NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, May 06, 2011

TiDo SePaNjaNg JaLaN

Smlm pas hantar ain aku angkut anak2 lepak jusco kepong je.. sbb utama ialah nak pi tukar duit

Lps gi tukar duit, aku angkut ica dgn apis teman aku kat pejabat pos pulak sbb aku nak pi pos barang.. masa ni apis dah tak leh dok diam2 dah.. asyik ckp kuat2 nak pi tempat main.. satu pejabat pos tu riuh dgn suara 2 beradik ni..

Sume pandang2 ke arah kami... ahahhaha.. sib baik aku sabar lg masa ni.. dah suruh diam tp taknak diam.. nak bising jugak.. lantak kau lah.. asal jgn nanges guling2 sudah..!!

Settle pi pejabat pos baru la angkut diorang main kat tempat menan tingkat 1 tu.. kami ni dah mcm regular customer lak rasanya sbb bebudak yg jaga tempat menan ni mmg dah kenal sgt muka kami bertiga ni.. keh keh keh..

Pas main dlm sejam gitu baru aku kerah anak2 aku kuar dr jusco.. tp sblm berambus aku pi singgah baby room jap utk nyusukan ica.. kang dia memekak lak dlm kete nak nyusu bagai.. tak tenteram nak memandu kang..

Dah settle nyusu baru zasss ambik ain kat sekolah.. ontheway ke sekolah dr jusco cuma 15 minit.. nak ikutkan dekat aje.. tp sbb jalan area kepong tu mmg sesak, tu yg jadi lama sket tu nak sampai sekolah.. dan masa ni aku tgk ica dah pun bantai tido.. letih sgt la tu..


Tido sambil pegang makanan.. anak2 aku mmg suka kuih tu.. apa nama kuih tu ekk, maruku ke muruku.. hehehe.. lupa lak ejaannya

Tak lama pastu Ain pun kuar dr sekolah.. ambik dia dan ikat kat seat dia elok2.. masuk2 je dlm kete ain mintak tlg kat apis ambikkan balang muruku tu dr ica..

" dedeee.. ambikkan kuih tu jap.. akak nakkk.."


" Tak bolehhh.. tak boleh la nak ambikkk.. tangan dede terlalu ketat.."

" terlalu ketat..?? mana boleh tgn jadi ketat "

" Tak tau lahh.. tgn dede jadi terlalu ketat nak ambikkan.."

Banyak cekadak betul alasan budak sorang ni.. Last2 aku je yg ambikkan.. apis buat alasan mcm tu sbb dia malas.. kekekeke

Pastu perjalanan di teruskan ke giant shah alam.. sbb nak pi tukar duit peso lg.. kat jusco tak cukup stok duit tukar lak.. tu yg kena pi giant lak tu..


Dah sampai pun kat giant.. anak2 aku kadang2 sampai dah bosan pi sini.. ekekeke..


Sekalinya bebudak ni bantai tido la pulakkkk..

Nak kejutkan bgn mau ada konsert tangisan lak kang.. lg huru hara.. so aku biarkan jelah diorang tido..




amboi daguuu.. berlapis...


Ni paling lama membuta..

Ada la dlm 40 minit diorang tido baru terjaga.. terjaga pun sbb bebudak ni dgr bunyi plastik mamee yg aku bukak.. aku lapar jd aku bukak le kopok mamee.. tup2 diorang terjaga.. kekeke..





22 comments:

zih@n said...

kak ana..lps ni bleh la cuba guna cara sma nk kejut diorg..hehehe =P

misya said...

haha macam2 apis.

ani said...

Hahaha comel je alasan hafiz ni...

Zana said...

alalala...syahdunya depa tidoq...

zailamohamad said...

salutelah ngan Ana..ke hulu ke hilir dengan anak-anak..huhuhuhu..xreti penat langsung!!

ibu syafiq said...

amboi apis tidoq...bkenan kt gaya kaki dia.ekeke...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

kejut cara biasa tak bangun...bila bukak mamee baru bangun...bagus betul....^^

AiDa AzRyN said...

whoa! dasat tu,tdo sambil pegang makanan?=.=

KSWSK said...

tido secara bjemaah plak dorang yer..

ameris said...

lawak tol alasan apisss nih.. ada2 je...

PINATBATE said...

Apis ni lepas hidung bengkok,tangan pulak ketat...ekekkeke..
bijak budak ni!

RuHiL said...

ahahaha.. apis sama la tu mcm aishah perangai nya.. aishah plak kalu malas nak tolong amik kan ape2.. "adik tade dua tangan.." alasan je lbh...

Yan said...

seronok kan tgk anak - anak tido.

sayu je. muka semuanya mcm helpless.

Encik Suami said...

Assalamualaikum.
Datang sini follow anda.
Tumpang tanye..suami anda bernama
MOHD RIZAN BIN ABDULLAH ker?
Sbb tgk pada gmbr mcm ya.

NM02 said...

ES,

ha... betul kot kawan kamu...

Encik Suami said...

NM02..Tuan empunya blog nie tak reply komen la pulak.

Ana Suzana said...

Zihan..
kena sedia stok mamee byk2 lps ni.. kekekkee

Ana Suzana said...

Zaila..
fuhh.. sape kata tak penat.. penat fizikal dan mulut ni dok pung pang pung pang tegur anak2.. tu tak boleh ni tak boleh.. kekkeke

Ana Suzana said...

Kak Ruhil..
ekekkeke.. panjang betul akal aishah ekk.. hehhhe

Ana Suzana said...

EncikSuami,
yup.. tu hari jumpa kat sg besar kann..

Encik Suami said...

Ana Suzana:

Ye betul. Tepat skali.

Encik Suami said...

ye betul.tepat sekali.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...