NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, May 03, 2011

SeLeSai DaH DaFtaR SeKoLaH AiN

Jumaat lepas aku dgn jiran taman perumahan sblh iaitu Kak Eynda dah janji nak pi sekolah sama2 utk daftar anak masing2.. kami sama2 buat keje last minit.. Kak eynda lg best, pg jumaat tu baru dia sibuk isi borang dan print bagai.. pastu nak fotostat tu ini lg.. kekeke..

Sib baik segalanya berjalan lancar.. so yg tinggal masa tu hanyalah submit borang ke sekolah yg di pohon je.. kebetulan kami pohon sekolah yg sama, tu yg janji sama2 nak pi sekolah tu.. lgpun aku mmg tak tau lokasi sekolah tu kat mana.. ada geng best sket.. hehehe..

Jumaat tu pas hantar ain kat sekolah aku berdezup pi balik shah alam balik sbb kami dah buat temujanji berjumpa kat stesyen minyak bukit jelutong dlm kol 3 ptg mcm tu.. aku lak yg sampai awal masa tu singgah la pi kedai jap beli apa2 makanan yg boleh anak2 aku buat kunyah2 dlm kete..

Bebudak ni mesti kena ada mknn.. kalo tak kang bikin onar je dlm kete kang.. bergaduh tu dah satu hal.. so kasi mknn bg diorang dok diam2 sket.. pastu aku pun lepak le kat parking stesyen minyak tu tunggu kak eynda sampai..

Pas kak eynda sampai kami pun gerak sama2 menuju ke sekolah tersebut.. pestaim aku jejak kat kawasan sekolah tu.. nmpk gaya potensi traffic jammed tu mmg ada.. ahahaha.. bersiap sedialah 2 thn lg.. kekeke

Masa sampai kat parking dpn sekolah, si apis dah ngada2 takmau kuar dr kete.. nak dok dlm kete je katanya.. puncanya sbb dia segan dgn kak eynda dgn anak2 kak eynda tu.. apis kan pemalu orgnya.. pemalu + ngada2 ..

Terpaksalah aku kelentong dia yg aku akan belikan dia kapalterbang hijau kalau dia temankan aku pi sekolah kakak.. sib baik dia dgr ckp.. tp aku tak belikan pun sbb kat umah tu dah berlambak betul kapalterbang menan dia.. kose le aku nak beli lg..

Pastu kitorang pun jalan sama2 gi kat pak guard utk isi borang pas pelawat.. pastu barulah pi terjah pejabat utk uruskan hal2 pendaftaran.. bila dah selesai hati ni lega sgt2.. mujur sume borang yg kami bwk tu lengkap..

Dah settle kami pun blah le kuar dr sekolah tu.. sblm blah kami pun snap2 gmbr dulu.. maklumlah, apa guna usung kamera kehulu ke hilir kalo tak snap gmbr kannn.. ngeh ngeh ngeh..


Budak 2 org ni bantai main public phone lak.. maklumlah, tak pernah jumpa.. jd jakun la sket bebudak ni..


Yg ica lak ter"elooo elooo" dok ckp kat tepon tu.. tp tepon tu taruk kat tengkuk tu apa kesss..?? kah kah kahhh..

Ohye, budak comel berbaju cokelat tu anak kak eynda.. hannah namanya.. sebaya ain.. Lama betul ain tak jumpa hannah sejak masing2 dah sekolah ni..


Ain takde.. so wakilkan hannah je .. hehehe


Pastu suruh ica bergambar sekali.. nmpk kat gmbr ni mcm reduppp je kannn.. padahal panas terik woo masa ni.. berpeluh2 kami tau..


Ica hairan tgk awek sebelah dia posing mcm tu.. kekekke.. nmpk besar betul baju yg ica pakai tu kann.. sbb tu baju ain.. kah kah kahh


Kak eynda dan adam.. anak sulong kak eynda.. dia lah yg tunjuk jalan ke sekolah ni.. hehehe


Posing dulu sebelum berpisah.. panas sungguh masa ni.. tengok le apis tu.. asyik melekatt je kat belakang aku.. payah betul nak bergambar elok2 budak ni tau..


Pas snap gmbr beberapa keping cpt2 kami pi tempat teduh.. cair mekap masing2 sbb panas.. ekekekeke.. lepak jap kat tempat duduk berhampiran..


Tetiba si apis yg pemalu la sgt kononnya boleh bantai bersilat lak depan hannah.. konon hebat sgt la tu kan.. depan awek cun kenalah tunjuk kuat ye takk.. kuat hape.. kuat nanges ada leee...keh keh keh...


Ni silat pesen apa pun tatauuuu.. muka tu dah mcm org nak meneran je gayanya.. ekekeke


" haipppp.. hiyyyahhhhhh..." kontrol machooo kontrol machoo..


pendekar mustar.. kahh kahh kahhhh...

Yang si apis dok bersilatt je kejenye.. yg si ica lak melasak nak panjat kusi kat situ.. aku masa ni nak pi kat kete nak hidupkan enjin kasi sejuk sket kete tu.. bila tgk aksi ica yg nak panjat kusi tu terus aku jerit2 sbb takut dia tertonggeng..

Cpt2 kak eynda tlg angkat dia kasi dia tak panjat.. kalau di biar kang mau terjatuh tu kang.. ko tu dah le kecik lg.. lari laju pun masih melayang2.. ada hati nak panjat kusi tinggi mcm tu.. huhuhu..


Terus dia bantai merajuk.. tarik muka masam.. mencebik2.. kekeke.. tp dia tak nanges pun.. just buat muka mcm dlm gmbr tu je.. aku suka kalau dia buat2 merajuk mcm ni..

Tiap kali dia kena marah atau kena tegur dgn aku, dia akan buat muka majuk mcm ni.. pastu sebut " nanak awann.." maksudnya taknak kawan.. kekekke.. amboiii.. kecik2 lg dah pandai ugut takmau kawan tuuu.. cehhhh...!!



10 comments:

RuHiL said...

baca ain akan masuk skolah 2 tahun lagi.. pelik jap.. rupanya ain lahir taun 2006.. ingat kan sama ngan daniell 2005.. sbb tgk ain matured je.. kalah daniell.. tapi padan gak kot sbb ain lahir january.. ;)

eyndayusoff said...

Lega rasanyer bila dah register...suka sangat buat keje last minute hehehe....nasib baik ada geng :-p

ytekecik said...

WAH... muka baru.. cantik nyer...

Aidah said...

ain dah nak masuk darjah 1 ker... dah besar rupanya dia..

suhailas said...

SKBJ besttt besttt.....sebumbung lee anak anak kita nnt!!!!!

Ana Suzana said...

Kak ruhil..
biasanya budak pompuan ni nmpk lg cpt matang dari budak lelaki.. ngeh ngeh ngeh

Ana Suzana said...

Kak eynda..
ekekeke.. bestkan wat keje last minit.. kah kah kah

Ana Suzana said...

yte kecik..
sape yg cantek.. ekekkeke.. apapun macehhhh...

Ana Suzana said...

Aidah..
lmbt lagi.. 2 thn lg.. hehehhe

Ana Suzana said...

Kak suhaila..
sama ekkk... wah wahhhh.. ramai geng ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...