NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, April 13, 2011

KiSaH SuaMi iSteRi

Kisah sepasang suami isteri di suatu ptg.. ngeh ngeh ngeh..


" mana lahhh bini aku ni tak balik2 lg ni.. aku dah lapar ni.. teringin nak mkn lauk ikan tenggiri masin ni "


" Ooo.. mesti dia gi pasar kott.. tu psl lambat balik.. "


" alamakkkk.. dah lambat dah ni.. masak lom lg nih.. mau laki aku pelangkung kang ni.."


" Assalamualaikum.. ayang dgn anak dah balik ni ( abaikan org besar kat blkg tu.. tak masuk dlm story pun.. kekeke)


" Ooo.. abg ada rupanya.. maaf bang.. ayang lambat balik.. masak pun lom lg nih.. jap ye banggg "


" alamakkk.. baru teringat yg ikan masin lupa beli la bangg.. abg kuar gi kedai jap boleh tak.. pi belikan kat kedai mak limah tu ye.. cpt sket ye bangg.."


" yelah2.. demi makanan kegemaran aku punya pasal abg sanggup.. abg pegi dulu yee.."

" hati2 ye banggg.. "


pompuan omputeh : " abangggg.. motor saya rosak kat hujung sana tu.. boleh tak abg tlg repairkan..?? boleh la banggg.. boleh laaaa.."

" Boleh aje yanggg.. ehh tersasul pulakkk.. ehehehhe "


" kontrol macho kontrol macho.. takmo nanges2.. dpn awek2 kena kontrol macho.. hehehe"


" eh ehhh awek2 ni.. takkan tak pandang kat aku langsung.. penat tu aku repairkan moto dia ni.. kurang hensem ke aku ni "


" manaaa le laki aku ni.. lambat beno pi beli ikan masinnya.. org dah siap2 goreng bawang dah ni.. "

" Oooooo... itu keje dia rupanyaaa.. pi ngorat awek omputehhh ye.. tak cukupkah bini dia yg cun melecun macam artis hong kong ni haaa.. nak kena dia nihhhh..."


Isteri : " sampai hati abg menduakan ayang.. bkn main mesra lg ye dgn awek2 omputeh tu.. geram ayg tau.. ayg kecewa "

Suami : " kalau begitu kata ayang baiklah, abg pegi membawa diri yg lara sbb ayg merajuk takmau masakkan ikan masin.. sob sob sob"

Isteri : " pegilah.. pegilah jauh2.. wuwuuuuuu... ayg kuciwaaa "


" abang pegi dulu yanggg..."


" apa nengok2.. ada hutang..????"


" mana aku nak pegi ye.. hmmmm... takkan nak cari batu belah batu bertangkup lak kot "



" aku dok kat motel jelah.."


" sob sob sob.. nak mkn ikan masinnnn... uwaaaa.."


" mana lah laki aku ni.. takkan majuk terus kot.. aku acah je tadi tu.."


" huwarghhhh.. ngantuk la pulak menunggu.."


" pulanglah abanggg... ayg dgn anak merindui abanggg.."


" pulanglah abanggg.. ikan masin dah ada ni ha.. pulanglahhhh.."


" Yangggg.. abang dah pulang ni.. abg laparrr.."


" maafkan abg ye yang.. abg janji tak ngorat awek omputeh lg.. "

Hehehehe.. akhirnya mereka hidup aman damai.. abis dah karangan sekolah bahasa melayu saya.. kekekeke




37 comments:

huda said...

ekekeke..giler best citer nie ana..uda sengih sorang2..hikhik...

Ena Mazly said...

Lawak tul entry ni ana oii... ehehehhe...

Pn. Zana said...

haha. nak gelakk. kelakar :)

"CT CoMeL" said...

hahahaha....lawak la kak.....bolehla akak joint ahmad idham lepas nie...hehehehehe

Suliana said...

haha..lawak.. ikan masin punya pasal ;-)

alya said...

nakal la k.ana nie..hehehe

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

HAHAHHAHAAA!!!
EKEKEKEKE ANNA akak gelak guleng2 ni ana wei
ada ajer ideya anna wei
memang serasi dialog ni ngan photo yang ana shoot ni
GOOD Job tuan direktor!

KSWSK said...

lau karangan kat sek selain dpt A sure cikgu kasi bintang punya la

OneSimpleMother said...

kehkehkeh.. bestnya citer dia hepi ending lagi..

biology teacher said...

sempat lagi tu wat story yg sgt kelakor!!!!!!!!111 tahniah utk pengarah n pelakonnya!!!!

ain_nia said...

hehe..kelakarla kisah suami isteri ni..cute aje..

NM02 said...

aduhai ana,

akak kau ni luper la nak bank in duit. sat naaaa...

Iza Bakar said...

Sumpah lawak post ni. Cute giler.

Yan said...

Wahh... ni boleh lawan Rashid Sibir ni..

zih@n said...

happy ending tu yg pnting..
gelak sesorg dh ni...
hahahahahahahaha

norh said...

ha haha..best lah cerita ni..hebat la pelakon2 dgn penulis skrip.. :))

syuE said...

kalo ade button like, syue nk like 100000000 kali!! hahhahahaha :D

Ena said...

walllahhhhhhhhhhhhhhhh....

memg kelakor.. hahah..

SYANI said...

Hehehehe.. hilang ngantok baca entry ko ni.. Terer ko buat skrip ye Ana.

amiey said...

hehehehe..... best sesgt citer nie...ngan pelakon² n penulis skrip yg amat berbakat...i likEEEEEEEEE...........:))

myranaqi said...

hhaha..mcm2 ar akak ni..ni karangan mesti dpt A++ ni..tebaek punyer cete 2..hahhah

Zana said...

kreatip la ko ana....

*Ms Serry*Fatieha said...

haha kelakar btl.. pandai kak ana buat lawak...

.:ira:. said...

lawak ah....

Siti Aishah Ibrahim said...

hahahahahhaah best2 ummi gelak2 sampai kuar air mata

Celoteh-Celoteh..... said...

haha...kelakarlah Ana nie....kusyuk sy mengikuti cerita bahasa melayu nie...ngeh3....

✿❤ IzanCraft ❤✿ said...

boleh pulak buat cerita..hahaha...kelakar betul..tergelak saya sorang2 kat sini...jgn bos lalu sudah...^__^

Rinna said...

So sweet citer ana nie.. siap bergambar dan kena ngan citer..sgt menarik leh jadi penulis skrip nie.. caya laa.. :)

ibuayu said...

wah kreatiflah ana...

eyndayusoff said...

Kreatif!! Ternganga akak baca hehehehe...

ameris said...

kih...kih...kih...ana nie mcm2 laaa
bleh dpt grammy award utk pelakon2 tu.

UyuNs NuRuls said...

so so sweet la kak ...pandai susun gamba and cerita .....tergelak bace heheheh

Ayu Aziz said...

muahahahahah.... ana oit..very funny la dear...kekeke.. ada je idea ana eks...heheh...i loike...

mekchu said...

suweeeettttttt...... membuat mekchu tersenyum petang2 cam ni..

Ana Suzana said...

mekasih sume.. kebetulan je ni wehhh.. bila tgk gmbr2 yg ana snap kat tempat main ni tetiba dtg idea lak.. kekekeke..

Nak reply komen satu persatu mau kejung jari ana ni kang.. so ana reply yg ni utk sume komen2 di atas.. kekekke..

ceywie said...

hehehe... dialog kena jer ngan gambar apis ngan ica tu. ;)

@e_da said...

kreatif!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...