NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, May 18, 2011

CuTi - CuTi PuLaU ReDaNG

Hai semuaaa.. wahhh.. lama betul aku berehat dr apdet blog ekk.. hehehe.. sbbnya cuti yg lps kami anak beranak pulun cuti cukup2.. mmg nak release tension je 4 hari lps..

Sbnrnya tak plan pun nak pi pulau redang ni.. tetiba je kami decide nak gi situ memandangkan kami mmg tak pernah lg sampai kat pulau tercantek tu.. perghhh, memang cantek la pulau tu.. kagum..!!

Eh ehhh.. dah terbabas cite lak.. tu kita cite kemudian2 ye.. ni aku nak cite masa nak pegi dulu ye.. yg pasal pulau tu pas abis entry ni baru aku cite ye.. hehehe..

Kami gi bercuti kat pulau redang asalnya hanya utk 3 hari 2 mlm.. tp hubby aku extend lg 1 mlm memandangkan dia rasa seronok betul kat situ.. makanya jadilah 4 hari 3 mlm percutian kami..

Kami pilih utk tinggal kat Berjaya Redang.. dan kami gi sana naik kapal terbang Berjaya Air.. pestaim okey naik kapal terbang tu.. agak cuak la sket.. kekeke..

Tp yg bagusnya kita tak penat nak drive sbb kejap je dah sampai.. kalau drive dah sah2 8 jam kannn.. pastu nak naik feri lagi.. letihhh..

Kami bertolak dr umah lps zohor.. sewa limo sebijik utk hantar kami ke lapangan terbang Subang.. pestaim jugak kami jejak kaki kat airport Subang ni.. kikikiki..


Memula pi check in bagasi dulu.. flight pukul 3:10 ptg.. kami check in sejam awal..


Hubby uruskan semuanya.. aku mcm biasalah, handle bebudak aktif ni..



Suka betul bebudak 3 org ni tau bila tau nak naik kapal terbang.. siap pikir nak mkn apa lg tu masa dlm kapal terbang nanti..

Ewah ewahhh.. takdenye mkn2, perasan betul bebudak ni.. dia ingat mcm flight jauh2 tu kot ada hidang mknn.. kekeke..


Budak yg paling susah nak di kawal ialah apis dgn ica.. ligat betul main kejar2 sana sini.. dgn suara nyaring si apis tu lg terjerit2 masa main kejar2.. haihhh..


Apa2 hal kita jumpa dulu kawan baik hubby.. maybank.. keh keh keh..


Cantek gak airport subang ni ekk... suka tgk lampu2 fiber optik kat syiling dia tu haa..


Sian si kenit tu, terkedek2 berlari kejar org depan tu.. kah kah kah..


Singgah jap kat kedai ni utk beli umpan anak2 aku.. dah mcm ikan lak ada umpan2 kan.. ekekke.. ni semua utk bg anak2 aku tak buat hal dlm kapal terbang kang..


Masing2 ambik lolipop..


Lolipop apis paling besar.. tak padan dgn kecik budak ni.. tp mkn tak abis pun.. dia jilat sket2 je..


Aku dan kakak..


ica layan ipad.. apis dok tengok kapal terbanggg je.. dia mmg minat betul dgn kapal terbang..

Tak lama pun menunggu kat airport tu, tau2 je dah kena panggil utk naik flight.. yg bawak anak2 kecik mcm kami ni di utamakan utk naik dulu.. so kamilah org pertama yg naik kapal terbang tu.. hehehe.. bagus2..


Sempat snap dr tingkap kapal terbang..


Kami duduk selari dgn kipas.. hahaha.. ayukkkk... tak tauuuu...


Apis duduk dgn abah dia..


Ain dok dgn aku dan ica.. ica kena riba sbb dia takde seat khas..



Dah terbang dah..


Ain kata awan ni mcm gula2 kapas.. kekeke

Dalam kapal terbang ni hanya di sediakan air mineral aje.. lgpun perjalanan cuma 40-45 minit aje.. tak terasa sgt pun.. tau2 je dah sampai.. kuikuikui..


Kaki sapekah itu.. duduk sampai terjulur kaki ye..


Ni ha empunya kaki tu.. ica..

Aku bg dia duduk kat tempat aku.. yg aku lak dok kat seat belakang.. kebetulan lak flight ni tak ramai org.. dpn belakang kami kosong.. tu yg aku pindah tempat duduk tu..

Malas aku nak riba si ica ni aje.. sbb dia ni kalo dok melekat dgn aku, kejenye asyik nak menyusuuu aje.. penat aku tau..


Bukan main lg minum air guna botol tu ye..


Ni pun sama.. minum air sampai tumpah2 kat baju..


Kesemua penumpang adalah pelancong asing.. kecuali kami la kan.. kami makhluk asing.. kah kah kahhh..


Ok.. dah sampaiii.. jom kita turunnn.. hepi betul si apis ni tau..


Pesawat yg bawak kami..




Lps ambik kesemua bagasi, kami di bawak ke hotel dgn menaiki trak ni..


Tak abis2 lg tu jilat lolipop dia.. kekeke


Okey.. dah sampai pun hotel diaaaa..


Kami di sambut mesra semua kakitangan hotel.. pastu di hidang dgn air barli yg sejuk.. ewahhh..!!


Lobby..


Lobby jugak..


Settle je urusan check in, kami pun di bawak naik buggy utk ke bilik yg kami dah tempah..

Yang apis tu duduk depan sbb brother tu pelawa dia dok depan dgn dia.. tetiba lak si apis ni mau, padahal dia ni kadang2 penakut dgn org yg pestaim dia nmpk.. tp aritu dia ok lak.. seronok je dia..


Kami ambik 2 bilik connecting.. satu bilik aku dgn hubby dan ica, yg satu lg bilik utk ain dgn apis.. kat sini tak sediakan extra bed.. tu psl kami ambik lg satu bilik yg connecting dgn bilik kami..

Gmbr bilik nanti aku cite kat entry lain ye.. ada yg aku dah letak kat facebook.. utk kat blog kang kemudian2 aku apdet.. sbb skrg ni nak bersiap2 hantar ain gi sekolah.. apdet laju2 je ni.. tu psl ayat pun mcm tunggang langgang je..

Ohye, saje nak bgtau kot2 ada yg nak tau.. kos tiket kapal terbang kami anak beranak utk pegi sahaja cuma rm700.. kot2 ada yg nak pegi pulau redang naik flight kann.. tu psl aku bgtau info sket.. ok.. kang jumpa di lain entry ye.. dah lambat dah ni.. tataaaa..

*** EDIT TENTANG HARGA TIKET BERJAYA AIR, DAKU SALAH PENDENGARAN RUPANYA.. HUBBY KU KATA RM700 TU CUMA KOS PEGI JE.. KALO PEGI BALIK RM1500..

KAMI BALIK TAK NAIK BERJAYA AIR.. KAMI BALIK NAIK KAPAL TERBANG MAS, SAJE NAK TRY NAIK FERI.. KEKEKE.. AMPUNNNN WEHHH.. SALAH BG INFO..




24 comments:

♥SyilaSyira♥ said...

bestnya jalan2...naik kapal terbang plk tu...

misya said...

wah best ni ,g hneymoon dgn anak2 skali yer

su su said...

tak sabar nak tgk laut membiru ni....update2

NM02 said...

ala........ dah balik ke ni?? nape tak msg? leh kirim FM lagik!!! hahahaha

Janna Wan Muhammad said...

lebih kurang mcm nak balik Kelantan jugak la ...45menet, leh tahan laju jugak Fokker yer,sama laju ngan Boeing 737.

ibu syafiq said...

ni lah tmpt yg ibu syafiq tingin nk p tp blm smpai2 lg.huhu...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

bestnyaaa...belum pnah sampai pulau redang...jauh tuu...

lolipop apis tu bila mau abis daa.. besor sgt...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dah tgok gambar kat fb tapi sikit je

Ena said...

ramai plka p redang kali ni.. sbb member opis pun ramai yg p sane.. behnyer....

Zana said...

bestnyaaaa....cantiknyaaa....

norh said...

redang memang best :)

My Aisy said...

wah...bestnyer.......sangat tak sabor nak tengok berjaya redang punya entry!!!!

Celoteh-Celoteh..... said...

best2...dah lama mengidam nak gie redang....nnt boleh letak tips2 yg berguna...mana tau ada rezeki kitorg pulak....hehehe....

chichi said...

patut la lama tak bersiaran..ooo kak ana bercuti...

baincardin said...

gambar kat atas awan tu cantik! :)

mannira said...

ana..tiket tu skali ke dgn hotel..atau kena booked asing2...

H.U.S.M.Y.N.A said...

owh...patut la lama senyap sunyi.....hehehe...hari ni baru ada cerita....

CeqGu said...

padanla dah lama tak menghupdet..rupa2nya pi jenjalan...ee jelesnya kak anis...nak itottt...tak de la mahal mana ye tambangnya..better naik kapal terbang la cenggitu..tiket dewasa berapa rm ye?

yana halim said...

cuti2 Malaysia ye....patut senyap je...hehe

intannazirajalil said...

kak ana, rs gegar2 tak kpl terbang berjaya air tuh?

Ana Suzana said...

Intan..
Gegarrrr jugakk.. Mulut always kumat kamit zikir.. Pestaim naik kapal terbang kecik yg hanya bwk 72 org je.. Hehe..

Tp yg bestnye cpt sampai...

Ana Suzana said...

Mannira..
Boleh booking sekali dgn flight.. Ambik pakej la jimat sket..

Kimsa2211 said...

Good sharing with such nice photos, Berjaya Air destination in this flight brings us to Koh Samui Island. Located in the north east coast of Thailand, Koh Samui Island is well known for its white sandy beaches, coral reefs and coconut trees. See detail visit:
http://kidbuxblog.com/berjaya-air/

Black Yellow said...

Slm sejahtera..
Saya seorang runner pekej bercuti ke pulau dn tasik di terengganu
Sesiapa yang berminat sila hubungi/whatsaap saya.0179799773
Atau lawat blog saya di..blackyellowholiday.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...