NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, May 23, 2011

HaRi KeTiGa & KeEmPaT @ PuLaU ReDaNg

Adoi laaa.. tak sabar2 aku nak abiskan entry pasal percutian ni.. penat lak rasanya.. kekekke.. ok yg ni komfem entry last psl cuti.. dah abis gmbr dah..

Hari ketiga kat pulau redang, kami cdg nak turun snorkeling lg.. tp snorkeling kat pantai dpn hotel jelah kan..

Dah dpt rasa naik belle sekali pun dah syukur Alhamdulillah.. dpt gak merasa pengalaman best mcm tu.. utk rasa berkali2 tu tak mungkin la kan.. pengsannn kang nak membayarnya.. hehehe..

Aktiviti kami pas sarapan just lepak2 tepi pantai.. sesambil terpandang sutun kurita yg bersidai di tepian pantai.. "ter" okey.. bkn sengaja pandang.. hehehe.. aku takpeee, kalo hubby lak " ter" pun tak boleh.. aku karate kang.. kah kah kahhh..

Pastu kami balik bilik balik sbb mcm biasalah, aku dgn anak2 tak mandi pg lg... ekekekeke.. so meh la kita balik bilik dan berendam dalam jakuzi.. aku tak berendam pun.. anak2 aje..

Lepak2 tgk tv sambil tggu masa utk kuar mkn tghari lak.. tghari tu kami mkn ala carte je.. takde buffet pulak hari tu.. maybe sbb ramai org dah check out kot.. agaknye lah kan.. hihihi..

Tp aku tak dpt nak kuar mkn tghari masa tu sbb ica tetiba lak sembelit.. jenuh dia teran dan teran tp takmau kuar.. pestaim dia sembelit lak.. biasanya okey aje pelaburan dia..

Org yg bawak buggy dah lama menunggu kat luar bilik masa tu.. last2 aku ckp kat hubby pi la turun mkn dulu dgn apis dan ain.. aku dgn ica turun kemudian je.. nak tggu ica habis melabur dulu.. hubby pun pegi tinggalkan aku dgn ica sendirian..

Ecehhh, gaya cite mcm le kami di tinggalkan jauhhh.. padahal tinggal pi mkn je.. kuikuikui.. lama gila aku tggu ica membuang.. tak jugak berjaya.. sampaikan hubby aku kata aku takyah turun mkn la sbb dia dah tapaukan utk aku dgn ica..

Nasib baik tapaukan.. kalo tak mau aku nanges sbb aku kan kuat mkn.. kah kah kah.. gurau jekk.. ica berjaya gak melabur akhirnya, tu pun dgn bantuan ubat dr klinik kat hotel berjaya ni.. lega sket.. ish3x.. tak pernah2 hang sembelit ye nakk.. cobaannnn..!!


Ni pulak aktiviti ptg kami..

Aku tau anak2 aku yg apis dgn ica ni penakut pasir.. diorang bkn la takut sgt, cuma diorang ni tak suka pasir2 tu melekat kat kaki atau badan diorang aje.. cehh.. ngengada sungguh.. kata nak main korek pasir, tp takmau pasir tu melekat2 kat badan tgn sume.. ape kess..??

Ain je okey.. yg lg 2 org tu jap2 merengek2 suruh bersihkan pasir2 yg melekat.. huhuhu.. haru betul.. mmg takde chance lg la aku nak golek2 dlm air nak bersnorkeling bagai.. uwaaaaaa.. kejam tau koranggg dera mak camni.. wuwuuuuu..


Terangkat2 kaki ica tu sbb geli pijak pasir yg halus gileee..

Pasir kat pulau redang ni mmg terbaikkk.. dah la halusss, putih lak tu.. mcm pijak susu tepung je rasanya.. ekekekkee..

Yang apis tu pulak aku yg paksa dia duduk atas pasir.. memula mmg tak mau.. tp pandai2 la aku pujuk dia.. hahahha..


Kami pilih duduk melepak kat hujung sekali.. yg redup sket.. takmau la lepak bersama2 dgn sutun kurita.. kang ada yg ketumbit bijik mata kang..

Masa ni masih terik lg.. tp lama2 beransur redup.. lega sket.. dpt le berendam dlm air laut walaupun hanya di tepian saje.. jadik la kan dr tak main air laut lgsg..


Hubby aku je yg best dpt main binatang kayuh2 tu..

Tak dpt aku nak join dia sbb anak2 aku kang sape nak handle lak kan.. bkn kami takmau bergilir2 jaga, anak2 aku ni lebih ngengada nak aku je yg ngadap diorang.. chaittt..

Tp takpe, hubby aku mmg patut relaks2 bergumbira mcm tu sbb dia la yg byk kuar investment utk hepikan kami.. mekasih bang.. :-)


Ain je yg berani ambik air laut.. yg lg 2 org ni jgn harap le.. keje apis lak dok siram2 pasir..




Aku terpaksa berkorban taruk baju aku sbg alas utk ica duduk..

Dia takmau dok atas pasir.. rimas aku nak dgr dia merengek2 gara2 pasir melekat.. sabar jelah.. ngengada ehhh.. babap kangg..










penuh pasir kat muka, rambut.. kat tepi telinga pun ada haaa..

Pastu melalak bila mata dia kena pasir.. yg pi gosok mata guna tgn berpasir tu apesal nak oittt.. cpt2 hubby aku pi cuci guna air laut.. punn melalak jugak sbb abis baju dia basah katanya.. wakakakka.. mcm2 hal la bebudak ni..








kakak paling best.. dia enjoyyy je main sorang2.. sbb dah besar kann.. dulu masa dia baya2 ica lg teruk melalak bila pijak pasir..


Lepak dlm 2 jam stgh kot.. pastu dah keletihan.. lebih letih melayan karenah diorang ni je sbnrnya.. tu psl aku nak balik bilik awal tu.. nak snorkeling pun mimpi jelahhh..

Bak kata org " tggu jelah bebudak ni besar sket baru ok..".. iyolah tuuuu... kang diorang dah besar kang, adaaa la yg kecik lak kang.. ekekekkeke.. udahnya cite takkan abis2.. hahaha

Balik bilik, rendam bebudak ni dlm jakuzi mcm biasa.. kali ni bg rendam lama2 sket.. jenuh nak bersihkan pasir kat rambut diorang nih.. pas sume dah bersih, dah wangi2, kami pun lepak2 aje kat bilik.. tggu dinner lak..

Abis dah cite hari ketiga.. hari terakhir lak kami takde buat aktiviti menarik pun.. sibuk packing barang2 je sbb nak check out kol 12 kannn.. sblm check out kami pi mkn la dulu.. kang lapo lak kang..


Ni muka2 belum mandi pg.. gmbr ni di ambik lps sarapan.. masing2 termenung sbb dah last day kannn..


View dr depan restoren tempat kami bekfes..


Dah kurang org masa ni.. maybe sbb hari2 biasa kan.. kalo hari minggu ramai aje org2 kat sini..




Pi teman abah diorang settlekan bil hotel dulu


Kami check out tepat kol 12 tgahri.. mkn lunch dulu pastu baru encik Hairi bawak kami ke jeti utk naik feri..

Kami balik tak naik Berjaya Air.. kami balik naik flight MAS.. saje nak try naik feri lak.. tp kebetulan masa kami balik tu feri penuh dgn student2.. so tempat duduk pun terhad..

Makanya kami anak beranak duduk bersempit2an.. bertindan2.. anak2 aku yg si ica dgn apis mulalah buat peel bila rimas.. yelah, terlampau ramai sgt org.. bila dah ramai jd panas la kan dlm feri tu..

So anak2 aku gilir2 buat adegan melalak.. apis la paling kuat melalak.. uwaaa.. dah le perjalanan sejam stgh.. kang aku nanges gak kang baru tau.. huhuhu... hubby nak handle apis tp si apis nak dgn akuuu jugak.. ica dah sah2 nak dgn aku sbb dia nak menyusu.. udahnya dua2 aku riba..

Bila dah dua2 dok atas riba aku jd satu masalah lain lak.. ica rimas sbb apis rapat2 dgn dia.. sudahnya dua beradik ni bertepuk tampar lak, pastu komfem la dua2 org ni melalak.. mmg jd perhatian ramai le kami masa tu.. kekekke.. sabarrr sabarrrr..

Bila dah sampai jeti rasa fuhh legaaaa sgt.. baruu dpt bernafas.. tu pun masih belum hilang penat lg sbb apis dgn ica nak berdokong dgn aku.. tak psl2 aku kena dokong kiri kanan budak 2 org ni.. dah la aku ni kecik, kang reput gak tulang aku ni kang.. huhuhuhu..

Perjalanan di teruskan ke airport.. airport apetah namanya aku lupa lak.. hehehe.. sementara nak tggu check in, kami lepak kat kafe dulu utk mkn dan minum2..


Apis dah okey sket masa ni.. sbb aku upah dia beli berus gigi hijau.. asalnya dia nak menan kapal terbang hijau.. tp tak jumpa lak.. so bila ternampak berus gigi hijau terus aku offer dia.. sib baik mau.. kekekke..


Muka sedih sbb byk sgt nanges.. ish3x.. tak macho langsung..


Ica lak dok bantai membutaaaa je.. lama gak dia tido.. naik lenguh tgn aku.. so passing jap kat hubby sbb tak larat betul nak pegang dia lama2..

Pastu kami pun check in la bila dah sampai masa.. dlm 45 minit dah sampai dah klia.. cepat gile sampai.. mknn yg di hidang dlm flight pun tak sempat abis lg masa tu.. tau2 je dah nak landing.. kekeke..

Okey.. abis dah cite pulau redang.. insyaAllah kalau ada rezeki kami nak ke sana lg bawak org tua kami lak.. insyaAllah.. yang tak pernah pegi pulau redang try la pegi nanti... best woooo..




7 comments:

lily lotus said...

cantik sangat pantai dia yer. wish cud go there one day. thanks for sharing :)

Suliana said...

cantiknya pantai putih bersih.. dpt dibygkan camana kak ana handle budak2 tu.. klu sy, mesti dah jadi rimau dah. hehe

misya said...

sabar betul yer layan karenah dorang,kena jadikan contoh ni

DeQWa said...

BESTnyer...dgr kak ana cite,macam sy lak yg pg sana..terbuai2 cite pasal pulau redang....tingin nak pi...nak naik belle,tpi rasenye xmampu kot...hehehe

akiratoriza said...

memang akan ke sana, Insyaallah.. cepat atau lambat tetap akan ke sana, memang jadi impian nak pergi semua pulau kat Malaysia ni.. Insyaallah.

RuHiL said...

kena pegi gak ni redang.. tak penah sampai lagi ni.. tapi ana mmg jiwa keibuan betullah.. sollute btollah..! sanggup tak snokeling.. klu k.ruhil mmg tak kira.. nak jugak..! ahahaha.. wat2 ati kering gitu.. lalalala...

mamaqari said...

bercuti ngn anak2 cantula jadinyer...hehehe..tp mesti seronok gak kn???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...