NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, April 19, 2011

KiSaH Ke GeNtiNg

Hantam je lah ye tajuk entry.. aku kalo nak buat entry bab paling memeningkan kepala ialah nak pikir tajuk entry.. kekekke.. boleh jadi bengong lak rasanya nak memilih tajuk yg sesuai.. ahaha.. sampai mcm tu sekali..

Ohye, ni kisah hari weekend aritu ye.. sambung cite balik.. smlm nak apdet tak larat.. satu sbb aku selsema.. kedua sbb aku syok layan drama korea yg baru " 49 Days ".. bestttt.. sampai malas aku nak buat entry gara2 layan drama ni.. ngeh ngeh ngeh..

Ok.. sambung balik cite.. kami bertolak ke genting aritu dlm kol 11 pg kot.. lebih kurang lah.. sbb tak ingat lak waktu sebenar kuar umah.. anak2 sume eksited nak jenjalan..


Masing2 dah get ready nak bergumbira.. yelah kan, hari minggu ialah hari memenuhkan aktiviti bersama keluarga.. dah lama gak le tak pi genting.. ni kalau tak sbb kitaro ni jgn harap le nak turun genting.. lebih2 skrg musim hujann je kann..

Pas siap masukkan brg2 dlm kete, aku masukkan lak bebudak ni kat kete sorang demi sorang.. ikat kat carseat masing2.. pastu bg sorang satu umpan mknn.. ecehh, dah mcm ikan lak nak berumpan2 bagai.. kah kah kah..

Diorang ni kena di bagi sesuatu utk mengunyah.. jdnya tak le diorang ni bosan.. kang kalo bosan kang mulalah peel yg memeningkan kepala kuar tu kang.. so sblm diorang buat peel, ada baiknya kita umpan dgn mknn dan gadget2 mcm ipad dan portable dvd..

Alhamdulillah, sepanjang perjalanan ke genting masing2 tak buat perangai, kecuali bergaduh jap sbb berebut botol air masak.. hahaha.. biasalah tu kann.. bebudakkk..


Kami ke genting dgn satu lg family kwn hubby.. So kami konvoi sama2.. hubby follow kawan dia dr belakang.. sepanjang perjalanan mmg hujannn je.. jdnya perjalanan agak slow sket sbb semuanya bawak berhati2 kan..


Ica sambung membuta sbb bgn awal sangat kann.. baguss.. sib baik dia tak mintak nyusu masa ni.. dpt la aku berelaks2 jap kat depan sambil kung kang kung kang sembang dgn hubby..

Kami menyembang tu ini sampailah hubby buka cite pasal aku kena saman polis tu.. opsss.. ehehehe.. dia baca entry tu rupanya.. sib baik tak kena mrh atau kena bebel.. kikiki


Apis dok layan kartun " backkom " kat portable dvd..

Dulu aku tak tau pun psl kartun backkom ni.. memula dgr nama backkom terus pelik, ape menatang le kartun tu.. sekali bila layan rasa best lak.. kelakar gile.. ekekkeke..


Muka budak ni mcm nak nangess je.. biasalahkan. dia kan raja tangis.. ngeh ngeh ngeh..


Syok hang tido ye caaa..


Haaa.. dah sampai punnn.. kami dok kat hotel first world.. dah itu je yg kosong... mujur ada..


Pusing2 cari parking.. dpt parking kat level bawah..


" dah sampai ke makkk.. ?? nak pegi tempat main makkk" apis


Budak ni sampai terjaga sbb mulut apis bising sgt dok ckp berulang kali nak pegi tempat main.. tp elok gak dia dah bgn sendiri.. kalo di paksa bgn mau meragam dia kang.. so tima kasih pd apis sbb buat ica terbangun.. hehehe

Lepas parking kete kami pun menapak le ke lobby hotel.. aku handle anak2 manakala hubby bawak brg2.. nak ke lobby pulak kena panjat tangga dulu.. sbb dr parking area takde lift utk ke lobby..

Dan masa ni apis dah start buat perangai.. dan2 masa tgh berjalan nak ke tangga si apis bantai duduk atas lantai parking sambil nanges2 nak duduk dlm kete balik.. eh ehhh budak ni.. adaaa jelah peel dia yg menduga kesabaran kami..

Kawan hubby pun tak dpt nak tlg kami masa ni sbb dia pun ada anak kecik dan brg2 yg nak di bawak.. aku nak dokong apis dgn ica sekali masa ni mmg tak larat.. kekadang aku mampu buat.. kekadang ada masanya aku tak mampu.. hehehe..

Tp aritu mmg aku tak mampu.. lebih2 lg nak panjat tangga.. kalo escalator ok lagi.. ni panjat tangga sambil dokong 2 org mau pengsannn.. nak tak nak hubby kena dokong ica sambil handle brg2 sekali bawak naik tangga..

Aku lak dokong budak cengeng tu.. hehehe.. boleh tahan berat gak apis ni.. lenguh tgn aku dokong dia.. ain okey sgt perangai dia.. dah besar dah kan.. dah matang sket.. alaa, masa dia kecik2 sama je peel dia mcm apis.. kan dulu aku gelar ain neng yatimah junior.. kekekeke..


Sampai kat lobby aku dgn anak2 dan wife kawan hubby lepak kat kusi dulu.. layan anak masing2 sementara para suami sedang uruskan urusan check in..

Sepatutnya check in kol 3 ptg kann.. tp kami try check in awal sket.. Alhamdulillah.. dpt check in awal.. cumanya bilik masih lom di bersihkan lg katanya.. takpe, tak kisah.. asalkan dpt masuk bilik dulu pun dah ok..


Sembab mata pas melalak..

Masa dia melalak aku rasa mcm nak geget2 je pipi dia tu.. bila aku acah2 kat dia ckp yg aku nak geget pipi dia sampai putus lglah dia meraung sakan.. wakakakka.. kejam sungguh.. kekekke


Ni le anak kawan hubby tu.. Arissa nama dia.. beza setahun dgn ica tp lahir bln yg sama dgn ica.. nama pun lebih kurang je bunyiknya kannn.. hehehe


Muka pun ala2 chinese gak mcm ica.. tp budak ni byk rambut.. ica lak rambut dia dok tang tuuu gak tak lebat2.. dah la tak lebat, pastu takmo panjang2 pun rambut dia..

Terbantut agaknya pertumbuhan rambut ica.. perlukah aku bawak dia ke pakar rambut yum nam hair care ekk.. kekekeke..


Layan ipad sementara tggu urusan bapak korang selesai.. lama betul urusan check in ni ekkk.. dah le nak check in kena ambik nombor.. dah mcm kat bank lak rupanya.. keh keh keh..


Ica yg konker ipad.. yg lain2 takleh kacau.. tgk takpe..

Dlm 20 minit kot urusan baru selesai.. pastu apa lagi.. berjimba2 dlm bilik la.. barulah si apis tu hepi balik.. ntah hape sbb dia nak melalak sblm tu pun aku tatau.. mmg trademark dia kot nak nangesss je.. sabarrr jelah..





4 comments:

Aida Faris said...

akak lumur rambut ica ngan minyak zaman tok kaduk dlo. minyak zam2. dlo pn saya xde rambut. mama ckp botak. bulu xde. dye lumur minyak 2 ar. hehe~

Qaseh chenta said...

first world pun kena beratur ambik no ek...hihihihi...sabo jelah akak...

Yan said...

memang jenis manja lah tu Ana..

Orkedanza said...

kak ana! parents sy pun g tgk kitaro ari tu n tdo 1st world...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...