigih aku heret laptop aku arini tau.. ipad ada, tp abis bateri lak.. so sambil mkn eskrem sambil aku apdet blog la skrg ni.. kang jap lg nak berambus dah dr the curve.. nak ambik ain balik dr sekolah lak pastu..

Sblm ke sini td aku pi singgah opis hubby jap.. hantar bekal mknn yg aku buat..

Ni la bekalnya.. ada ikan goreng, ayam goreng, ulam kacang botol, sambal tumbuk..


Ni lak nasi, dgn sayur mayur.. So pas je jumpa hubby kol 1.30 tghari td, terus berdezup gi the curve.. dlm hati masa nak ke sini asyik dup dap dup dapp je.. risau pulak dlm hati.. hahahha..

Tp Alhamdulillah.. sampai gak aku kat sini akhirnya.. tu pun melilau2 cari parking.. siap tersalah lorong lg masa cari parking.. sib baik tak bertembung dgn kete org lain.. kekekeke..

Lokasi pertama yg aku tuju ialah tempat menan.. mmg nak bg bebudak ni main je.. bg hepi2.. tp pastu poket aku gak yg tak hepi.. kah kah kah.. takpe, claim dgn hubby kang.. kekekeke..


Ni tempat menan pertama.. tunggang haiwan dlm the curve..


Apis je yg mau main.. ica dia takmau lak td.. tetiba dia kata takut.. cehhh..!!


Yang ni kejenye asyik langgar org dgn langgar dinding aje.. ish3x..



Yg ni jenuh aku pujuk suruh main.. tp dia takmau main lak..


Kejenye main cuit2 kucing kat atas kepala haiwan tu aje..


Pastu kiss2 kucing tu.. kekeke



Dia ni mmg suka sgt kucing..

Pas main tunggang2 haiwan aku bawak pi tingkat 1 lak.. sbb kat atas tu pun ada tempat menan gak..


Ni ha tempatnye.. puas la anak2 aku main kat sini.. lebih2 lg tak ramai org.. konker abis le budak 2 org ni.. hahahha





Pas lepak sini dlm 20 minit aku pun ajak merayau pusing2 dlm the curve ni.. cari2 tempat nak melepak utk minum2 sementara nak abiskan masa yg ada lg sejam.. hehehe..

Pusing punya pusing sampai sesat masuk ikano lak.. ekekkeke.. patah balik cari landmark utama iaitu Mcd.. sib baik jumpa... ahahahha..

Last2 kami lepak kat tempat eskrem je le.. tempat di mana aku tgh apdet blog skrg ni..


Kami lepak kat sini..


Perghhhh.. mahal betul eskrem dia.. dah mcm tutti frutti lak...


Budak2 ni byk main dr mkn.. akuuu gak yg melantak sumenye.. sib baik sikit je eskremnye..


Oklah.. nak gerak dah ni.. ica bantai berak pulak skrg ni.. nak pi cuci sat pastu zasss gi sekolah ain.. harap2 tak sesat cari jalan kuar kang.. huhuhu.. lg sekali berdebar2 ni..



25 comments:

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

i'm proud of u apissss...yee apis tak nangis dah. APIS sudah kental ghitew....hehehe. Miss apis so much. suka tengok apis cute ni. Kalau apis nangis lagi suka tengok sebab apis sangat comellllll

Jiejah @ Iza said...

asyik berdebar² aje yer ?
kalau akak pun gitu gak ,lagi² kalau 1st time drive sendiri g tmpt tu ..dup dap dup dap dlm hati hihihi

quezul said...

penah pi sekali kat the curve tu..best tuk shopping....byk pilihan...bila la dpt jejak kaki kat sana lg...

tgk tmpt menan yg anak2 ana main tu, mcm kt depan butik mothercare kalo tk silap la...masa sy pergi dulu, sy pi butik MC, anak main2 kat situ...

kalo dpt menyelinapkan diri masuk dlm picture ana tu, then trus jd alam nyata best jugak kan....leh sopink kat the curve...hehhehehe..apa lah meraban dipetang hari ni :/

adarnadzmie said...

byknya lauk ana masak tuk hubby.. mesti sedapkan... air tangan isteri kan... semoga selamat dlm perjalanan..

Fatihah said...

mkn comel ica eheh x lm lg nk 2 taun dh hee..nape x bela kcng je kak ana?

Effa Sahat said...

sedapnya aiskrim......

RaJa NuRuL FaTiN said...

kak ana, lain kali kalau nak buat bekal hantar la sini sikit. saya telan air liur je tengok ikan goreng, kacang botol ngan sambal. tiba2 rasa nak balik Malaysia nak makan ikan bakar cicah budu. sedapnya.....

[Pemilik blog tulang ikan] said...

As salam & Hiii mummy!! :)))

Nice blog! Jenguk dari blog kawan saye idamohdali.blogspot.com. :)))

Sedang mencari kawan2 di kalangan mummy2 or mummy-to-be nih! :)))

Slmt berkenalan, jumpa lagi! :))

tricksrex said...

dan sebab itula ica suke makan gaya kucing

kucing inspirasi ica kekekekeke

HajahFizah said...

yay...akhirnya k.ana kembali...perghh nampak sambal tumbuk udah terliur plak...nak kena wat nih....:))

"CT CoMeL" said...

kak....pasni bolehla drive sendiri smpi sabak bernam kak...hehehehe

Niqa Azizan said...

comelnya ica..~~

Fasilitator said...

mcm sunyi jerk the curve wktu tu..(hehe mcm la tau sgt)...

Ana Suzana said...

Kak dilla..
waaaa.. jgn puji lebih2 kak.. padahal apis ni hari2 nanges tau kak.. tiap kali balik dr sekolah ain komfem melalak.. kang ana cite sbb apa ye.. sbb hari2 mcm tu.. huwargggghhh..

Ana Suzana said...

Iza..
ana mmg berdebar2 kalo tempat tu first time nak terjah sendiri.. risau bab carik parking dan jalan kuar.. wakakkkaka

Ana Suzana said...

quezul..
haah.. tu kat dpn mothercare.. sempat gak le ana shopping sket2.. tershopping bantal baby.. kekekke

Ana Suzana said...

Adarnadzmie..
berkat tu.. hehehhe.. lauk kedai mana sama mcm masakan isteri walaupun kengkadang lauk kedai lg sodap.. kekekek

Ana Suzana said...

Fatihah..
payah le nak bela kucing sbb jenuh kang nak bersihkan bulu2 dia kang.. dulu zaman bujang2 dah puas bela kucing..

tp takpe, umah nenek2 diorang ni ada kucing.. hehehhe

Ana Suzana said...

Effa..
sedapppp..

Ana Suzana said...

Fatin..
akak dah merasa perasaan mcm tu masa bercuti tu hari.. huhuhuhu

Ana Suzana said...

Pemilik blog tulang ikan..
salam perkenalan jugak dr ana.. ^_^

Ana Suzana said...

trex..
ye betullll... wakakakakka..

Ana Suzana said...

Hajah fizah..
yee.. akak kembali.. ngeh3x.. try le buat sambal tu.. sedappp

Ana Suzana said...

Ct Comel..
akak dah drive sendiri sampai sg besar dah wehhh.. tu hari balik kmpg sendiri masa hubby outstation.. hehehehe

Ana Suzana said...

Niqa..
maceh aunty.. cuma rambut jek kurang.. ekekeke..


Zam..
mmg sunyi pun sbb waktu org bekerja kannn.. hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...