NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, May 04, 2011

KLiNiK KaNaK-KaNaK SeReNa

Smlm aku berjaya akhirnya ke klinik ni tanpa sesat barat mcm tu hari.. hehehe.. tak guna gps pun.. just call tanya kawan je.. thanks ye Sue.. senang je cari klinik ni rupanya.. gps je yg bengong.. kekeke

Pas ambik ain dr sekolah smlm, aku terus je gi klinik ni walaupun masih awal lg benonye.. sbb klinik tu bukak balik kol 6 ptg.. sedangkan aku sampai klinik tu sblm kol 5 ptg.. ni gara2 risau taffic jammed lani, tu psl gerak awal tu..

Sudahnya bosan tatau nak buat apa2.. kekeke.. sampai je kat dpn klinik kami tak terus kuar.. lepak2 dlm kete dulu.. anak2 layan ipad.. aku lak calling2 hubby aku.. hehehe


Mujur bebudak ni tak buat perangai..


Budak sakit yg ceria je.. mcm tak sakit kannn.. hehehe


Aku dapat parking betul2 dpn klinik.. sukeeee..

Hampir stgh jam lepak dlm kete dgn buang masa, so aku ajak anak2 kuar jelah dr kete tu.. kang abis minyak kete kang kalo biar enjin hidup lama2..


Ni la kliniknya.. tutup lagi tu haaa..




Waktu operasi klinik ni kalau sape2 yg nak dtg sini..

Di sbbkan lambat lg nak tggu klinik tu bukak, aku pun ajak anak2 aku jenjalan tgk kedai2 yg menarik.. tup2 ternampak kedai haiwan.. wahhh.. kemain suka lg anak2 aku tu tau..


Ain suka tgk hamster dgn arnab..


Ica suka tgk kucing.. apis lak suka dgn ikan2 mcm bapak dia jugak.. anak bapakkkk..

Lepak sini dlm 15 minit.. hehehe.. ada gak aktiviti kannn.. takdelah boring sgt..

Pas tgk2 haiwan tu sume kami pun jalan lg ke kedai2 seterusnya.. ternampak lak kedai mamak.. hah apa lagi.. singgah lee.. leh gak makan2 dan minum2..


Lupa lak nama kedai mkn ni..


Aku order nasi goreng cina utk anak2 aku.. anak2 aku mkn sket je selebihnya tapau bawak balik..


Nescafe ais utk aku.. lama gila tak order nescafe ais.. selalunya air buah2 aje.. smlm je buang tebiat sket..


Ain mkn nasi lemak.. dia takmau mkn nasi goreng..


Apis tak nak mkn sgt.. 2 suap je mkn.. pastu sibuk sebut kenyang.. ntah apa yg di kenyangkannya pun aku tatau.. padahal last mkn nasi pun tghari tu je.. ngengada tul..!!


Kejenye asyik sedut milo aissss aje la..


Ica pun takmau mkn nasi.. dpt suap dia sekali je.. pastu bila suap lg kali kedua dia dah luakkan balik.. grrrrr.. last2 kasi mkn papadom je.. laju lak dia mkn menda tu.. cehhhh.. masing2 nak berdiet pulak yee..


Pas mkn terus gi kaunter bayar dulu.. masa nak blah tu sempat lg ain ckp kat aku yg dia nak berak.. adoiyaii.. sempat lg tu nak memerut..

So aku angkut le si apis dgn ica sekali masuk dlm tandas kat kedai mamak tu.. ha kauuu, bersempit2 la kami 4 beranak dlm jamban kecik tu.. kekekkeke..

Settle je qada' hajat terus blah kuar gi ke klinik balik.. masa ni lg 10 minit klinik ni nak bukak.. siap2 tggu dpn pintu masuk sblm org lain potong Q.. hehehe.. lama tu aku tunggu.. org pertama sampai tu wehhhh..


Ni bkn aku yg dera ica ye.. dia yg volunteer nak bawak nasi tapau tu.. pastu lak apis ambik kesempatan dgn gantungkan air botol tu kat leher ica.. apis suruh ica bawak.. berat nak pegang katanya.. ewahhhh.. dah tu ica tak rasa berat ke apis oittt..


3 beradik..

Masa dah kol 6 ptg, makin ramai lak mak bapak yg dtg angkut anak2.. aku sampai naik risau kalau lak.. risau tak dt giliran nombor 1.. kah kah kahhh..

Bila pintu klinik tu di bukak je terus zasss aku dgn anak2 masuk.. anak2 serbu menan2 yg ada dlm klinik tu.. aku lak serbu kaunter utk ambik nombor.. di sbbkan aku org baru, so kenalah isi borang dulu.. dan aku dpt angka giliran no 1.. yeayyyyyy.. hehehe

Dlm 5 minit pastu kami pun di panggil masuk jumpa doktor.. tersenyum lebar je masa ni.. ngeh ngeh ngeh.. dan aku dah nmpk potensi ica dgn apis buat peel dah masa ni..


Masuk2 dlm bilik doktor ada lg menan.. lega sket.. tp leganya sket je.. yg tak leganya banyakkk.. budak 2 org ni bergaduh berebut kerusi kuning tu ha..

Masa ni aku tgh diskuss dgn doktor Serena tu ttg ain.. tp perbincangan kami terganggu dek peel budak 2 org ni.. main tolak2 sesama sendiri.. masing2 takmau mengalah..

Mcm2 cara aku buat bg diorang berdamai.. tp harammmm.. tak jalan gak.. masih bergaduh2 berebut menan yg sama.. so aku biarkan jelah jap.. nak settlekan hal ain dulu..


Korang berebut2 la dulu ye.. kang jap gi giliran korang lak.. hehehe


Firstly, doktor serena check dulu luka ain tu.. ada infection sket so doktor pun cuci dulu kasi kuman2 hilang.. ain bagus masa ni.. relakss je.. nanges pun tak.. mulut je bising terangkan kat doktor ttg luka dia tu..




Ain dok perhati luka kat siku dia tu..


Kulit masih belum 100% melekat.. yelahkan.. baru 3 hari.. doktor pun plaster dgn yg baru..


Pastu check dada lak.. sbb selsema dgn batuk bebudak ni tak baik2 lg kan..

Pas ain, giliran apis lak.. pastu ica.. masa check bebudak 2 org ni aku tak dan nak snap gmbr pun sbb masing2 buat peel.. takut doktor kekdahnya.. kekekke..

Settle je check tu ini dan penerangan yg details, kami pun kuar pi kat ruang menunggu.. bagus la doktor ni.. sgt2 peramah dan penerangan dia cukup jelas.. no wonder la ramai org suggest pi klinik ni.. doktor yg bagusss..!!


anak2 membuas kat tempat menan..








Pas bayar bil terus blah cepat2 sbb hari dah mlm.. anak2 pun sume terbongkang tido sepanjang perjalanan balik.. sekian citer utk kali ni.. hehhe





11 comments:

iduraz said...

ada gak dengar psl klinik nih, elok yerk?katner ek klinik nih..

misya said...

biasa la budak2,anak2 sya pun mcm tu,panat ho,kdg2 tension

superelle said...

name kedai tu at-taqwa..hehehheh...

Nor Azura Abd Razak said...

klinik ni kt bukit rahman putra, sg buloh..

betul kan ana..doktor peramah sgt..byk info dia kasik..

ibu syafiq said...

adoih!!!cm rsa penat ja ana kluaq dgn 3org ank.ibu syafiq bwk syafiq kluaq b'2 dgn dia pn penat gila nk layan perangai dia.ana mmg kuat aah...suka sgt.kna blajar jd cm ana nih

maszmadi said...

akhirnya sampai gak kinik tu tanpa bantuan GPS yerk.. hm, smoga ain cepat sembuh yerk..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amboi gklamer doktor tue.. tengok akuarium ikut teringat hubby yg sibuk nak beli ikan..mm

Yan said...

comenya doctor.. sure budak suka..

*Ms.Serry Fatieha said...

cun ler doc tu...

~Sya~ said...

mmg terbaik klinik ni..doktor pun best...mahal sket tp berbaloi-baloi...insya-Allah

..::Mama Chrysalis::.. said...

saya pun suka sangat dengan klinik ni...even memang bayaran dia mahal sikit..tapi puas hati...Doc akan explain everything tentang sakit anak kita..dan dia akan bgtau kita apa perlu buat dan apa yang kita perlu tengok...dan kita akan rs lega bila doc explain betul2 kat kita...:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...