NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, March 10, 2011

TaK TaU NaK CiTeR aPa..

Hua hua hua... smlm aku buat satu entry je ye.. tu pun cite psl tudung.. kekekke.. sungguh la aku dah kehabisan gambar utk di upload dan karang story.. aku ni tak leh nak bercerita tanpa gambar2.. sbb aku suka cerita bergambar.. hehehe...

Meh la aku story sket apa yg aku dgn anak2 buat dlm masa 2 hari ni.. hari selasa lps aku dah kehabisan idea nak ke mana2 pas hantar ain gi sekolah.. hahaha.. pening wooo.. yele, isnin dah gi giant.. selasa takkan gi giant lg.. kang terjumpa abg promoter tu lg kang..

Pas hantar ain aku parking jap kete dpn kedai mamak tak jauh dr sekolah .. pikir jap apa aku nak buat dan mana aku nak pegi.. apis dah bising2 tanya napa kita benti nape kita benti.. cettt.. nak gi lunch rasa mcm tak best sbb hubby takde..

Last2 pi lepak mcd jelah.. ada gak aktiviti utk anak2 aku.. walaupun playgroundnya sekangkang kera je tp at least anak2 aku tak boring macam aku.. hehehe.. so ke mcd lah kita yee..


Perut masih kenyang masa ni walaupun tak lunch lg.. so order set burger jelah.. tambah air milo dgn kentang goreng lg satu je..


Burger ni aku tak makan pun.. nape ntah.. tak lalu lak nak mkn.. rasa kenyang je.. beli burger ni sbb ica dgn apis suka mkn roti dia je.. keh keh keh


Tgh kunyah2 kentang tetiba dtg sorang mamat ni bg voucher ni..

Katanya mcd tgh buat promosi utk set bekfes.. menarik tu.. tp aku tak rasa yg aku dpt guna voucher ni..

Mcd jauh woo dr umah aku.. yg ada pun kat dlm giant seksyen 13 tu je.. tak kose aku gi giant pg2 semata2 nak pi redeem sarapan ni.. hehehehe.. tido lg best..

Meh tgk apa anak2 aku buat dlm mcd..

Memula diorang duduk kat tepi2 dulu utk membedal roti burger tu..


Ica dah boring dah duduk lama2..

Takdelah lama mana pun.. 5 minit je duduknya.. pastu sibuk nak main slide.. yg apis lak sibuk la angkut robot menan dia ke sana sini.. rimas aku tau.. sume nak sumbat dlm beg tgn aku.. pegang sendiri takmau pulak..


Masa utk bermain..

Tgh2 syok diorang main2 tetiba dtg sorang staff mcd ni kat budak2 ni.. dia mmg cam sgt dah kat anak2 aku sbb kami kan regular customer yg dtg main playground kat sini..

Ada sekali tu aku just dtg sini utk bg budak2 main je tanpa beli apa2 mknn.. kiranya buat mcm umah sendiri le.. hahaha..


tu la staffnya.. org india.. dia dtg bawak belon utk anak2 aku.. siap tlg tiupkan lg tu..


Kemain suka la diorang sbb ada yg tukang layan.. aku..?? aku layan ipad je masa ni.. kekekeke






Dalam sibuk2 main belon tu sempat lg si ica ni main try2 kasut aku pulak..


Bila tak berjaya pakai terus dia ambik kasut tu bawak masuk dlm playground.. pastu dia susun dlm rak kasut.. sudahnya aku berkaki ayam jele masa ni.. sian ayam sbb aku pinjam kaki dia.. kekeke

Aku tak pakai kasut sport sbb aku pakai baju kurung ye.. agak2 arr kan nak pakai baju kurung dgn kasut sport.. kah kah kah..

Lepak le kami kat sini sampai kol 4.10 ptg.. past baru terhegeh2 nak kuar ambik ain.. hujan lebat lak tu.. huhuhu..

Ok.. ni lak cite smlm.. smlm kuar umah mcm biasalah.. dan masa otw nak ke sekolah ain smlm, byk betul lori2 askar lalu kat highway.. ada la dlm 15 bijik mcm tu.. apis suka la sbb sumenye kaler hijau..


** ni gmbr cth.. ambik dr google je.. kredit pd empunya gmbr..

Dlm eksited2 tgk setiap lori yg lalu kat tepi kete aku, tetiba ain ckp kat apis

" tu lori sampah la dik bknnya lori askar.. tu pun tak tau ke.. nampak tak byk sampah2 tu ( dlm trak askar tu byk kotak2.. kekekke ) "

Yang apis pun percaya je lah ckp kakak dia.. wakakakakka.. ada ke tu lori sampah.. kecik hati askar2 tu kalo dgr tau.. aku ckp la yg tu lori askar.. lori sampah kan kaler biru.. kekeke

Pas hantar ain sekolah, aku lepak Jusco kepong je smlm.. sbb dah abis idea dah nak pi mana2.. sampai2 terus cari tandas dulu.. pastu masuk surau.. pastu baru gi kat tempat menan.. kat jusco ni ada 2 tempat menan.. satu kat ground floor.. satu lg kat tingkat 1..

Smlm aku gi kat ground floor je.. gi bawak main kete yg guna bateri tu.. sekali main rm3.. so sorang 2 kali main.. maknanya total lost kat situ rm12.. ish3x..

Pastu aku ajak diorang main2 kat satu bahagian yg mcm belon2 tu.. apa ekk korang panggil.. aku tak tau la nama menan ni apa.. aku panggil istana belon.. kekekeke


Yang ni haa.. sejam rm5..


Anak2 aku pestaim main kat sini.. sblm ni ramai budak2 tu yg aku tak bg main.. yele kan, menan ni kan jenis nak kena loncat2 baru seronok.. anak2 aku ni pulak jenis gayat, kang kalo ramai2 yg loncat kat situ mau meraung diorang kang..

Tp smlm takde org lgsg, tu yg aku try bg anak2 aku explore tu.. udahnya diorang tetap gayat.. yg ica tu pulak jalan sket je jatuh sbb apis saje lompat2 kat tepi2 dia.. dengki tul apis ni.. terpaksa le ica main merangkak2 je..

Kan best kalo mak2 pun di benarkan masuk.. nak gak aku main loncat2 kat situ.. kekekke.. tp jgn harap le.. mak bapak sila dok tepi2 je ye.. jgn ngengada nak join sama..


Tak sampai 10 minit anak2 aku main pun.. pastu diorang kuar dr menan tu.. bosan katanya.. cehhh.. aku paksa masuk balik pun diorang takmau.. sibuk menempel kat sebelah aku gak.. duit dah byr lak tu... huhuhu.. rugiiii rugiii..


ica pun takmau main.. bila aku paksa main dia kata "kenyam"..

Kenyam tu maksudnya kenyang.. ntah apa kena mengena kenyang dgn main pun aku tatau.. yg pasti dia maksudkan takmau main dah.. cehhh.. ngada2 tau korang ni.. rugi je melabur kat situ kalo setakat duduk2 kat kusi kayu dgn aku sekali..


Masa ni diorang dok bergaduh lak berebutkan gelang kertas.. alaaa, gelang kat tgn mcm pass masuk genting tu ha.. dpt satu je masa ni.. so berebut la diorang.. benda yg bkn2 jelah diorang ni nak bergaduh.. grrrrr


Ni ha gelangnya.. masing2 sibuk tarik menarik nakkan gelang ni.. sudahnya dua2 aku lepuk kat kaki.. bkn kuat pun lepuknya.. just tanda amaran dr aku je tu.. haaa gaduh la lagi.. kang kena lg kang..

Pastu terus blah je dr tempat menan tu.. aku ajak naik tingkat 1 kat bahagian baju budak2.. smlm shopping baju2 bebudak ni sket.. pas shopping terus kuar dr jusco utk ambik ain..

Haa.. panjang tak cite aku.. kata td tak tau nak cite apa.. sekali bercerita hambek kooo.. terpanjang lak.. kah kah kah..



10 comments:

tricksrex said...

hahaha
akak memangggggg
tapi syiok abca aku tulis pepanjang sbb ade gambo ahahahaha
so boleh imagine laa

Fazila said...

tiap2 hari mesti jenguk blog ana.... bilalah secara realiti nie :)

ana jom join GA saya
http://sweetfamilysindahouse.blogspot.com/2011/03/my-1st-give-away.html
TQ

yana halim said...

akaknyer entry pon x de gambo sbb x de kamera...hahaha. cilok cik google jer laa sementara kumpul duit beli kamera baru.... :)

✿ etiey erywan ✿ said...

hehehhehe.. citer apa saje.. dah ok la tue

mama_aizarah said...

Salam perkenalan.. Lama dah jadi silent reader, br ari ni tergerak ati nak mengomen..:)

AiDa AzRyN said...

wah! lama aida xmakan mcd! huhu

Mamaleesya said...

terliur tgk mekdi

juju said...

Salam,

Seronok bc blog akak ni.selama ni sy hanya baca tp x beri aper2 komen coz xder blog sendiri.skang dah ader br berani nak komen.kalu rajin singgah2 la ke blog saya.saya budak baru belajar.hehehehe....

"CT CoMeL" said...

hai kak....seronok denga cite akak layan karenah ank2 akak..tabik springla dekat akak nie....toink..toink..toink...jom kak singgah blog saye juge.....

Emma said...

ana,
kat puncak alam ada mekdi..bleh redeem..x jauh sgt dan senang parking or drive tru..tingin gak nk try bekfes set dia tuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...