NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Sunday, March 20, 2011

LaSt DaY KaT PaRiS

Akhirnya percutian selama 3 hari 2 mlm kat paris pun berakhir.. kejap betul masa berlalu.. tau2 je dah sampai waktu utk berangkat ke tempat lain pulak..

Pg tu kami semua bgn kol 5.30 pg waktu paris.. kalo kat malaysia dah kol 11.30 pg dah.. lepak2 kat tilam dulu sambil mkn jajan.. mkn megi.. mkn kopok.. isi perut dulu sbb kat sini asal terjaga je mesti kelaparan.. kekekke..


Pastu bila jam dah nak kol 8 pg baru aku sibuk nak mandikan bebudak.. sbbnya kang kol 9 pg nak pi sarapan.. pastu terus check out dr hotel utk meneruskan perjalanan.. kena ikut time spt yg dah di jadualkan..


Tgk la katil kami.. sepah gile.. kekekke.. biasalah, anak2 aku kalo mkn mesti sepah punyalah.. bkn boleh dok setempat.. mau pengsan diorang nak bersihkan kang..



Sepah gile kannnn.. kekekke.. megi merata2.. baru 3 hari kami kat negara org, tp stok megi dah berkurangan.. kuat melantak kami ni..


Haaaa.. ni dah clearkan sket2..


Anak2 aku dah standby utk di mandikan dah tu..

Alhamdulillah, walaupun ica demam panas on off, tp dia still aktif.. aku sentiasa monitor kesihatan dia.. ubat mmg ke hulu ke hilir aku bawak..

Pas settle sume bersiap2, kami pun panggil le bellboy utk tlg angkut brg2.. byk woo brg kami.. sblm berambus dr hotel kami pi bekfes dulu kat hotel tu.. mcm biasalah, mkn apa yg boleh di mkn je..


Aku nak ambik gambar mknn, tp segan la pulak.. yg pasti kami pg tu bersarapan dgn cereal, roti2, pastri, dan buah2an.. pastu ada potato wedges utk anak2 aku.. boleh la buat alas perut.. mknn mmg byk, tp tak halal la kann..

Dan masa kami anak beranak tgh sibuk ngap ngap kunyah mknn, tetiba ain tersenggol segelas air fresh oren yg ada kat tepi tgn kanan dia.. panggg tumpah ke lantai.. pecah.. hahaha..

Malu toksah ckp le.. tp kami buat bodo je.. biasalah, bebudak yg pecahkan.. lain la kalo aku yg pecahkan.. kekekeke.. pastu kami sambung mkn balik mcm takde apa2 yg berlaku.. sdg kami ngap ngap ngap tetiba bunyi keletanggg sudu garpu jatuh kat lantai..

Muahahhaha.. tu aku yg buat.. tp aku bkn sengaja tau.. tetiba terlepas lak garpu tu dr tgn aku.. kekeke.. lg sekali meja kami jd perhatian.. malu aku buat kali kedua.. kekeke.. dah le mulut anak2 aku mmg bising masa mkn.. tu ini sume nak tanya.. tu apa mak, ni apa mak.. dok mkn diam2 tak leh kot diorang ni..

Sblm berambus dr meja mkn, aku sempat bungkus kentang wedges dlm tisu secara senyap2.. syg woo mkn tak abis.. kalo bungkus leh gak anak2 aku sambung mkn dlm kete.. tp mmg aku dah plan awal2 nak angkut kentang tu pun.. mlm tu lg aku dah plan dah.. wakakaka..

Masa nak bungkus tu aku dah pandang kiri kanan dpn blkg lg utk check line clear ke tak.. bkn le nak mencurik ke hape kan... kami byr pe bekfes tu.. so bkn le mencuri.. cuma malu la kalo org nmpk kami tapau senyap2 taruk dlm tisu.. kekekeke..

Bila line agak2 clear aku pun tapau slow2.. jap2 pandang ke arah customer yg dok berhampiran dgn kami.. jgn kasi dia nmpk.. kekeke.. sdg elok aku kutip seketul2 kentang tu utk taruk atas tisu, tetiba dtg salah staff dorang ke meja kami..

Dia dtg sbb nak angkat pinggan2 yg dah kosong atas meja kami.. tak pasal2 dia nmpk apa yg aku tgh buat.. wakakakaka.. malu lg buat kali yg ketiga.. tp aku buat taktau je le.. teruskan gak bungkus kentang2 tu dlm tisu sambil2 tersenyum ke arah staff tu.. kah kah kah..

Pas settle bungkus cpt2 aku ajak hubby dgn anak2 kuar dr restoren tu.. hehehe.. misi berjaya.. bungkusan kentang tu aku pass kat ain.. suruh dia je yg bawak sbb aku nak dokong ica dgn kendong back pack lg.. beratt..

Ntah mcm mana, masa kami melangkah kuar dr restoren tu, kentang2 dlm bungkusan tu berterabur satu persatu atas lantai.. gara2 ain pegang tak betul la tu.. kah kah kahhh...

Malu sungguh woo aku masa tu sbb aku dgn ain je yg last kuar.. hubby dah laju ke depan dah.. muahahahha.. kenangan terindah namanya tu.. kekeke.. sib baik masih ada saki baki kentang yg tinggal.. dpt gak anak2 aku mkn dlm kete masa dlm perjalanan..


Apapun bye2 kota paris.. ntah bila la leh sampai lg...


Dan kami pun meneruskan perjalanan ke Zurich, Switzerland..

Zurich adalah destinasi kedua kami selepas paris.. kami dok kat zurich selama 3 hari 2 mlm jugak.. perjalanan dr Paris nak ke Zurich mengambil masa 7 jam.. sib baik bkn kami yg drive..


Cuaca sgt la sejuk.. mujur dlm kete rasa panas sket..

Alisya tu kejap je dok dlm carseat.. pastu sibuk le nak nyusu.. dia mmg, pantang nampak aku relaks2 sket mesti nak melekatt je dgn aku..


Apis yg keboringan sepanjang perjalanan..


Mkn kopok utk alas perut..

Sepanjang 3 jam perjalanan kami hanya membuta je.. pemandangan mmg cantekk sgt.. tp tido aje yg kami terbayang masa tu.. hehehe.. setelah hampir 4 jam perjalanan kami benti rehat dulu kat satu destinasi..

Aku taktau apa nama tempat tu.. tp best la sbb ada tempat utk anak2 aku bermain2.. kematu montot dok dlm kete lama2 kannn..


Ni yg kami ambik utk lunch..


Dan ini..


Tart raspberry..


Bebudak 3 org ni hepi je dpt main2 walaupun sekejap..


Ada buku2 gak utk di baca.. ica sempat la jugak koyakkan satu buku tu kat situ.. huhuhu.. cpt2 aku pi kemaskan balik.. budak ni kannnnn.. geram aku tau..



Lepak kat hentian ni dlm sejam je.. pastu sambung perjalanan balik..

Dan mcm biasalah, komfem budak yg sorang ni melalak punya kalo di ajak balik.. ngada2 tau..


Sambung balik perjalanan lebih kurang 3 jam.. penat toksah ckp le.. mujur gak naik kete.. kalo naik kapal terbang lg leceh..


Main jelah game ipad bila bosan.. internet takde kalo nak tgk kartun kat youtube..


Ni jelah satu2nya pemandangan yg aku sempat snap..

Pastu kami sambung layan membuta.. kekekkeke.. okeylah.. kang aku sambung cite pengalaman kat zurich lak ye.. tataaa..




5 comments:

"CT CoMeL" said...

tang kentang tu lawakla kak..heheheheehe...

Ena said...

ekekekke..

lawak lak pepagi ni.. hihi..

Effa Sahat said...

tahan lak hubby ana ye. kalau hubby effa dah tensi dah dia. hehehe. tp nak wat camne kan... budak2 mmg macam tu.....

Nurul a.k.a Riko said...

Kelakar pulak biler baca part 'kentang' tu....have a nice trip!

ADEEYA said...

Tart tu looks yummy~ hihi have a nice hols :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...