NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, April 12, 2011

AiN PeGi MeNoReH GeTaH


Seawal jam 6 pg lg aku dah bgnkan ain.. bisik2 kat telinga dia suruh bgn sbb nak pi jalan2 naik bas sekolah..

Pastu ain siap komplen lak kenapa nak gi sekolah mlm2 ni mak.. kan malam lg.. ekekeke.. tu pasal le mak kamu paksa tido awal mlm td.. kol 9 dah kena paksa tido.. sib baik mau gak dia tertido.. biasanya mmg payah sket sbb dia dah biasa tido kol 11..

Kol 6.30 pg kami dah kuar umah.. aku dgn ain je yg pegi.. ica dgn apis aku mintak hubby tlg jaga.. sian diorang sbb masih lena membuta..

Pestaim aku memandu kuar awal pg.. jalan jem gile susur nak kuar ke highway.. ish3x.. mcm ni rupanya keadaan kalo nak hantar anak2 sekolah pg kang.. mak aihhhh.. byk betul ketee..

Alhamdulillah, jalan tak berapa sesak masa kat highway walaupun byk kete.. dan kami selamat sampai kat dpn sekolah kol 7.20 pg.. masa ni dah ada 2 bijik bas sekolah yg sedia menunggu..

Tp bila aku tgk masih tak ramai mak bapak yg sampai, makanya aku ajak ain pi mekdi dulu.. nak tapau set bekfes utk hubby dan anak2 sekali.. pastu baru pegi balik kat sekolah ain..


Ain arini.. tu lom pakai tudung lg tu..


Eksyen je tu pegang hash brown.. pastu terus letak.. katanya takde selera.. dia kata takpe, nanti mkn kuih yg teacher bg je.. ewah ewahhh.. dah tak sabar2 dah tu..


Sekalinya baru aku perasan yg ain tertinggal baldi.. baldi tu konon2 nak bawak pi menoreh la tu.. sian ain.. leh lak aku terlepas pandang.. nak beli baru mana ada kedai yg bukak lg.. ciss..


Ramai sungguh masa ni.. memasing teruja tgk anak nak pi rombongan.. hehehe..


Ain asyik tgk bas aje.. maklumlah.. ni lawatan pertama yg dia kena naik bas.. sblm ni naik van je.. tu pun sbb diorang sume di bawak ke masjid.. yg ni kena naik bas sbb ramai yg pegi.. lokasi diorang adalah kat putrajaya..

Ada gak dgr mak bapak tu tanya teacher kalau diorang follow bas dr belakang boleh tak..? tp teacher tu tak bg.. takut menganggu perhatian anak2 tu nanti kang.. hehehe.. dlm hal2 mcm ni mmg mak bapak yg paling excited kan..

Yang aku lak, perasaan aku masa tu mcm la anak tu tinggalkan kita seminggu.. padahal 4 jam je pun diorang pi buat lawatan.. kah kah kahh..


Okey.. jom kita naik basss...


Posing dulu sblm naik bas.. sekalinya tersalah naik pulak.. bas ain yg kat blkg tu ha.. kekeke


Haa.. ni baru betul.. ehehehe..


Sian kakak takde baldi.. sowi kakakkk..


Masa ni aku dok tertinjau2 kat tingkap bas tu cari ain.. tp sbb aku rendah dan bas tu komfem tinggi dah tentu aku takkan nampak punya, melainkan ain sendiri jenguk kat tingkap tu..

Tp tggu punya tggu punya tggu ain tak gak jenguk2 tingkap.. aku cuma nak tau dia dok bahagian mana je.. hehehe..

Last2 aku selamba je masuk dlm bas tu cari kat mana ain.. keh keh keh..


Ooo.. kat sini rupanya dia duduk.. gembira je dia masa ni.. nampak yg dia seronok sgt2.. tu baru dlm bas tu.. blm lg jalan2 lg tu.. hehehe


Siap tanya aku lg " knp mak naik bas jugak ni.. mak nak ikut jugak ke "


Masa ni aku dpt sms dr hubby mengatakan ica dah bgn.. melalak cari aku sbb nak nyusu.. ahahaha.. dah agak dah..

Tp aku takleh nak balik sbb kete kena blocking dgn kete mak bapak yg lain.. so menunggu la aku kat situ sampai settle.. sepatutnya diorang ni gerak kol 8 pg.. tp memandangkan ada mak bapak yg terlewat tiba, jd delay la pulak..


Ni la bas ain..


2 bijik bas sekali yg pegi..


Dan akhirnya pukul 8.40 pg baru bas ni mula bergerak.. masa ni pikiran aku dah ingat kat ica je..


Bye2 kakak.. jumpa lg tghari nanti..


Aku pun apa lg.. merempit le balik umah.. kol 9.10 pg dah sampai umah.. tgk ica masa ni elok je baring main ipad.. sib baik tak melalak..


Ohye.. tgh aku taip entry ni budak 2 org ni terhantuk kepala sesama sendiri pulakkk..


Salah apis gak sbb main landing je kepala tu atas bantal yg ica baring.. haaa.. kan dah terhantuk.. tp ica relaks je.. nanges jap je.. yg cengeng lelebih si apis tu je.. dia punya salah dia lak yg over melalak..cehhhh..


Budak cengeng.. hilang ke"macho"an mu apis oiiittt..



12 comments:

Jiejah @ Iza said...

mmg mak pak yg xcited kalau anak 1st time g rombongan , kalau bleh nak ikut sekali hihihi

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

exited betul ain....naik bas ler katakan...budak2 sekarang termasuk anak saya jakun sbb xpernah naik bas...hehehe...^__^ nanti dah balik mesti penat dgr dia cerita pulak...

"CT CoMeL" said...

kak...mau2 nanti ain xmo turun dari bas kak...hehehe

norh said...

biar apis nangis puas2 waktu kecik..besar2 baru dia nak jadi macho..

farah fauzi said...

warghh..teringat plop ikut rombongan masa skolah kecik-kecik dulu..hehe

aqishah said...

tomeiiinya ain

izaFiza said...

wahh..teringat plak zaman rombongan skola rendah dulu..=)

nice blog kak..dh follow..=)

yana halim said...

utk ain yg selalu pot pet bak kata ana....mau seminggu story dia tak abes pasal topik pegi lawatan nie. Mcm anak sulung akak amsyar...hehehe

juju said...

bdk2 mmg seronok dpt gi jln ngan kwn2.

UyuNs NuRuls said...

besh nye kakak pi lawatan sambil blajar...kecik2 lai da pi ....bagus2

Mummy AwwalHariz said...

ooo GA kinrara pegi last week.. bawak baldi jugak.. hehe

tricksrex said...

ape fungsi baldi tu kak?

errkk apis mintak geng tu
kekekekeke

kan apis kan kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...