NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, March 11, 2011

SaKiT KePaLa + ExCiTeD + BeRdeBaR2

Meh aku cite apa yg buat aku sakit kepala dulu.. huhuhu.. nak pi bercuti tak lama lg dah.. tp packing brg2 dan pakaian masih lom siap2 lg.. uwaaa.. dah le kita yg kena pastikan sume yg penting2 di bawak.. kalo tertinggal kang balik2 kita gak yg kena.. hehehe

Tp mmg kan, kita sbg isteri dan mak ni mmg kita yg paling tau apa yg perlu dan tak perlu bawak.. pastu mulalah pening nak pilih pakaian apa, brp helai nak bawak, tu la ini la.. uwaaa.. tu yg aku sakit kepala tetiba mlm td tu..

Berdenyut2 wehh kepala ni.. siyess.. tatau knp.. mungkin sbb batuk pun ye gak.. aku skrg ni bila batuk je terus berdenyut2 kat kepala.. bila tgk brg2 byk lom packing lglah berdenyut2 kepala aku ni.. miahahahha... tolongggg...


Hah tengok le.. lom punggah2 lagi isi dlm plastik beg tu.. beg kuning tu pun tak isi apa2 lg.. padan muka aku, tulah.. ada masa awal2 takmau buat.. hehehe


Ni keje aku buat tgh mlm td.. hanya mampu bertahan sampai kol 2 pg je..

Pastu bila kepala makin berdenyut2 terus aku stop..!! kalo setakat lipat dan susun dalam beg mungkin cpt sket kot siapnye.. tp aku ni mesti nak iron dulu sume pakaian tu satu2 termasuk baju tido.. tu yg jd lama sgt nak siap2 tu..

Memula iron dulu.. pastu baru lipat.. yg teman aku buat keje mlm td ialah laptop aku je.. aku buat keje sambil on fb dan layan drama korea.. miahahaha..

Ohye, aku tgh layan drama " Perfect Match " skrg ni.. baru sampai episod 10.. keh keh keh.. so takdelah aku bosan time mengemas.. hubby dgn anak2 masa ni dah lama terbongkang dah pas isyak..


Ni saki baki yg lom di gosok..

Yg tu kang aku sambung pas maghrib nanti jelah.. tak larat sgt dah mlm td.. terus mamai je kepala ni mlm td.. tp baru nak lelapkan mata si ica dah ekk ekkk nak nyusu.. huhuhu.. mcm tau2 je aku ada kat bilik.. masa aku wat keje tak pulak nak nanges.. cisss..


Yang ni paling penting utk travel.. mcm2 ubat aku dah standby..


ini jugak.. rasa mcm nak topup lg lah wet tissue.. penting tu..

Apa lg.. haaa.. pampers anak2, susu budak2 ni.. fuhhh.. penat nak pikir.. tp kami sgt excited sbnrnya.. tak sangka plan tetiba nak pi bercuti terus jadi.. lg satu kami pilih time cuti sekolah bln 3 ni sbb ica masih lg belum 2 thn.. so tambang flight murah la sket.. ngeh ngeh ngeh..

Walaupun excited tp hati ni dup dap dup dap wooo.. ingat senang ke travel dgn bebudak mcm apis dan ica ni.. ain okey sket rasanya sbb dia paham maksud bercuti.. sbb dia sendiri pun tak sabar2 nak jalan2..


Tapiiiii, apis dgn ica ni mmg buat aku risau.. apis sbnrnya takut nak naik kapal terbang.. tp aku selalu pesan kat dia yg supaya jgn nanges sbb dlm kapal terbang byk menannn, byk game, byk mknn..


Hari2 aku sebut tau supaya dia rasa teruja nak naik kapal terbang.. hrp2 dia dgn ica tak buat peel la dlm flight kang.. dah le melalak jenis susah nak diam.. nak pujuk ambik masa lama gak tu.. huhuhu.. risauuu risauuu..

Lagi satu yg paling aku risaukan ialah ica.. dia kat breastfeed lagi.. fuhhh, moga di permudahkan jugaklah bab tu.. penat kang nak carik tempat strategik utk nyusukan dia.. adoilaaa.. risau gak nih.. huhuhu

Apa pun aku selalu doa byk2 moga di permudahkan percutian kami dan selamat pergi dan balik.. ohye, aku akan angkut laptop aku rasanya.. so mungkin kalau ada kesempatan aku akan apdet blog jugak dr sana.. insyaAllah.. bergantung pd situasi kat sana..

Moga kami di beri kesihatan sepanjang berada di sana.. skrg ni pun kami masih selsema dan batuk2 benonye.. oklah korang.. tu je nak cite.. nak sambung tido jap.. kejap je.. kang nak bgn balik sbb ain kan sekolah lg arini..

Sape2 yg pegi bercuti2 gak tu slmt bercuti gak ye.. maklumlah, cuti sekolah dah bermula kan.. lama tu seminggu.. hehehe.. ok korang.. jumpa lg di next entry..



34 comments:

nurulafida said...

ana saje nak kasi tips sikit kalau travel w kids ni...seeloknya sediakan lollipop supaya dia org blh nyot nyot lollipop tu sblm flight take off..takut telinga berdengung tu kan..kesian dia org nanti pastu kita pun stress kalau telinga dia org sakit dok nangis lak tak nak dok diam nak dtg kat kita mana dgn time tu nak pakai seat belt lagi :)

Suliana said...

slmt bercuti kak ana:-)

Pn. Zana said...

mak aiii. banyak kije kan ?sorg2 kena buat. x pe. kak ana boleh punye..pssst nak g mana?cer cite la..:) selamat bercuti . selamat pegi + balik. balik kang wat GA. hehe

eT said...

wahh...sonoknyer nk bercuti...
biar penat pon xper kan...huhu

✿ etiey erywan ✿ said...

hmmmm sikit buat sis. hehhe mmg ponat tang mengemas. nak pergi mmg excited kan. bila balik nanti lagilah malas nak kemas segala bagai tu kan... masa tu letih lagi dan macam2 kan...

sonok p bercuti!

NM02 said...

rajinnya nak gosok semua tu. tapi tu lah, saya pun peel cam awak. senang dah siap gosok ni. tapi kadang tu bengang gak sebab nnt kedut tang lengan. hehehe

Chik Na said...

pernah travel with my dotter masa 1yr +, dia ngamuk dekat 1/2 jam dlm flight, nasib baik waktu siang kalu tak mesti org marah nak tido..

Masa tu plak travel only with the kid sbb nak g tempat hubby kerja di Beijing..habis steward n stewardes, serta a few penumpang dtg pujuk :)

tricksrex said...

kak ana bwk la nursing cover..so kat mane2 pon leh bf kan si ica comel ituu

"CT CoMeL" said...

bestnyer kak...lagi2 musim winterkan...selamat bercuti kak....

irmafittaputri said...

kak ana..nak breast feed ica dlm flight senang je..make sure dok kt bahagian tepi..pastu pakai baju longgar2..kita dulu bb senang je masa gi bandung..dr jb-lcct-bandung gi balik...naik je flight trus tido...xbangun2 langsung..tp bila dh samapi bangun nmpk diorang cam pening sikit...make sure sblum naik xyah bg tido & bia diorg penat main..

My Aisy said...

best2...tapi mmg penat klu nak berkemas nih...ti klu de barang tertinggal..kita gak yg kene...tapi disebabkan excited mesti tak rasa penat mengemas...

Mamaleesya said...

barang anak yg lagi banyak dari mak kalo masa nak bercuti ni kan hehe

ceywie said...

semoga ana sefamily selamat pergi dan balik. kat sana nnti ambik gambar banyak2 eh.

mama_aizarah said...

Rajin giler iron semua helaian baju...tpkan kalo winter kan pakai coat!! Xde sapa nmpk ...Heheh
Selamat bercuti

I want to lose weight said...

selamat bercuti..

aku nyer tip nak jimatkan ruang..
diapers anak bawak utk 1 hari je..
untuk hari2 lain beli kat sana je :)

tp tu ler kan.. kot2 kat sana saiz lain ke hape..

Monahiryanti said...

happy holidays.. err, nak pi maner tu kak ana? banyak betul barang nak packing.. macam nak pegi sebulan.. haha..

Ana Suzana said...

Nurulafida..
Thanks ye bg tips tu.. Tp ana rasa ana sumbat botol susu utk ain dgn apis kot.. Ica lak nyusukan je.. Hrp2 sume ok la hemdaknya..

Ana Suzana said...

Suliana..
Mekasihhh..^_^

Ana Suzana said...

Zana..
Brg2 utk 3 org anak mmg byk wooo.. Buat GA ??? Hihihi

Ana Suzana said...

ET..
Biarlah kurang penat,. Penat sgt pun tak syok.. Ni pun kurang tido nih..

Ana Suzana said...

Etiey..
Uwaaaa.. Balik bercuti lglah byk keje.. Nak punggah brg2 lg.. Nak kemas umah berhabuk lg.. Uwaaaa

Ana Suzana said...

Kak niezza..
Kikiki.. Rasa mcm kurang best kan baju kedut2.. Kuikuikui

Ana Suzana said...

Chik na..
Haaaa.. Tu yg paling mendebarkan tu.. Pulak tu flight kami kol2 pg.. Komfem waktu org tido.. Risau apis je dgn ica je ni.. Huhuhu

Ana Suzana said...

Trex..
Masalahnya kat sana komfem pakai baju berlapis2.. Ssh tu nak nyusukan.. Kikiki

Ana Suzana said...

Ct..
Mekasih dikk..

Ana Suzana said...

Irma..
Yup.. Hubby boking seat tepi tingkap.. Tersorok la sket kan.. Jgn ada yg cuba skodeng2 dah le.. Kuikuikui

Ana Suzana said...

My aisy..
Hahaha.. Tauuu xpe.. Kalo tertinggal benda penting2 lg masakkkk

Ana Suzana said...

Mamaleesya..
Yg tu semestinya betul.. 3 org anak lg le byk brg2.. Kuikuikui

Ana Suzana said...

Ceywie..
Mekasih.. Hrp2 begitulah.. Aminnn

Ana Suzana said...

Mama_aizarah..
Miahahaha.. Tp nk gosok gak wlpun org xnmpk.. Kikiki

Ana Suzana said...

Kak zel..
Saje nak menyenangkan keje.. Tmpt org kan, dah tentu menggagau lg kalo nak cari pampers.. Hihihi

Ana Suzana said...

Monahiryanti..
InsyaAllah dah sampai kang ana story kat sini..

AiDa AzRyN said...

slmt bercuti ye kak! :)

ardinihumaira said...

selamat bercuti kak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...