NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, May 25, 2011

2 BuDaK DeMaM PaNaS

Apis dgn ain tetiba lak demam panas malam semalam.. takde tanda2 diorang mcm nak demam pun hari sblm tu sbbnya aku tgk bukan main lasak lg main kat playground dlm giant..

Alih2 mlm tu demam lak.. merengek2 time tido bila suhu badan nak start panas.. cepat2 bg ubat kat diorang berdua..

Malam yg pertama time diorang demam mmg tak cukup tido di buatnya.. jap2 bgn check suhu.. jap2 bgn betulkan selimut diorang.. jap2 bgn buatkan susu.. tu lom kira lg dgn ica yg dok menyusuuu sepanjang malam.. sakit2 badan kita di buatnya..

Jadi ibu mmg camtulah kan.. pengorbanan tu.. tp bila anak2 demam lglah kita tak senang duduk.. bebudak ni dah sihat dr selsema yg berpanjangan dulu tu..

Lupa nak kasitau feedback kat sini lepas pegi klinik Serena.. Alhamdulillah, dgn izin Allah anak2 aku sume sihat drpd selsema lps abiskan ubat2 dr klinik tu selama seminggu spt yg doktor Serena tu arahkan..

Maknanya ubat2 kat klinik tu mmg serasi la dgn anak2 aku.. mekasih2 byk2 pd kawan2 yg rekemen kat aku tu ye.. aku pun rekemen gak kat korang sbb mmg bagus klinik ni..

Walaupun klinik ni jauh sket dr umah aku sbb terletak kat Bukit Rahman Putra Sg Buloh, tp mmg berbaloi la.. sbb anak2 aku sblm ni berbulan2 selsema on off tak baik2.. huhuhu..

Ok.. berbalik pd cite budak demam panas ni lak, aku just bawak pi klinik kat bukit jelutong je.. dan smlm ain terpaksa ponteng sekolah sbb dia betul2 tak larat.. dah otw pun pi sekolah smlm tu, tup2 ain kata sakit kepala, peninggg.. check2 suhu dia rupa2nya dah 38.6 celsius dahh..

Tu yg patah balik dan terus gi klinik tu.. pastu tepon teacher dia bgtau ain demam.. tepon hubby jugak bgtau nak pi klinik.. pastu balik umah terus.. bg mkn ubat kat 2 org budak ni dan biarkan dia berehat layan tv kat ruang tamu..

Ica Alhamdulillah tak demam.. senang sket hati aku.. dan smlm aku pulun masa yg ada dgn kemas umahhh je.. vakum semua bilik.. cuci bilik air.. mop lantai.. dan mcm2 la.. kain2 je tak sempat berlipat.. huhuhu..

Malam lak pas bg diorang ni makan, aku kerah budak2 yg demam ni tido awal.. masuk bilik mmg awal, tp diorang betul2 tido pun dalam kol 12 tgh malam mcm tu..


Ni gmbr aku snap masa pukul 1 pg.. masing2 dah lena terbongkang..


Budak ni yg start demam dulu.. pastu br berjangkit kat apis lak..


Sib baik diorang tak terjaga sbb aku snap guna flash.. kuikuikui..


Apis..


Budak ni byk kali aku betulkan selimut dia sbb tido lasak sgt.. asyik terkeluar dr selimuttt aje..


lampu tido kat ceiling bilik diorang..

Malam td aku dgn hubby penat bergilir2 jenguk diorang.. tp hubby aku lg penat la sbb dia yg banyak kali bgn pi jenguk bebudak ni.. aku tak dpt nak bgn sbb ica tido atas badan aku..

Kami letak baby monitor kat bilik diorang.. tu yg boleh tau tu diorang melalak ke, bergaduh ke, hape ke kannn..

Dan malam td asyik berbunyiii ajelah baby monitor tu.. banyak suara ain je.. sibuk dok panggil2 abah dia nak tu nak ini.. sampai kol 5.30 pg tau diorang ni asyik nak tu nak ini.. uwaaaaa...

Last2 dek kerana aku kesian lak tgk hubby turun naik katil, aku pun pi la jengah bebudak ni pulak.. Ooooo.. sibuk nak main ipad yeee.. kalau dgn aku jgn harap la ye.. cpt2 aku rampas ipad tu dan suruh diorang tido je..

Pung pang pung pang aku berceramah kat ain.. sib baik dia dgr kata.. yelahkan, kata demammm tp sibuk nak main game tgh2 pg buta.. geram aku tau.. slps dpt kuliah subuh dr aku, terus dah takde bunyi2an kat baby monitor tu lg dah..

Senyap sunyi balik.. sbb diorang sambung tido balik.. hehhehe.. terer tak aku.. kah kah kahhh.. dan seawal pukul 8.30 pg diorang dah celik mata.. ish2x, dah la berjaga tgh2 pg buta.. pastu bgn awal lak.. tak mengantuk ke diorang ni ha..??


Bila dah bgn aku pun bukakkan la cite kartun kat tv bg diorang bersantai jap baring2 layan tv..


Kartun agent OSO.. hehehe


2 budak demam.. masa ni dah kebah sket sbb setiap 4 jam aku suap ubat.. walaupun tgh tido aku kejut gak diorang bgn mkn ubat bila dah cukup 4 jam.. hehehe..




Rambut baru apis.. uwaaaa.. aku tak berapa suka sbnrnya style mcm ni..

Silap apis gak tak dok diam2 dan melalak sakan masa gunting rambut tu hari.. abis susah org tu nak trim rambut dia.. huhuhu




Okeylah.. nak pi iron baju bebudak ni.. kalau sihat boleh la gi sekolah arini.. kalau masih demam, cuti lg la jawabnya.. okey.. tataaaaa...






12 comments:

AmY DeaN said...

Kesiannya..
Takpela..budak nak membesar mmg banyak cabarannya...
Nasib baik kene serentak..kalau bergilir2 lagilah..
Kat umah Amy..kalau kene demam selalu gilir2..last2 mesti Amy plak yg kena n tumbang...aduhaii...sabaar..

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

semoga diorang sihat2 selalu...

cantik bilik budak2 tu... kagum dgn ana yg pandai jaga rumah...bersih dan kemas jer w/pun rumah besar kemain...^^

misya said...

kesian2

ibu qaleesya said...

bgus la bagi ubt ikut time.. hehe cute budak tu

My Aisy said...

cantik bilek dah berdua tu....ala cian ain gan dede sib baik ica tak menjangkit...

Ena said...

ciannya...

AiDa AzRyN said...

hope depa cepat sembuh.. :)

mamaqari said...

anak mamaqari pn demam on off...harap2 semuanyer cepat sembuh..insyaAllah=)

Pn. Zana said...

cantik nye bilik diorg..:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak2 sakit makbapak pun mcm sakit sekali hehe

Me said...

ana..
nak tanya pasal lampu tidur knk2 tue la... citer sikit.. kos sekali ye.. TQ

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

Kesian diaorg... Mmg penat.. Kita yg ada 2 org ni pon rasa nak tumbang...
Out of topic: cantiklah deco bilik diaorg.. Katil tu menarik jer..ce cite ce cite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...