NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, May 12, 2011

PLaYGrOuNd @ JuScO KePoNg

Semalam pas hantar Ain gi sekolah aku terus merempit ke Jusco kepong.. sbb situ ada playground yg anak2 aku suka..

Macam biasalah, jalan nak pi sana mmg jammed sokmo.. tp aku gigih gak redah demi menggembirakan hati budak 2 org ni.. wallet aku je yg berduka sbb byk menabung kat situ.. kah kah kah..

Kat Jusco ni walau sesak mcm mana sekalipun tempat parking, tp aku tetap dpt parking yg berdekatan dgn pintu masuk.. sbb aku tau la camne nak cari parking tu.. ahahaha.. syhhhh.. rahsiaa... tak leh bgtau kat korang, kang korang rampas parking aku.. keh keh keh..

Kuar je dari kete, si apis dah mula bgtau alasan kaki dia tak hebat nak berjalan.. alasan yg kerap sgt aku dgr.. saje je bg alasan mcm tu sbb dia nak dok dlm stroller.. mmg dia ajelah yg konker stroller tu..

Ica lak jenis tak kisah sbb dia lg suka lepas bebas berjalan.. budak sorang ni memanggg.. aktif sgt.. abg dia pun tak mcm dia.. dah terbalik lak perangai.. kekeke


" jommmmm.. cepatttt...!! "

Masa ni dia terjerit2 suruh jalan cepat.. dia dgn apis mmg dah tau sgt selok belok jusco ni.. kuar je dr lift terus berlari menuju ke arah playground.. amboiiii.. kemain lg korang ekk..

Ica je yg berlari2 nak pi tempat main tu.. yg apis dok relaks je kat stroller.. pemalas betul budak bujang ni nak berjalan.. ish3x..


Laju sungguh budak ni berlari.. jap2 jatuh terduduk tp pastu bgn balik sambung berlari.. kekeke


Pastu jatuh lg.. berapa byk kali jatuh daaa..


Haaa.. sampai pun.. ni le tempat feveret anak2 aku.. dan tempat mengantuk bg aku jugak.. ahahahha..


Sempat lg tu bergaduh berebut nak tolak stroller..


Last2 ica gak yg menang.. boleh tahan ganas gak tau ica ni kalo bab bergaduh.. di ketuknya abg dia tu pakai tgn.. terus aku damaikan sblm si budak kuat nanges ni melalak.. ahahaha


Posing dulu sblm masuk main.. diorang terpaksa dgr arahan aku.. kang tak dpt main kang kalo engkar arahan.. kah kah kahhh




Pandai ica posing.. tp blurr lak gmbr ni..huhu




Sesi peluk2 lak..



Cayanggg ica..


Apa2 hal sebelum masuk kenalah register mcm selalu..

Staff dua org ni dah kenal sgt dgn muka2 kami ni.. apapun mekasih ye adik2 sbb bg less price kat akak.. hehehe..


Isi borang dulu.. tanggalkan kasut.. dan baru leh masuk main..


Tak ramai budak2 lain masa ni.. aku lg suka.. sbb takde la risau kalo bergaduh ke hape ke kannn..


Ica jd badang.. berat tuuu..





Ica tak pandai panjat guna tangga utk ke tingkat atas.. sbb tangga tu kalo nak panjat kena kangkang luas2.. so agak susah le utk ica yg kaki lom panjang lg ni.. tp budak ni panjang akal.. dia panjat melalui terowong slide tu..

Kalo ada yg menggelungsur kat situ dia akan gostan balik.. kah kah kah.. tp ica tetap berjaya utk sampai ke atas..


Ajak abg dia panjat atas sekali..


Dah sampai pun kat atas..


Suka betul budak bujang ni..


Ica..

Main kat situ dlm sejam stgh la jugak.. tu yg mengantuk aku di buatnya tu.. kol 4 ptg mmg kena berambus dah sbb nak ambik ain dr sekolah.. kena kuar cpt2 sbb kang parking dpn sekolah ain tu penuh..


Ontheway ke sekolah ain, si ica pun tidooo.. letih sgt la tu.. lega sket bila dia tido.. kalau takkk, kang ada le peel dia yg bikin huru hara kang.. jap2 bergaduh dgn apis je kejenye..

Kdg2 dia saje babap tgn apis dan sebut " angan asyauuu " maksudnya jgn kacau.. padahal apis tak kacau apa2 pun.. saje je carik pasal dgn abg dia tu..




Leka main game ipad..



Dah balik sekolah pun kakak.. hepi je dia ni..

Pas ambik ain dr sekolah terus berdesup gi giant shah alam.. alahai.. giant lg.. ekekkeke.. kali ni aku nak pi shopping barang2 dapur..

Mcm biasalah, mesti org pandang byk kali kat kami bila tgk aku tolak stroller dan tarik troli sorang diri.. walaupun bebudak ni mcm2 ragam masa membeli brg2, tp aku tetap berjaya memenuhkan troli tu sampai apis yg dok dlm troli tu ckp

" makkk, dede dah nak tenggelamm.."

Kah kah kah.. mmg penuh brg2 dlm troli tu.. total dlm rm417.. pastu balik umah terus gigih tunjuk resit kat hubby.. sbb dia kata boleh claim balik kat dia.. ekekkeke..



5 comments:

Jiejah @ Iza said...

ahahahaha dede dah nak tenggelam dek barang shopping barang emak ..

ameris said...

dede ni ada2 je tauuu alasan dia yg chomel tu...

ieena said...

giant s.alam mmg tempat lepak sy dan anak2 juga...tak pernah lak terserempak ngan ana kat situ yer...

auwcak said...

seronok tengok bebudak tu memain...bestnya jadi budak kecik kan...happy jer

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

masukkan semua dalam troli ana..tapi barang pulak tak muat hehe..tue yg sampai tenggelam budak2 ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...