NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, April 21, 2011

SaMbuNg CiTe GeNtiNg LaGi

Amboiii.. dah macam drama lak main sambung2 cite.. ekekeke.. nak ikutkan malas dah nak sambung.. tp sbb ada gmbr anak2 tu yg apdet gak tu.. gambar aku mmg langsung takde.. lupa lak suruh hubby snap gmbr aku.. :-p

Ptg tu pas zohor dalam kol 3 ptg kami kuar dr bilik.. nak pi mkn tghari.. tu pun dah lewat mkn tu.. bila di tanya nak pi mkn kat mana, aku ckp kfc.. ekekeke..


Suasana dlm indoor theme park.. pas mkn kami cdg nak bawak bebudak ni main dlm indoor je.. malas nak merayap outdoor..


Ape2 hal pun kita mkn duluuu.. yeayyyy.. kfc.. jauh2 pi tp kfc gak yg kami cari.. aku dgn hubby tak heran sgt pun.. yg penting anak2 berselera utk mkn..


Ica sibuk nak ayam nak ayammm.. lapar sgt la tu..

Lupa aku nak snap gmbr apis masa ni.. dia masa ni dok berpaut kat lengan aku sbb dia takut dgn bunyi org jerit2 main roller coaster yg lalu atas kfc tu haa..

Kan kat kfc tu akan ada roller coaster lalu atas tu.. asal lalu je menatang tu + org yg dok dlm tu terjerit2, apis pun tutup telinga kuat2.. ica dgn ain relaksss je.. yg hero lak takut.. ish3x..


Yg anak kawan hubby ni tetap lena walaupun org memekak kat kawasan tu.. kekeke


Jeng jeng jenggg.. tu dia set chicken rice combo.. semestinya harga kat genting mmg cekik darah.. ayam kurus2 lak tu.. kekeke

Pas makan kami pun terus gi cari kaunter tiket indoor... aku dgn hubby tak beli tiket pun.. rugi rasanya beli tiket memandangkan kami dah boleh agak yg apis takkan main apa2 permainan pun nanti..

Jadinya aku selitkan ain dgn family kawan hubby tu je.. so ain jelah yg ada gelang indoor theme park tu.. ica lak kalau dia nak main dia nyelit jelah dgn family kawan tu.. sbb dia mmg tak di kenakan byrn kan.. budak kecik lg.. mengharap kawan hubby tu je yg handle ica.. hehe..


Menan pertama : apa nama menan ni aku tak tau..

Aku dah beli satu tiket utk main menan ni.. asalnya nak suruh apis main.. tp jenuh pujuk si apis tu, dia tetap gak takmau main.. cehhh.. sib baik kami tak beli tiket full pakej utk dia.. kalo tak mmg rugiiii..


Last2 tiket tu aku pass utk ica je.. memula cuak gak sbb takut ica nanges je kang..


Ica rimas badan dia kena ikat dgn tali pinggang.. kekkeke


Ingatkan dia nanges la sepanjang ride benda tu.. sekalinya dia suka daaa.. siap lambai2 tgn lagi kat aku dgn hubby.. hepi betul dia.. suka aku tgk.. tak sangka dia lebih berani dr apis..


Yang apis lak sepanjang menan tu berpusing2 dia asyik la tutup telinga kuat2..


" bising la makkk.. diorang bising sangattt.."



Pas main mende alah ni, kami pi bawak ain main kat kuda pusing2 tu lak.. aku main hentam je bg nama ye sbb aku taktau nama menan tu.. ekekeke..

Ain je yg boleh main tu ini sbb dia ada gelang tu.. ica lak kalo nak main kena mengharap kat kawan hubby tu je.. tp masa ni kawan hubby ke mana ntah..


Sian ica.. tgk je kakak dia kat kuda tu..


Tetiba kawan hubby dtg.. diorang nak bawak anak diorang naik kuda ni.. haaa.. dpt la ica menyelit sekali sbb ada yg boleh handle dia.. hehehe



ica dgn uncle Wan..


Dan mcm biasa.. ini budak terus tutup telinga bila kuda ni berpusing2.. ekekeke..

Pas main2 aku belanja mkn eskrem dulu.. ngeh ngeh ngeh..tempat sejuk2 ni mkn eskrem baru la extreme..


Budak ni takmo kongsi2 dgn org pun.. cettt..


Ini budak pulak tak mkn pun gula2 tu.. dia suruh belikan sbb ada warna hijau.. pulak tu nak saiz yg besar lak tu.. kecik2 takmau... ngengada ehhh..


Ain lak masa ni join family kawan hubby naik mende alah ni.. aku sendiri tak pernah naik sampan ni.. best ke ekk.. mcm bosann je dok dlm tu.. bg yg dating2 tu mesti best kan..keh keh keh


Pas penat main kami pun lepak kat area foodcourt.. lepak minum2 je.. tetiba masa tgh lepak aku terperasan satu makhluk ni..


Ke hulu kehilir makhluk ni berjalan.. kejap2 benti utk bergambar dgn org ramai.. kejap2 dia berjoget2 sbb kat sbb kat area situ tgh ada show lagu apetah.. dia pun join joget2 sekali.. kekekke..

Aku pun tanyalah ain nak tak dia bergambar dgn mende tu.. ain tetap taknak.. takut katanya.. puas aku pujuk tapi dia takmau gak..

Aku nak je bergambar dgn mamat tu.. tp kang hubby aku jeles kang.. kekekke.. nak suruh apis lglah jgn harapp...!! komfem kita dah tau jawapan dia..

Last2 aku ajak ica.. lajuuu je ica ni kejar mamat tu.. mamat tu pun sporting.. cangkung sbb ica kan pendek.. ica pun elok je diri sebelah dia..
Tup2 bila aku suruh senyum ica boleh toleh lak muka mamat ni lama2.. pastu slow2 ica dtg kat aku dgn muka takutnya.. ekekeke.. terus tak jadi bergambar..

Tp gmbr mamat tu aku snap gak la.. kesian lak kat dia dah mencangkung utk bergambar tp ica lak tak sudi.. so utk mengcover line, aku pun snap la jugak gmbr dia sorang2..


muka mcm ni maunya ica tak takuttt.. wakakakaka.. hubby aku lak ckp kat aku " saje arr ambik gambar dia.." aikkk.. jeles.. kekekke




ica sempat main penimbang sblm blah balik bilik.. dah penat dah..


View dr bilik masa ni.. wahhhh.. kabusss.. bestnyeeee..

Oklah.. ni apdet kelam kabut ni.. anak2 nak pi sekolah dah ni.. tataaaa..


8 comments:

ameris said...

Dh lama x gi genting. syok plak tgk ana & fmly gi sana. last pegi masa bljr kat itm dulu.. sampai hp member jatuh dlm kolam gara2 main sampan yg kayuh tue... kikiki

♥ Che NamNam ♥ said...

wahhh hupdate kelam kabut pon kemaen panjang hoo...kener kongsi tips neh hupdate panjang dan pantas..camno eh?

makan kat genting memang takde pilihan sangat pon,kalo kesana sy pon akan carik kfc jerk senang takpon mcd tak pon kenny...

syokkan tgk anak-anak hepy..:)

Ibu Qaireen said...

kelakar je time icca nk bergmbr ngan mamat tu...
mula2 excited last2 tgk muka mamat tu jd takut...
hehehe

✿❤Cik Izan❤✿ said...

pegi jln sana sini pun kfc tak tinggal yer...^__^

erienz said...

ala ruginye hapis x main menan kat situ...

saya lom pernah ke Genting lagi...mst srnkkan..

maszmadi said...

hm, last pi genting taun 2007 kut, tu pon coz ada kursus, so sume opis tanggung.. kalu x, smpai sekaran lum tentu jejak lagi ke situ..... huhu

Lia said...

hahaa.. ganasnya muka org tu maunya ica tak sudi bergambar.. hehe...

Cik Puan Axa said...

wahhh..bestnye!dah lama tak g genting..

ica ni kelakar laaa..tp dia berani :)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...