NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 20, 2011

CiTeR HaRi Ni

Smlm masa otw nak masuk simpang kawasan perumahan aku, tetiba mata ni terpandang kat satu gerai yg jual durian.. durian wehhhh.. sedapnyeeee..

Tetiba lak ada org jual durian kat situ pehal lak nih.. smlm tak nmpk punnnn.. sblm ni kat situ ialah stall unifi.. kena sumpah kahhh..??? ekekke

Dalam wallet masa ni ada dlm rm70++ je.. dalam hati ckp cukup kotttt.. takyah le beli banyak2.. beli sikit2 dah le.. hehehe..

Sbb hati ni teringinnn sgt nak mkn durian, makanya aku u-turn balik pi kat gerai durian tu.. kah kah kahhh.. sanggup tu.. yele, nak mintak hubby aku belikan komfem dia takmau.. takmau sbb kang kete dia abis bau durian.. kekeke.. kete aku ape ada hal.. sumbat je.. ngeh ngeh ngeh..

Smlm org yg jual durian tu tanya nak yg besar2 atau kecik2.. yg kecik2 je lah aku ckp.. dpt le 4 bijik saiz yg sedang2.. sume sekali rm60 utk 5 kg.. yeayyyyy... dapat duriannn.. sukeeee..


Ni la duriannya..

Eksited sgt nak bukak durian ni sampai berlubang2 tapak tgn aku kena duri kulit dia.. keh keh keh..






Sedap wehhhh.. lemak2 gitu.. ada belen lg ni.. hubby aku mintak buatkan serawa durian lak.. eh ehhhh.. ngidam lak dia nih.. tp aku tak buatkan pun lg.. bahan tak cukup.. muahahhaha..

Ni pulak citer pg ni.. bgn pg tadi konon2 nak bedal le belen durian yg ada.. tp tak sampai hati lak... kang sakit perut padan muka.. ehehhe..

Pas hubby pi keje aku terus buat sarapan utk anak2 aku dulu.. bukak peti ais.. cari apa2 yg boleh di ngap oleh anak2..


Ni yg aku jumpa.. bila masa aku beli pun aku tak ingat dah.. kekeke.. donut cheese namanya nih..


Yg ni kentang goreng yg mcm mcd punya tu.. sebijik sama rasa dia.. dah takyah nak tggu raya cina baru dpt beli kentang curly ni dah.. beli je kat giant.. goreng sendiri..


Ni la sarapan anak2 aku pg ni..

Masa ni apis je yg baru bgn.. yg ain dgn ica masih membuta lg.. makanya apis le yg membedal dulu itu sarapan..


Apis : makkk... dede penat la nak mkn..

Aku : kalau penat mkn takyah la mkn.. mak tak paksa pun suruh abiskann..

Apis : Okeyy.. ( sambil layan katun )

Aku : dah tau penat tu baring la tgk tv..

Apis : Takpelahhh.. dede takde selera la nak baring...

Wakaakkakka.. ayat tu tak boleh blah langsung.. mana ntah dia belajar buat ayat mcm tu.. kekekke.. last2 dia baring jugak.. masa dia baring aku duduk kat dpn dia utk snap gmbr..


Apis : Nape mak duduk dpn dede.. dede nak tgk tiwi lahhh.. tepi lah cikit makkk.. dede tak leh nampak..


Cehhh.. sabar jelah.. kena halau aku dgn budak ni.. cissss..!!


Yg ni lak budak baru bgn tido.. kalau bgn je mesti nak peluk baby dia.. baby tu anak patung dia tu lahh.. hehehe.. kejap2 dia ciumm baby dia tu..

Tup2 td mata dia mcm termasuk habuk.. asyik gosok2 mata sebut akittt akitttt.. agaknya bulu teddy bear tu masuk mata kot.. kekeke


Apis : biar dede dtg jd penyelamatttt...


Kah kah kahhhh.. jd penyelamat la pulak budak nihhh..


Apis : biar dede buangkan.. eiiii.. ada taikkkk.. ada taik mata la makkk..


Papppp di tepuknya mata kiri ica.. wakakakka.. tu bkn penyelamat tu apis oiii.. tu carik pasal namanya tu.. kot ye pun nak buang taik mata tu bkn camtu caranya.. kekekeke.. nanges kejap si ica sbb kena lepuk..


Mcm biasaa, si kakak mesti nak tau apa yg berlaku.. apis masa ni gelabah sket.. dia tau kakak dia garangg.. terus buat cite katanya teddy bear tu gigit mata ica.. adoi laaa.. sah2 la si ain tu tak percaya alasan dia.. apisss apissss..


Ica dah okey dah.. dah tak nanges dah.. apis masa ni lari nyorok belakang tirai.. lupa lak nak snap dia nyorok kat tirai masa ni.. ekekkeke.. kelakar betul.. nmpk sgt ain tu garang ye pisss..


Sambung bekfes.. mata tu tgh asyik layan cite pororo..




Nampak tak apis tu.. senyap2 dia dok kat belakang tu.. risau kakak dia marah dia.. hehhe..

Okeylah.. sekian utk pg ni.. nak sambung masak utk tghari.. dalam mggu ni aku langsung tak pi kfc bukit jelutong.. rekod tuuuuu..

Sbb hari2 aku masak sblm kuar pi hantar ain ke sekolah.. hubby pun 3 hari tak pi kedai mkn waktu tghari sbb hari2 aku bawakkan bekal utk dia.. hehehe..




41 comments:

♥sYiLaSyiRa♥ said...

apis..oh apis..ayatnya xtahan gelak nih..

Emma said...

sedapppp durian! saya skang weekend je beli durian..tunggu yg fresh lori baru hantar..biasayan lepas zohor..rm10 dapat 4 biji kecik..sedap sedap semua ..kalau tak musim tuh teringin sgt kena gak rm20 sebijik saiz sedang sedang..x kesah yg penting lezaatt..heee

ieena said...

pernah gak hubby singgah gerai durian tu...tp mahal katanya..so tak jadi beli..hehe

Zana said...

menggoda betoi durian tu. Padahal tiap hari balik memang byk stall durian kat tepi jalan. Jap lg nak kena beli lah terliur la plak, Ana la punya pasai ni....

Mr. Z and Mrs. Z said...

durian kpg ek?kalo durian siam penangan die tk best.yg fresh dari kpg baru jatuh pokok mmg sedap!!!

Jiejah @ Iza said...

ahahahahha kiut jek anak² ana ni..tp best layan peel diorg walaupun sesekali bikin my blood go upstairs hahaha

zih@n said...

nak durian...kat sini blm musim lg..kalau ada pn mau belas2 puluh2 hinggit sebiji...huhu

baca story akak psl anak2 ni teringat kat anak2 sedara sy.
3 bradik gak...yg kakak mmg selalu jaga adik bongsu dia..yang no 2 cengeng jg mcm apis...hehe

a l y a a a h m a d said...

SEDAPNYER DURIAN......Tapi rugi xleh mkn byk2 musim kali nie...sedapnyer...

ct shah said...

klakarlah tgk apis buang taik mata ica.bestkan ada anak lebih dari sorang nih.leh tgk mcm2 pe'el.teringat masa saya kecik2 dulu.

- dieyana - said...

salam ana, suka la baca cerita anak-anak ana ni..ahhaha, tergolek2 perut saya baca entri ana....

(izinkan saya like entri2 ana ya, nk share dgn kawan2 lain2 kat fb...;-)

KSWSK said...

kuning duyan tu mengoda la...

ameris said...

suka tgk gelagat apiss & ica...

Yan said...

Makin tambah sayang lah Hubby ye Ana.

Ana Suzana said...

Syila..
Apis mmg suka buat ayat yg buat kita gelak golek2.. Kekekeke

Ana Suzana said...

Emma..
Itulahhh, kalo teringin sgt mmg beli gak le walaupun harga mahal..

Ana Suzana said...

Ieena..
Belum sampai musim kot ka area ieena tu.. Cuba kalo musim, berlambak le org jual murah2

Ana Suzana said...

Zana..
Beli la balik keje kanggg.. Ekekkekke

Ana Suzana said...

Ms Z..
Haah.. Durian kampung mmg sedap kannn.. Lambat sikit muaknya kalo mkn byk2.. Heheheh

Ana Suzana said...

Jijah..
Semua mak2 mmg camtu rasanya.. Ada masa mood seorg mak ni cool aje.. Ada masanya mmg ributt di buatnya.. Kekekeke.. Bergantung pada emosi gak tu..

Ana Suzana said...

Zihan..
Rasanya anak yg tgh2 mmg camtu kot.. Jiwa sensitif

Ana Suzana said...

Alyaa..
Hepppp.. Ibu2 mengandung sila jaga pemakanan yeee.. Hehehhe

Ana Suzana said...

Ct shah..
Tu psl ana nak anak ramaiii.. Hhehe

Ana Suzana said...

Dieyana..
Mekasihhh.. Boleh aje..^__^

Ana Suzana said...

Kswsk..
Menggoda2 pun dah selamat masuk dlm usus perut pun ni ha.. Kekekeke

Ana Suzana said...

Ameris..
Diorg yg paling byk karenah.. Kikiki

Ana Suzana said...

Kak Yan..
^____^

ieena said...

Ana..kita se area...dan pernah singgah kat gerai doyan yg ana beli tu gak...tp hubby kata mahal...so kensel beli...lgpun ku tak suka durian..so tak kisah..tp anak2 hantu doyan..nasib ler

maszmadi said...

hehe, pandai si apis mengeluarkan kata2 yerk.. x boleh tahan nak jad penyelamat tu..

amyluvJAWA said...

skema ek apis cakap...lawak btul...sronok la kak ana ari2 ble gelak ngan keletah budak2 ni

lily lotus said...

cantik gebunya duriannn tu

mama-arrysyah said...

hai salam kenal...saya suka singgah sini...kelakar tgk telatah anak2 kan...

tricksrex said...

kak ana,off topik jap bleh?kekekeke nak tanya kan akak ade beli baju budak2 online kan?akak ingat tak lagi link nye?puas cari tak jumpa entri akak bykkkkk hahaha

ardinihumaira said...

uwaaaaaaaa nak duyan! nak duyan.. dni lom makan lagi.. huhu tak sabar nak pekena duyan

Ana Suzana said...

ieena..
mahal ekk.. hehehe.. ana lak beli sbb teringin sgt.. ^_^

Ana Suzana said...

Maszmadi..
apis mmg suka buat ayat pelik2.. kekekke

Ana Suzana said...

Amy..
yee.. hari2 mmg seronok, tp kalau mood akak kurang baik mmg ribut la kang.. ekekkeke

Ana Suzana said...

Lily..
tak abis masuk dlm perut pun kegebuan durian tu.. kekekke

Ana Suzana said...

Mama arrysyah,
salam kenal kembali.. mekasih sbb dtg singgah blog ana.. ^__^

Ana Suzana said...

trex..
akak biasa beli kat sini

http://butterflyonlineshoppe.blogspot.com

Ana Suzana said...

dni..
sedap wehhhhh... ekekeke

tricksrex said...

tengs kak
jasamu ku kenang
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...