NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, April 11, 2011

SeMaLaM JeMpuT HuBBy Di KLIA

Ohye, smlm encik suami baru balik dr hong kong.. dia di jangka touch down pukul 6.25 ptg.. dan tukang jemput beliau adalah aku dan anak2.. saje taknak nyusahkan org lain.. sbb sblm ni adik beradik aku atau pun adik beradik hubby je yg tlg hantar..

Tp kali ni hubby meletakkan kepercayaan kat aku utk hantar dan ambik dia.. sblm ni risau nak drive dgn anak2 yg mcm2 ragam.. tu blm kira sesat barat lg tu.. tp pikir punya pikir sampai bila tak berani nak cuba kann.. so nekad ajelah..

Seawal kol 2 ptg aku dgn anak2 dah bersiap.. sbbnya aku nak pi hantar adik lelaki aku kat umah sewa dia dulu.. tak jauh pun.. kat giant seksyen 13 je tu haa.. konon2 pastu nak lepak2 kat taman arnab jap.. tp baru nak kuar umah abg aku dr kmpg call, katanya lg 10 minit dia nak dtg umah aku.. nak tumpang print dokumen..

So tak jadi le kuar awal.. lepak la dulu sampai abg aku tu dtg dan settle wat keje dia.. lama gak nak tggu dia settlekan keje.. ada la dlm sejam gitu.. masa ni anak2 aku si ain dgn ica tak sabar2 nak naik kete dah.. apis lak masa ni lepak bilik je layan dvd kartun..

Settle je abg aku wat keje terus aku ajak anak2 masuk kete.. ain dgn ica dah standby dlm kete.. yg jd masalah skrg ialah apis.. nanges2 takmau kuar dr bilik sbb nak lyn katun kat tv.. time ni lah ko nak wat hal pun ye nakkk.. pujuk elok2 tak jalan gak.. last2 aku tutup je tv tu, dokong je dia angkut pi masuk dlm kete..

Sementara aku nak kunci umah. aku suruh adik lelaki aku handle apis dlm kete jap.. masa ni apis mmg melalak sakan mcm org histeria.. menjerit2 nak kuar kete nak masuk dlm umah.. cpt2 aku kunci pintu umah dan terus aku masuk dlm kete..

Tp apis masih melalak kuat2 nak kuarr nak kuarrr katanya.. okeylah, aku pun kuarkan dia dr kete.. pastu aku pun masuk dlm kete balik dan biarkan dia kat dpn pintu umah.. saje nak psiko dia.. bila dia nampak kami sume dok dlm kete sementara dia sorang2 kat luar, terus dia melalak2 sambil ketuk2 pintu kete nak masuk kete balik.. kekeke

Elok je adik aku bukak pintu kete terus apis kelam kabut masuk.. nanges tetap nanges lg nih.. tak benti2 lg tangis dia.. aku ingatkan dia nak duduk diam2 la kan kat blkg.. sekalinya dia meluru ke depan lak dan dok atas riba aku.. katanya nak duduk dgn aku.. pulak dahhh.. elokk je dia dok atas riba aku.. dah tu camne aku nak bawak kete..??

Masa ni dah buang masa dlm 20 minit dok melayan karenah dia... last2 aku pujuk lg sekali, peluk2 dia, ckp kita nak kuar pi ambik abah.. pastu aku ckp kalo dok blkg aku buatkan dia susu.. sib baik dia dgr cakap pastu.. terus dok kat blkg.. yg aku lak kena masuk umah balik utk buat susu dia.. hahaha.. adeh laaa.. mcm2 peel..

Settle je buat susu barulah leh memulakan perjalanan dgn tenang.. masa ni hujan lak tu.. destinasi pertama ialah hantar adik aku balik.. pastu plan nak ke taman arnab terus cancel memandangkan cuaca pun tak ok.. lgpun dah lambat lak rasanya.. aku cdg nak terus gerak ke airport je sbb nak lepak awal2 kat sana..

Masa ontheway ke klia, aku mmg 100 % berpandukan gps je.. keh keh keh.. Alhamdulillah, mujur tak sesat.. kali ni aku try masuk kat parking berbumbung.. takmau parking kat tempat limo menunggu tu..

First time okey aku drive masuk dlm area parking tu.. cuak gak sbb tempat parking dia mengelirukan pada aku.. takut tersilap masuk bgnn je.. kehkehkeh.. dan masa nak parking punyalah susahhh.. sempit gile tempat parking sbb kete sblh tu parking tak betul.. nak bukak pintu kete pun dpt sket je sbb sempit.. mujur aku size kecik, dpt gak menyelit kuar.. kekkeke


Bila dah sampai terus aku angkut anak2 ke lokasi pertama.. kfc le.. ngeh ngeh ngeh.. laparr sbb lom mkn ptg lg.. so mari melantak memenuhkan perut dulu.. hehehe


Ica tak sabar2 nak mkn ayam goreng.. so kena bg dia dulu..


tu diaaaa.. mulut penuh dgn mknn.. kah kah kahh.


Posing manja dr apis yg cengeng..


Posing dr kakak ain yg tak byk karenah.. tp byk cakap.. kekekke


Budak ni satu je peel dia yg aku tak gemar.. kalau mkn nasik je mesti pastu dia lap tgn dia yg kotor lg berminyak2 tu ke rambut dia.. eiiiii.. geram aku tau.. selalu sgt buat mcm tu..

Pas mkn terus aku ajak main2 kat playground kapal terbang area kfc tu.. lgpun ada masa sejam stgh sblm abah diorang sampai..


Kena paksa bergambar dulu sblm main.. masing2 dah tak sabar nak main2 dah tu.. hehehe


My sweetheart..


Okey2.. dah pi la main.. hehhehe


Apis yg main slide tp gayat.. kah kah kahhh.. ade ke menggelungsur siap berpaut pada besi.. hahahaha


Ain..


ica tak tau nak main apa.. kehulu kehilir berjalan pusing2 kapal terbang tu..

Masa ni ramai betul bebudak yg main2 kat sini.. yg sama size aku pun ada, tp dia budak lg.. aku je dah tua.. kekeke


Last2 ica main panjat tangga je utk naik ke atas..

Dan masa ni terjadi sesuatu yg tak di duga.. budak2 yg dok main lari2 berkejar2an kat dlm tu terlanggar ica..


Dan ica hampir2 nak terjatuh dr tempat ni.. kaki dia dah terjuntai ke bawah sementara ica gigih berpaut kat atas tu supaya tak jatuh.. tggi gak tu kalau dia terjatuh.. huhu.. sempat aku tangkap dia masa ni..

Dan masa tu aku automatik termarah kat bebudak yg dok main lari2 tu.. secara spontan ok sbb aku terkejut bila tgk ica hampir terjatuh dr tempat tinggi.. dah le yg lari2 tu jenis yg sama size dgn aku.. terus aku dokong ica bawak turun bawah..


Dia pun trauma jugak masa ni.. asyik ckp kawan tolak dia aje.. sian dia.. dia yg paling kecik kat sini.. mujur aku monitor diorang main.. Alhamdulillah takde perkara buruk yg berlaku..


Muka sedihhh.. masa ni dia dok tercari2 kakak dia.. asyik sebut kakak ain aje.. kakak dia masa ni sibuk main le apa lagi..


Bila dia nampak je ain terus dia berlari meluru dptkan kakak dia.. motifnya nak mengadu la tu.. dia mmg suka mengadu kat kakak dia...


Ain lak mmg jenis rapat dgn ica.. asyik tanya kenapa je kat adik dia.. yg ica pun ngadu le kawan tolak dia.. hehehe.. suka tgk gelagat diorang masa ni..


Tak abis2 lg mengadu..

Pastu aku terus ajak bebudak ni blah je dr situ.. seriau aku tak hilang lg.. terus ajak jalan2 pusing2 dlm airport tu.. mujur diorang setuju...

Tetiba kat satu kedai tu ica ternampak teddy bear.. terus dia mintak aku belikan.. tgk harga rm25.90.. oklah, aku belikan jelah..


Lepak kat tepi sementara menunggu aku belikan gula2 lolipop.. ain le punya psl ni, sibuk nak gula2.. aku ckp gula2 tu beracun pun dia tak pedulik, dia nak jugak.. kekeke.. takpelah, mmg jaranggg sgt pun aku belikan gula2 lolipop..


Setia menanti


Suka betul dpt teddy bear.. dia panggil baby..

Tgk jam masa ni dah 6.30 ptg.. terus pi tingkat 3 utk tggu abah diorang.. kengkonon masa ni aku nak tulis nama hubby aku besar2 la kat kertas kann.. tp leh terlupa beli kertas lak.. kekekke.. saje nak kenakan hubby aku.. tulah, niat tak baik terus tak menjadi.. kekekke..


Ni la tempat menunggu org2 yg baru tiba..


Bebudak ni sambil menunggu kena mengunyah sesuatu kasi diam.. hehehe..



Apis ni bkn reti pun mkn gula2.. dia nak aku belikan, tp just utk pegang aje.. cehhh.. rugi rm7 tau.. ingat menan ke..


ica dah malas terikat kat stroller.. so bertukar dgn ain..


Masa ni dia dok jerit kuat2 panggil abah dia.. setiap yg lalu dia panggil abah.. sampaikan sami tokong yg kuar pun dia panggil abah gak.. kah kahhh kahhhh.. lawak tul..


Haaa.. ni baru betul abah koranggg.. hehehe.. yeyee abah balik.. yeyeee..

Pastu terus je blah nak balik sbb penat.. dan masa ni kami sesat cari tempat parking.. wakakakkaa.. kami salah turun lift.. rupanya setiap lift tempat turunnya tak sama.. kekeke.. manalah aku tau.. stgh jam gak le baru jumpa.. hahahha.. kena bebel dgn hubby.. padan muka aku.. sedih.. sob sob sob..


Tp pastu dah tak sedih dah sbb dpt hadiah dr hubby.. mekasih buat kekasih hati dunia akhirat.. sampai ke hong kong pi beli ye..

Katanya salesgirl tu punya psl lah ni yg kasi ayat manis2 sampai dia terbeli.. yeke ayat2 manis.. ke salesgirl tu yg manis.. watchaaaa... dush dush dush... (gurau aje..kekeke)

Okeylah.. nak bersiap2 hantar ain gi sekolah.. tataaa..



10 comments:

thalhahaziz said...

ica pggl teddy bear tuh baby? wahh, itu petanda baik.. dia nak adik ler tuh... sila jangan buat tak faham yer.. meriah nya lah kalau rumah akak yang indah lagi besar tuh dihiasi dgn anak-anak....

Ana Suzana said...

thalhah..
coming soon.. hehehhe

ameris said...

dah ada ke ana??? brapa minggu??

a l y a a a h m a d said...

Kak ana...
nie alamat alyaa ....
NO. 9 JALAN 9B TAMAN CHERAS JAYA, BALAKONG, 43200 KAJANG, SELANGOR.

Ana Suzana said...

Ameris..
Lom ada lg.. Coming soon tu maknanya tgh merancang nk tmbh lg.. Hihi

Ana Suzana said...

Alyaa..
Ok.. Dah pos akak bgtau yee

Zana said...

bestnya dpt hadiah..apa agaknya dlm kotak oren tu yee....

Mama Balqis said...

dah lama tak singgah sini...ni baru aje berkesempatan...bestnya dapat hadiah...

CiK NuYu said...

Suka tengok gelagat kakak ain dengan ica :)
Super comel time dia dok mengadu kat kakak dia tu...

♥sYiLaSyiRa♥ said...

2 stroler???uih..camner sis handle tu???nak jek tgk gambar kandid sis handle anak2...hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...