NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, April 29, 2011

PeaRL HaYa SeKsYeN 7 SHaH aLaM

Semalam ain terpaksa ponteng sekolah.. tak cadang nak ponteng pun sbnrnya.. ni gara2 org astro yg dtg umah smlm sbb nak repair kawah astro yg kat atas bumbung tu le.. dah 4 hari tak dpt siaran astro.. ahahha..

Dia dtg kol 12 tghari.. kol 1.10 tghari baruuu siap.. ain punya kelas lak start kol 1.30 tghari.. abis tu camne nak rushing tu.. nak taknak aku terus call teacher ain ckp ain cuti sekolah arini.. dgn alasan aku nak bawak bebudak ni pi klinik..

Mmg nak pi klinik pun smlm tau.. tp ptg2 sket la.. hehehe.. ain yg dah pun siap beruniform sekolah masa tu terus aku suruh salin pakaian lain.. bila org astro tu blah je, aku terus angkut anak2 aku pi mkn kat extreme park shah alam..

Masa ni aku dah buat temujanji dgn si ME.. memandangkan aku nak pi klinik tu ptg2 sket, so aku gunakan masa yg ada tu pi temankan si ME pegi butik pearl haya.. sempena bulan besday dia, dia akan dpt less 30% lg tau dr harga asal.. byk tuuuu..

Aku parking kete kat dpn kfc extreme park, pastu tumpang kete si ME ni gi butik tu.. apis dgn ain pelik je sbb kena naik kete org lain.. mujur mood bebudak ni okey sket smlm.. hehehe..


Ni yg sempat aku snap dlm butik tu.. malu2 lak nak snap smlm.. tercari2 gak signboard dilarang ambik gambar masa ni.. mana lah tau takleh snap kannn.. hehehe..


Byk betul pilihan tudung.. aku takde plan nak membeli pun.. tp terbeli gak 2 helai tudung utk ain smlm.. ekekeke.. tu pun sbb less punya psl kannn..


Ain yg memula behave je masa mula2 masuk butik ni.. pastuuuuu... terus main kejar2an.. adoiyaiiii..


Ica pedulik apa pun dia.. melasak mcm biasa.. sakan dok punggah bantal2 kecik atas sofa tu.. siap bergaduh dgn apis lg..


geng gaduh2.. berebut nak panjat sofa yg sama.. kekekeke

Yang si ica lg lah lasak yg amat.. berlari sana sini, masuk celah2 gantungan tudung2 kat dlm butik tu.. main nyorok2 la tu kiranya.. risau je kalau jatuh tersembam..


Terus kena tangkap dgn staff situ.. tp dia lgsg tak takut.. ekekke


siap suka lg tu... kekeke


Yang ni lak main seret2 kakak dia.. mmg riuh la dgn suara bebudak ni main semalam.. aku suruh dok diam2 pun tak di herannya... wuwuwuuu..


Tangkap montot kakakkk..

Settle je menyopping, kami pun blah kuar dr butik tu.. pastu sempat gi jengah butik tudung Fareeda lak.. sekalinya tutup daaa.. so tak dpt le kami nak masuk dlm tu..

Terus blah pi cari port utk minum2 ptg.. kami lepak kat Kafe Merah kat Laman Seri Business Park je.. sbb anak2 aku suka gi situuu.. hehehe


Ni yg aku mkn semalam.. soto.. sedappp..


Ni punca utama kenapa anak2 aku suka pi restoren ni.. sbb diorang ni hantu donut.. kekekke.. smlm order 2 set terus.. pastu tapau lg 2 set utk bawak balik.. gile ahhh..


Ni yg si ME mkn semalam... diet ka ..??? ekekkeke.. lupa lak nak snap orgnya smlm.. ehehe..


ica batuk2.. sian dia..


dede..


selera tul makan..

Pas mkn2 terus ME hantar aku ke extreme park semula sbb kete parking kat situ kannn.. pastu kami pun berpisahh.. hehehe..

Tgk jam masa tu dah kol 5 ptg.. masa ni gelap sungguh sbb hujan.. aku tak terus balik masa ni.. drive pi stesyen minyak bukit jelutong utk cucuk duit dulu sbb cdgnya nak pi cari klinik yg kengkawan fb dok suggest tu..

Klinik tu kat bukit rahman putra sg buloh.. utk mengelakkan dr sesat, aku try cari guna gps.. menggagau2 aku ikut arahan gps tu.. sekalinya salah jalan buat kali yg pertama.. aku tersalah masuk simpang..

Di sbbkan slh masuk simpang, rupanya aku pusing balik ke bukit jelutong.. wakakaka.. tak psl2 kena byr tol semula.. kekeke.. pastu try lg cari klinik tu berpandukan gps.. kali ni aku di bawak lalu ikut puncak alam.. jauh gile.. mangkuk tul gps ni.. dia bg jalan jauhhh lak..

Tgk minyak kete masa ni dah tinggal 3 bar.. touch n go lak dah tinggal rm15.. tp aku berani gak redah2 aje.. gps bawak aku ikut arah the store sg buloh.. ikut apa yg kawan2 fb ckp tu dah betul lah tu... landmark dia mmg the store tu le..

Tp ntah apa ke bengongnya gps ni bawak aku kat kawasan perumahan yg terceruk2 atas sket dr the store tu... yg aku pun ikuttt je lah arahan gps tu sbb tatau kan.. padahal ada sorang kwn tu bgtau aku dah kalau sesat sila call dia.. tp aku takleh nak call.. byk polis masa ni.. hehehe..

Ikutt jelah arahan gps tu walaupun dah rasa pelik dah masa ni.. tup2 gps tu sebut " arrival at destination on left..".. ha kauuu.. dia hantar aku ke rumah org rupanya.. uwaaaa... kalau dia bawak aku ke rumah doktor tu ok la jugak.. ni rumah sape2 ntah.. terus cpt2 cari jalan kuar semula..

Masa ni dah give up dah.. tgk anak2 kat seat belakang sume tgh lena membuta.. last2 aku nekad balik jelah.. nak cari jalan balik pun sesat sampai ke area sekolah ain lak.. ekekeke.. tak psl2 jalan dekat jd jauhhh..

Kebetulan hubby call lak masa ni tanya kat mana.. di sbbkan dia pun nak otw balik umah, makanya kami pun bersaing le merempit sama2 kat highway.. tp sblm tu isi minyak dulu le.. kang ada yg menolak lak kanggg..

Klinik tu aku try cari arini la kot pas ambik ain balik sekolah.. hrp2 tak sesat lg la mcm smlm.. huhuhu..

Ok.. meh layan jap model dgn tudung barunya.. tak lena ain tido mlm td sbb tak sabar2 nak pakai tudung baru gi sekolah.. kol 2 pg baru dia boleh tido, tp kol 7 pg dah bgn balik.. ish3x.. kang ada gak yg mengantuk kat sekolah ni kanggg... kekekke..










Ok.. tataaaaa


3 comments:

ADEEYA said...

Award for you :)

My Aisy said...

gps punya pasal..adoai...

cantik lah tudung pink ain tuh...i likeee...

ibu syafiq said...

comei'y ain dgn tdung br dia!!!sesuai sgt dgn ain...i like!!!

hahaha...ibu syafiq pn enah gak follow arahan gs yg mengong 2...blh bwk masuk kg2 smpai jmpa jln mati...ekekeke...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...