NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Saturday, March 19, 2011

GaMbaR2 Di PaRiS PaRt 2

Mesti ada yg tercari2 entry baru aku kan.. sory la sbb internet kat hotel Heidelberg smlm tak leh nak sharing.. satu username hanya leh pakai sorang je.. tak leh share2.. mengong kannn.. huhuhu..

Tgh aku taip entry ni, kami dah pun berada kat amsterdam.. jauh lg nak cite ni.. dr Paris ke Zurich, pastu ke Heidelberg dan skrg kat Amsterdam.. mlm2 je aku dpt nak online sbb siang2 kami abiskan aktiviti meronda kawasan.. takkan nak dok bilik je kannn..

Meh aku smbg cite kat paris dulu.. aku upload sket jelah gmbr ekk sbb mana larat nak upload sume.. gmbr bgnn je dah berpuluh2 keping.. lom termasuk gmbr kami lg tu.. so aku pilih gmbr2 tertentu je ye.. hehehe

Kami kat Paris hanya 3 hari je.. so hari kedua tu kami pulun abis2 utk jelajah tmpt yg best2.. cuma disneyland jelah yg kami tak dpt pi.. masa suntuk.. len kali jelah kot.. tu pun kalau ada ongkos dan rezeki.. kena menabung balik ni.. nak bercuti ni bkn guna air liur.. ye takk... hehe

Masa hari kedua di paris, kami jenjalan sampai la ke ptg.. mula2 jelajah setiap bgnn yg menjadi tarikan kat paris ni.. masa tourist guide pung pang pung pang cite ttg sejarah setiap bgnn, ada masanya aku paham.. ada masanya aku ye kan aje ckp dia..

Padahal sepatah haram aku tak phm.. laki aku je yg betul2 concern ttg apa yg tourist guide tu ckp.. aku lak sibuk bersilat dgn anak2 aku.. kekekkeke..

Kalau laki aku gelak aku pun gelak gak.. tp aku sendiri tak phm benonye apa yg diorang gelakkan.. wakakaka.. sbbnya aku hilang fokus bila anak2 aku sorang2 buat peel.. wuwuwuuwuuu.. sadisss...!!


Ni akademik muzik kebangsaan diorang kalo tak silap aku.. kalo aku silap maknanya aku kurang pendengaran la tu masa di beri penerangan.. kekekke..


Jgn di tanya ni kat area mana.. ni laki aku yg snap..


ni pun sama..





Apis ngada2 takmau pakai jaket.. kebal la konon kulit tu kannn... malas aku nak bergaduh dgn dia..


Dan dia jugak suka merosakkan gmbr dgn aksi dia yg mcm2..


aku dgn anak2.. opsss... aku dgn ica pun sama tak pakai jaket winter rupanya.. kekekke.. ehhh aku takpeee.. aku punya kawalan kemarahan dah cukup buat aku panasss.. kekekke


ica dah buat peel masa ni.. nak nyusu semedanggg..




Dan time ni lak apis yg buat perangai..

Aku dah mintak abah dia dokong dia, tp dia nak aku gak dokong dia.. ica pulak takmau mengalah.. abis tu camne.. tak psl2 dua2 aku dokong sekaligus.. makin reput la tulang aku.. keh keh keh..


Ni aku paksa abah dia gak yg dokong sbb nak ambik gmbr satu family kann.. bkn senang kami nak bergambar bersama.. apis bantai melalak masa ni pun aku buat tatau je.. ngeh ngeh ngeh


Ni bila mood dah okey.. antara budak bertiga ni hanya ain yg mudah dgr kata.. yelah, sbb dia dah besar kan..

Yg paling byk ragam ialah apis.. ica byk gak ragamnya, tp tak seteruk apis la.. apis leader of the cengeng.. kekeke.. mesti ikut peel bapak dia masa kecik2 ni.. aku takkk.. aku baikkkk.. kekekeke






Pas pusing2 town kami di bawak naik cruise pulak..

Ku sangkakan berangin la masa cruise tu bergerak kang.. rupa2nya panasss.. maybe sbb bumbung cruise tu di perbuat dr glass..

So agak bahang le dok dlm ni.. satu cruise boleh memuatkan ramaiiii org.. brp ramai aku tatau.. tp mmg ramai la..


Yang dok luar best sket sbb ada angin sejuk bertiup.. tp aku terpaksa dok kat dlm gak sbb apis gayat dok luar.. ish3x..


Ni la keadaan dlm cruise tu..


Budak yg byk peel nih.. hehehe


Yg ni lak bkn main suka lg dok dlm cruise.. ntah apa yg buat dia suka pun aku tatauu..


bukti dia sukaaa.. hehehe .. aku..?? tak sukaa sbb tak dpt jenjalan ambik angin kat luar cruise...


Sbb budak ni le.. terus muncung je bila aku paksa dok luar.. tp dia tetap takmau gak.. so terpaksalah aku temankan dia gak.. laki aku gak yg best dok merayap sana sini dlm cruise tu.. eiiii.. tak aciiii.. hahahha


nenek2 kat blkg tempat aku duduk tu suka sgt tgk anak2 aku bermain.. bila anak2 aku main cak2 diorang bertiga lak yg gelak... kekeke


Dok kat dlm cruise ni adalah dlm sejam kot.. dok menengok setiap bgnn keliling sungai.. laki aku je rajin snap gmbr.. aku malas masa ni.. miahahha..

Lgpun aku kan tgh pegang ica.. kalau dah pegang ica ni paham2 jelah peel dia.. jap2 nak main.. jap2 nak nyusu.. pastu main balik.. pastu nyusu balik.. pastu sampai masa nak berambus dr cruise tu ica bantai melalak pulak sbb tak puas lg dok dlm tu..

Pulak dahhhh.. melalak berterusan lak tu.. sume org dok pandang2 kat aku.. wuwuwuuu.. jd glemer jap masa tu.. kekekke..


Kakak yg comel..


Pas settle naik cruise barulah kami jelajah eiffel tower pulak.. tp sblm tu kami singgah kat kedai roti dulu utk alas perut.. waktu tu lunch hour..

Hajat di hati nak mkn nasik.. tp celah mana nak carik nasik kat paris ni.. kami pun bkn familiar sgt kan dgn tmpt ni..

Last2 singgah bakery, beli roti dgn sanwich tuna je.. asal dpt mkn sudah.. ssh nak cari yg halal.. pasni kena buat research dulu ttg tempat2 mkn ni.. aku dah la kuat mkn orgnye.. hehehe..


Ni la driver kami.. sgt baik dan mesra alam.. kelakar pun ye gak dia nih.. dan kami serasi sgt dgn dia..


Dan spt biasaaa, anak2 aku masih jetlag masa ni.. asal masuk kete je mesti membuta.. pastu bila di kejut bgn je mesti melalak.. jenuh nak pujuk..

Pas abis jelajah eiffel tower barulah kami pi jenjalan kat butik LV.. takde plan nak beli apa2 pun kat sini.. tp akhirnya terbeli gak.. apa dia..?? tu lain punya entry ye.. hehehe


Ni la butiknya..

Sblm balik ke hotel kami singgah satu restoren arab dulu.. misi kami mmg nak carik nasik utk anak2 mkn.. kami takpe, kami boleh mkn apa2 je selain nasik.. tp anak2 aku ni kalo tak mkn nasik mau lembik bdn diorang..

Pada yg tanya kamera apa yg kami pakai tu meh aku jawabkan.. kalau gmbr yg lawa2 tu guna kamera hubby je.. kamera nikon D700.. kalo gmbr tak lawo tu dr kamera aku le.. kekeke





7 comments:

Lia said...

wahhh.. best2. bangunan kat sana cantik2, clasic2 kan..

-iLLa- said...

wakakaa....ayat makin reput tulang.adehhh....btw..ctk bangunan2 kt sanaaaaaaaaaaa........

dilaBanGi said...

wah x sabor kak dilla nak tggu Next entry ni anna.....
walla wey:-)

norh said...

bestnya... :)

SyUhAdA said...

wah..besnye..~

zatil said...

Seronok Ain, Apis n Ica..kecik2 dah merasa ke Europe :) Hv fun n take care!

Ibu to AqiF n ImraN said...

LV tu cantikkkkk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...