NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, May 30, 2011

GoLDeN PaLM TReE

Haa.. yang ni lak aku nak cite ttg satu resort yg ada kat sepang.. pestaim okey kami pi sini.. lgpun resort ni masih baru lg katanya..

Dan kami pi situ bkn utk bercuti.. just nak jenjalan tgk2 bilik sbb diorang jemput dtg kot2 nak jd membership kannn.. kalau nak jd membership resort ni, sebanyak rm38k bayaran yg akan di kenakan.. perghhhh..

Takpe.. apa2 hal pun meh kita sesi suai kenal dulu dgn bilik2 yg ada kat resort ni.. pastu baru boleh di fikirkan nak join jd membership atau tak.. ehehehe.. sayangnya aku lupa bawak kamera.. so aku snap jelah pakai hp.. tu yg tak cantek tu..


Ni gmbr from website dia ye.. korang boleh klik kat SINI

Masa kami nak ke resort ni, sampai sesat barat tau kami nak carik location.. gps tak jumpa lg resort ni sbb masih resort baru.. so kami redah berpandukan signboard yg ada..

Tp korang tau2 jelah, bkn sepanjang jalan ada signboard seperti yg kita harapkan.. bila hilang je signboard mulalah kami pun sama hilang arah tuju.. jalan ikut gerak hati je.. tu yg menyasau entah kemana ntah tu.. kah kah kah

Hubby aku pun mulalah tepon abg dia tanya arah jalan.. pastu tepon budak (staff) yg jemput kami dtg ke resort diorang ni semata2 nak tau arah jalan je..

Atlast jumpa gak resort ni akhirnya.. perghhh.. boleh tahan gak jauh dr umah walaupun masih dlm negeri yg sama.. hehe.. hampir sejam kot kalo dr shah alam..

Masa mula2 sampai, kami di jemput masuk dlm opis diorang dulu sblm di beri penerangan ttg resort ni.. dan kami di jamu air mineral sorang sebotol.. ehehhe.. nampak mcm ramai je bila aku sebut "kami" tu kan..

Mmg ramai pun yg gi resort ni sbb bkn kami anak beranak je, tp abg2 aku dgn adik bongsu aku ikut sekali.. senang sket aku sbb ada yg tlg handle bebudak ni.. keh keh keh..

Pas duduk dlm 10 minit mcm tu, kami pun di bawak naik buggy utk melihat sekitar resort dan setiap bilik2 yg ada.. tp siyes aku lgsg tak ingat dah nama2 jenis bilik ni.. ada 4-5 bilik kot yg kami tengok..

Rege korang boleh check dlm website diorang.. tak salah aku rege sume atas seribu kot.. sbb rege tu complete dgn 5 kali mkn sehari.. ha kauuu, 5 kali mkn tu.. mkn la korang sampai muntah.. kekekke..

Okey.. meh layan gmbr2 yg aku sempat snap..









view mmg cantek.. cuma air laut dia standart mcm PD jelah.. jgn korang imagine air dia mcm kat pulau redang lak tau.. hehehe


ica br bgn tido masa ni.. abg aku yg tlg jaga dia..


bilik sume ngadap laut.. yelah, dah chalet ni atas laut kannn..


jom tgk bilik lain pulak..


jemput masukkk..






diorang tlg rosakkan cadar tilam.. keh keh keh


jalan lg utk tgk bilik lain pulak..


Ni bilik yg paling besar kat sini.. ada 3 bilik tido.. rege tak silap aku rm5k ++ satu mlm complete dgn mkn sume..


Cuma kami kurang gemar le dgn design meja mkn tu.. meja dia bulat besar tp kusi ada 4 ketul je.. mcm pelik lak.. ehehhe..


Ada bar lg..


bilik pertama..






bilik kedua..


bilik ketiga..




balkoni dia mmg terbaikkk.. part yg ni aku suka..


anak2 aku lagilahhh suka..


adik bongsu aku yg baju putih tu..


Apis.. suka betul dia lepak kat situ..




amboiii.. kemain lagi hang ye nakkk


Lepas tu kami pun di bawak melihat SPA pulak..


Ni SPA dia..


Lepak2 depan SPA


Yang budak 2 org ni ligat berlari2 sana sini..


Pastu kami di bawak pulak tgk2 restoren yg ada..


Restoren tepi pantai..






Settle je tgk2 semua kami pun lepak2 dulu mkn kat restoren tu.. pekena steambot.. hehehe.. lepas solat maghrib baru gerak balik..

So resultnya slps tgk2 semua yg ada kat resort ni, kami tak join pun membership tu.. ekekke.. saje jenjalan cuti2 mata..

Pada sape2 yg nak menginap kat resort ni korang leh pi jenguk website diorang tu ye..





8 comments:

Cik Puan Izan❤ said...

seronoknyaa...selalu kuar jalan2 yer...best juga...selalu cuci mata...^^

bonda dadif aka akish said...

wahh menarik yeh tempat dia tuh..

farah fauzi said...

bestnyer ...mmg glamer kan tpt ni...

shima said...

yg ni tpt budak budak AF pi aritu...

maszmadi said...

hah, x join membership pon leh msuk dalam bilik hotel ni kan.. best best..

Yan said...

lebih kurang macam Legend Water Chalet je kan. Tapi ni lagi banyak choices kot.

IDAZS said...

menariknya tempat tu, cantik!! bila nak sampai ni?

abu888 said...

tmpang lalu….post yg sgt menarik..as member golden palm tree sy bleh dptkn best rate RM 350 for 2D1N and RM650 for 3D2N..Email abuburn888@gmail.com (0122208140)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...