NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, April 09, 2011

HaRi YaNg SaNGaT BuSy

Hari ni sgt2 bz utk aku.. sbnrnya dr mlm td lg dah bz.. mlm td sibuk dok iron baju2 hubby dan masukkan dlm beg travel sbb dia nak ke hong kong.. ni kali kedua dia ke hong kong.. mggu lps dia pegi sbb ada exhibition kat sana..

Dan dia pegi lg buat kali kedua pun sbb ada urusan yg membabitkan keje.. pegi kali ni tak lama pun 2 hari 1 mlm je.. so gigihlah aku packingkan apa2 yg patut.. megi cawan jgn di lupa.. kekeke..

Benonye hubby aku ada request suruh buatkan sambal tumbuk utk dia bawak ke sana.. tp aku leh terlupa lak.. kepenatan sgt.. jdnya aku bantai tido je sbb nak kuar awal pg nak pi hantar hubby ke klia..

Seawal kol 5.50 pg kami dah bersiap2.. kami tu ialah aku dgn hubby je.. apis dgn ain tggl.. aku bawak ica je sbb kang dia nak nyusu lak kang.. anak2 aku yg lg 2 org tu aku mintak anak buah aku jagakan.. kebetulan diorang dtg sini.. senang la sket nak mintak tlg.. hehe..

Aku ni nama je bersiap, tp tak mandi pg pun.. malasss.. kekekke.. bini sapoooo lah tu yekkk.. Kol 6.30 pg kami dah kuar umah.. masa ni ica masih lena tido lg..

Aku angkat dia slow2 kasi dia tak terjaga atau nanges.. cpt2 aku masuk dlm kete dan nyusukan dia.. terus dia sambung lena balik.. sian ica.. tp nak buat camne.. berkorban sket sbb abah kamu gigih nak cari rezeki..



** gmbr from google.. takde masa ehh aku nak kuar dr kete semata2 nak snap gmbr.. kekeke

Sampai airport kol 7.10 pg.. masa pegi hubby yg drive.. tu yg berdezup semacam je tu.. masa ni mmg aku tak dpt nak teman hubby sampai dia check in.. dpt hantar dia kat parking luar tu je.. tu pun kena cepat2 berambus dr situ sbb polis byk..

Yelahkan, kat situ kan mana leh parking lama2.. mmg sesak gak pg tu.. dgn limo dan kete yg berasak2 hantar org.. sblm berpisah aku loading ica dulu kat carseat blkg.. masa ni dia masih tido lg..

Tp bila aku letak je dia kat carseat, dia terus bantai meraung kuat2 takmau di ikat.. sibuk nak menyusu lg.. ahhh sudahhh.. camno nih.. nak taknak aku terpaksa ikat gak dia kat carseat.. 2 kali cuba baru berjaya sbb dia keras2kan badan dia pastu guling2 tanda takmau dok kat situ.. huhuhu..

Settle je ikat dia terus salam2 hubby.. tak dan nak ucap kata2 sakti atau kata2 cinta kat hubby dah.. pikiran masa ni blank terus sbb ica melalak mcm kena dera.. dah le aku berdebar2 nak drive balik umah..

Aku berdebar2 sbb ni pestaim ok aku hantar hubby gi airport dan balik drive sendiri tanpa hubby.. kekeke.. lg satu aku risau sesat je.. mujur ada gps..

Walaupun dah setting kat gps jalan balik umah, tp pg tadi aku tetap sesat.. kah kah kahhh.. ni ica punya pasal lah ni.. masa aku tgh drive dia melalak tak henti2.. hilang fokus aku masa tu.. gps bg arahan pun aku tak brp paham.. hahahha..

Mujur jumpa balik jalan kuar.. ekekeke.. rasa kelakar pulak masa ni.. pastu mata dok fokus kat map gps.. kena hati2 sbb takmau sesat lg.. hehehe.. tp jiwa tetap tak tenang selagi ica tak benti melalak.. last2 aku pi singgah dulu kat petronas tepi highway..

Tup2 nampak mcd.. terus aku pi lalu kat drive thru tu.. tapau set bekfes.. ica lak aku bg hash brown supaya dia senyap.. fuhhh.. mujur dia benti nanges pas dpt mknn.. legaaa sgt2.. barulah aku leh fokus mencari jalan pulang.. kekekke..

Pemanduan pun di teruskan.. jalan lapang lak tu sbb tak byk kete.. dlm takut2 sesat tu rupa2nya aku tekan minyak sampai 160km/j.. sungguh aku tak perasan aku bawak selaju tu.. kalo naik myvi mmg perasan le sbb mmg mengaum myvi di buatnya kalo bawak laju mcm tu..

Tp td aku bawak kete hubby, tu yg rempit sampai tak perasan tu... Mujur selamat sampai umah.. Alhamdulillah.. dah sampai rumah terus call hubby sbb flight dia kol 9 pg.. jd ada masa lg aku nak calling2 dia.. saje call bgtau aku dah sampai.. dia pun terkejut sbb cpt betul aku sampai umah.. kah kah kah.. ampunn yanggg, tak perasan terbawak laju.. huhuhu

Sampai umah terus cpt2 naik ke bilik.. tgk apis dgn ain masih lena tido.. aku pun terus ajak ica baring2 kat katil, nyusukan dia dan tidokan dia.. aku tau dia meragam sbb tak puas tido tu.. tu psl melalak tak hengat tu..

Sambil tidokan dia, aku dgn hubby main sms.. berbalas2 msg cinta.. ngeh ngeh ngeh.. yelah, masa kat airport kan tak sempat nak ucap tu ini.. dok kelam kabut dgn anak masa tu.. hehehe

Tgk jam dah kol 9 pg, ica pun dah lena dah.. so aku decide tinggalkan je anak2 aku dgn anak2 buah aku.. anak2 buah aku dah besar2.. dah boleh di harap dah.. aku tinggalkan sbb aku nak pi servis kete myvi aku pulak.. dah sampai masa utk di servis dah.. sblm kuar aku pesan siap2 kat anak2 buah aku tu.. suruh diorang jenguk2 bebudak ni time bebudak ni tgh tido..

Pastu aku pun kuar le menuju ke perodua kat glenmarie.. mata mmg ngantuk sungguh masa ni.. yele, tido pun sekejap je mlm td.. sampai je kat perodua terus tggu nama di panggil.. bila nama di panggil, aku dgn staff perodua tu pun kung kang kung kang menyembang tu ini.. pastu terus gi kat kete sbb dia nak check kete sblm di servis..

Pastu aku di mintak tggu kat dlm sementara kete aku tggu turn utk di servis.. dia kata maybe kol 12.00 tghari siap.. masa tu jam dah kol 10 pg.. hurmmm, 2 jam gak tu.. dia tanya gak aku nak balik atau nak tggu... aku ckp aku tggu jelah sampai kete tu siap.. dah alang2kan.. malas pulak nak balik naik teksi..


Utk semua customer yg menunggu, diorang sediakan nasi lemak, biskut2 dgn air panas utk sarapan.. pandai2 le nak ambik kalo nak mkn.. sume free.. wifi pun ada.. rugi betul tak bawak laptop masa ni.. kalo tak dpt gak apdet blog kat situ.. keh keh keh..


Stgh jam yg pertama aku jalan mundar mandir tgk gelagat org.. siap snap guna hp lg.. kekekeke..


Ni tempat aku menunggu.. aku dok kat sofa tu sampai tak sedar yg aku tertido.. ada la kot dlm 15 minit aku tertido.. kah kah kahhh.. buruk nooo perangai.. sib baik tak kuar air liur basi masa tido td..

Ngam2 lg 5 minit nak kol 12 tghari, kete aku pun siapppp.. yipppieee.. masa ni hepi gile sbb kebosanan menunggu dah hilang.. bosan sbb takde geng menyembang.. tempat mmg selesa.. kalo lapar boleh mkn.. suka hati le nak mkn brp bungkus pun..

Tp td aku mkn sebungkus je.. tempat menan kanak2 pun ada.. tandas bersih.. surau ada.. belon dgn gula2 utk kanak2 pun ada.. eh ehhh.. macam jakun lak aku.. yele, pestaim gi hantar kete servis sendiri.. biasanya hubby aku je yg uruskan sume..

Masa menunggu td pun aku asyik la tepon anak buah aku tu tanya ttg budak 3 org tu.. aku lak yg risau.. risau diorang melalak je cari aku.. tp anak buah aku kata ica dgn apis tak melalak pun.. ain je yg melalak carik aku.. pulak dahhh.. yg tua lak yg melalak.. cehhhh.. aparaaaa..

Settle je pembayaran kat kaunter perodua, terus blah cpt2.. syokk gile bawak kete lps di servis.. so dgn pantasnya aku merempit pi bukit jelutong.. aku pi singgah kfc.. yelahkan, dah tghari.. mana sempat aku nak masak laju2.. kang sian anak aku kelaparan menunggu aku masak.. jd ada baiknya aku masak kat kaunter kfc je.. sebut je nak apa terus terhidang.. kekekeke.. anak2 pun sukaaa..

Masa masuk dlm kfc tu kan ramai betul yg pandang kat aku, org pandang aku pun pandang la balik.. org senyum aku pun senyum la balik.. dlm hati aku masa ni ckp apesal la diorang sume ni mcm mesra semacam je ni.. asyik senyumm je tiap kali pandang aku.. mesra alam sungguh..

Biasanya aku gi kfc takde lak org nak senyum2 mcm tu kat aku kecuali staff kat kaunter tu je sbb diorang mmg kenal aku dah.. aku kan customer tetap diorang.. keh keh keh..

Pas beli set nasi ayam terus jalan laju2 sbb hati ni dok teringat kat anak2 je.. padahal bkn jauh pun aku tinggalkan.. tp tulah, jd ibu mmg mcm ni kan.. asyik ingat kat anak je.. lg2 yg mmg tak pernah berenggang dgn anak2 mcm aku ni..

Masa jalan laju2 nak ke kete tetiba kunci kete aku terlepas dr tgn pulak.. jatuh ke bawah.. dah jatuh takkan nak biar lak kan.. kutip la balik.. dan masa ni lah aku terkedu jap.. terkedu.. termalu.. terkejut.. terbengong.. dan mcm2 ter lagi la yg aku rasa.. dan yg paling best aku rasa mcm nak terbang balik umah terus je masa ni.. sebabbbbbb..


sebab aku masuk kfc pakai kasut mcm ni... uwaaaaaaaaa.... pehal lak aku ni... dah tak waras ke hapeee... uwaaaaa... gile betul lahhh.. mcm mana ntah aku boleh tak perasann..

Dan masa tu baru aku tau kenapa org yg mkn kat dlm kfc tu pandang kat aku sambil tersenyum.. cissss... tidakkkkkkk... makkkkk... aku maluuuuu... tolongggg.. agak2 staff kfc tu perasan ke tak ekk.. yelah, sok lusa kan aku pasti ke kfc tu lg.. oh tidakkkk.... memalukan sungguh..!!

Tp kat perodua td mmg aku pakai kasut sport je.. sandal tu lak mmg ada kat bawah seat driver.. aku mmg letak kasut kat situ.. dan aku kalo mandu mmg jenis bukak kasut.. nak kuar kete baru pakai kasut..

Dan agaknya sbb tulah aku tersalah sarung kasut.. huhuhu.. siyess aku tak perasan.. kalo takkk, takkan aku sengaja nak pakai mcm tu masuk dlm kfc.. gilo apoo..!! malu aku tak hilang lg sampai skrg nih.. ciss cisss dan cisss..




49 comments:

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

anaaaaaaaaaaaa adui anna
suka aa posting ana kali ni. akak gelak sampai terkentutkentut ni. awat ana lagu tu. mesti kelam kabut punya pasal gamaknya hehehhee ana ana. Spontan ana ni. mmg cool mak ica ni. buat urang tak kering gusi......

Ijah EmoTemo said...

ekekekekekeke , ya hampun kak ana! terguling dah ni ijah gelak part tgk kasut dgn selipar tu. ekekeke

azean said...

ana..awat jadi lagu ni???....hahahah..gelak bebenor akak nengok kasut mu tu....

ADEEYA said...

HAHAHA ROFL. Aduiii lawak kot part salah sarung kasut tuh hihihi

Niqa Azizan said...

HAHAHA..part kasut tu mmg lwk gila...klu niqa la akak,wat2 pengsan kt situ..kikiki

Shibam Jelita said...

hahhahahaha, comel gilerrrrrrrrrr !

UMMI FARIS HAIKAL said...

hahahaha...!!!senak perut baca part last tu!!hahaha

Lia said...

kak anaaaaa... mengapa blh jd begitu.. tidakkk... heheheee

tricksrex said...

maap kak ana
takleh tahan nak gelak
adoiiiiiiiiiiiiiiii

OneSimpleMother said...

kehkehkeh... lawak.. lawak... :D

My Aisy said...

alaaaa....jangan gi lagi kfc tu...malu sudah...hehe...

klu dah fikir kan anak2 mmg tak ingat lain dah...

mama_aizarah said...

Tak sangka ramai jugak org macam mama..kekekek..mama pun penah pakai kasut sebelah lain..kelam kabut terbangun lambat nak g keja..lam komuter ada mamat sorang ni dok usha je..mama masa tu sedikit perasan dah..hahah..sekali die dok senyum2 tgk kat kaki..bila tgk alamama...sebelah lain..huhuhu..memang maluuuuu giler..dan dan sorok kaki ..nasib baik pakai baju kurung..dapat jugak cover line..masalahnya..dr komuter kena naik lrt pastu nak menapak di tempat sesak ke opis...uishhhh cabaran nak nyorokan kaki...huhuhu..dua kali jadi gitu....:uhuhuhuhu

munn said...

hadoiii kak ana...tak tau nak gelak ke nak kesian..tp mmg lawak la...siyes gelak guling2!!!!

Liza Hashim said...

adoi.. ana.. nk gelak kesian, tk gelak rugi lak.. kelakar la entry ana ni.. saya dh mcm org giler gelak sorang2.. hahahha.. len kali nk kuar keta kena cek kasut dulu.. tapi ni la ibu yek.. mesti fikiran tu asyik ingat anak dan nk balik cepat jer..sbb tu sampai salah pakai kasut pun tk perasan..

Elyaz said...

isteri saya bila bawak estima mesti kaki ayam. ramai orang perempuan suka macam tu rupanya, pernah jugak test2 bawak keta xpakai selipar, ish memang xleh buat.

Haslini Hassan said...

heheheeee..suka ana punya punch line..Aduh kelakar tul.Boleh masuk raja lawak la ana.

Kimchi said...

HA HA HA...! LOL!

Lucu, lucu Ana ni:-)

Ana, I pernah mcm tu. Sbb mulut I sibuk, automatically kaki masuk the nearest pair of shoes. Keluar parking space kat office, kawan I tegur. Tu ha kena balik lagi. patut lah terasa tapi tak check2.

Haha..Lucu lah Ana ni :-) sampai I ingat kisah saya dulu tu :-)

amal said...

hahaha adoilaa.... kelam kabut pnye pasal ehehehehe

irmafittaputri said...

kak ana...betul2 maharaja lawaklaaaa...kalau sy kt KFC pon sy tumpang gelak...hehehehee sowi ye..saya pon drive berkaki ayam...mintak jauh le yeeee

IDAZS said...

hahahahahahaha, lucu betul part yang salah kasut tu, hahahahahah

myranaqi said...

hahaha..akak myra pun penah jd mcm 2..huhu,..mmg malu giler ar...bengang yg amat..dh 2 kali jd mcm 2..huhuhu..mmg memalukan...

Serry said...

hahaha...guling2 gelak ni.... mcm mana blh tak perasan kak.... kelakar gile...tp malu jgn cakap la....

azi said...

adoi la ana...camna la ko boleh tersilap sarong kasut tu....lain benar rasanya sarong sport shoe ngan sandal...hehe...puas la akak dok gelak sorang2 ni ha.....

Ana Suzana said...

Kak dilla..
gusi mmg takkan kering sbb beliau berada di dlm mulut.. ekekekke

Ana Suzana said...

ijah..
akak sendiri gelakkan diri akak tau.. mengong sungguh.. wakakkaka

Ana Suzana said...

kak yan..
ekekekke.. jom gelak guling2.. ehehehe

Ana Suzana said...

Adeeya..
pestaim terjadi dlm hidup ana.. ahahhaha

Ana Suzana said...

Niqa..
kalau buat2 pengsan kat situ lagi la org ramai perasan kasut kita.. kah kah kahhhh

Ana Suzana said...

Shibam jelita..
jelitanya kamuuuuu... ^_^

Ana Suzana said...

ummi faris..
pi sapu minyak yuyi kat perut tu kasi hilang senak.. kekekke

Ana Suzana said...

Lia..
ntah le.. bengong agaknye masa tu teringat kat anak2.. ahahahha

Ana Suzana said...

trex..
tiada maaf bg mu...

Ana Suzana said...

Kak mas..
kah kah kah jugak.. kekekek

Ana Suzana said...

My aisy..
dah pi pun kfc tu pg tadi.. ekekekke.. selamba katak je buat tatau.. hahahha.. fesyen baru kekdahnye... kuikuikui

Ana Suzana said...

mama..
wakakakka.. mama lg mencabar dr ana.. ana takpe sbb leh laju2 nyorok dlm kete.. tp mama dlm komuter.. ekekkeke..

malu kannnnn... tp kelakar gile bila kenang balik.. kekekekke

Ana Suzana said...

Liza..
yg jd masalahnya ana mmg tak perasan lgsg yg ana salah sarung kasut.. lebih2 lg ketinggian kasut tu sama.. kikikiki..

Ana Suzana said...

Munn..
akak sendiri gelak guling2 bila teringat benda ni.. tu psl akak snap utk jadikan kenangan.. ekekkeke

Ana Suzana said...

Elyaz..
ana mmg suka bawak kete tak pakai kasut.. ekekkeke.. tak tau knp..lg satu, org pompuan ni suka simpan kasut spare dlm kete kat bwh2 seat.. hahahha

Ana Suzana said...

Haslini..
kalo masuk raja lawak komfem kalah.. kekeke..

Ana Suzana said...

kimchi..
wahhh.. senasib gak dgn ana ye.. yeyeee ada geng.. kekeke

Ana Suzana said...

amal,
kelam kabut dan hati asyik teringat kat anak2.. tu la puncanya.. kuikuikui

Ana Suzana said...

irma..
bawak kete berkaki ayam gak ekk.. ahahhaha.. sama lah kita..

kalau taknak tersalah sarung kasut, jgn taruk byk2 kasut bawah seat driver tu ye.. kang jd mcm ana.. kikikiki

Ana Suzana said...

idazs..
huhuhuhu... nasib badannn.. tp jd kenangan terindah gak tu... kuikuikui

Ana Suzana said...

myraaaa..
tahniahhh... 2 kali prnh kena ye.. lg le kelakar.. wakakkkakkaka

Ana Suzana said...

serry..
malu wooo.. tp mujur ana tak pasan masa dlm kfc.. so leh coverline lg.. kalo tersedar dlm kfc mau rasa nak jd org halimunan je masa tu kot.. kah kah kah

Ana Suzana said...

azi..
kasut sport tu ana jenis main sarung je.. jrg masukkan bahagian tumit kaki dlm kasut..so tu yg buat lg tak perasan tu..

My Life said...

hahahahaa..lawak betullah cite ana kali ni..:) tak terbayang camner lah muka ana time tu...samalah kita drive mesti bukak kasut..tapi saya yang best nya..kasut boleh tertinggal kat luar kereta..hahahaha...:)

♥sYiLaSyiRa♥ said...

hahahah...tumpang gelak sampai meleleh air mata...jgnla kene kat syila plk..maluuuuuuuu

Aien said...

ana..akak gelak2 sampai member sabelah meja ni heran plus jeles..kih..kih..kih..

cute tul lah ana nieh..(",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...