NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 14, 2011

PeRJaLaNaN PeRtaMa : KLIA To DuBai

Okey, meh aku cite detik2 dlm flight dulu ye.. flight kami hari ahad tu kol 2 pg.. so kol 1.30 pg kami dah menapak menuju ke boarding area.. masa ni apis dgn ain dah lena membuta kat stroller.. ica je masih bertahan tak tido2.. camne nak tido kannn, stroller dah penuh.. hehe

Masa nak pi scan beg bagai, kami dah berdepan dgn masalah nak tolak stroller melalui tempat scan tu.. tak muat pintu laluan tu.. kekekke.. sib baik diorang membantu.. tp mmg kelam kabut la sbb byk gak hand luggage kami rupanya..

Masa nak letak sume brg2 utk di scan dah kelam kabut.. pas scan pun kelam kabut kami nak kutip balik brg2 tu.. wakakakka.. mmg kelam kabut sikit masa ni sbb sambil dokong ica sambil nak tlg hubby kutip brg2 utk sangkut semula kat stroller.. tak menang tgn di buatnya.. hehehe

Dan bila tiba masa utk masuk dlm flight, kami berdepan lg dgn masalah nak angkat bebudak yg tgh tido lena masa tu.. ica lak mmg komfem aku dokong.. bebudak tu lak aku kejut2 takmau bgn gak.. nak gak terus tido.. yele.. dah nak kol 2 pg kan, komfem le ngantuk abiss..

Sib baik ain bgn tak nanges.. terus aku bawak ain dgn ica ke seat masing2 dlm flight tu.. sementara hubby aku uruskan apis.. brg2 lak stewardess yg tlg bawakkan.. spt yg dah di duga apis komfem nanges punya masa hubby angkat dia dr stroller..

Apis boleh bantai melalak kuat2 masa ni... mmg sume org yg dok dlm flight tu pandang2.. almost semuanya pelancong asing.. takde org melayu kat sekeliling kami.. segan mmg segan bila apis bantai nanges2 selama stgh jam.. dr awal masuk sampailah take off dia boleh bantai melalak lama2..


Sib baik la Apis sambung tido balik dlm flight.. mmg ngantuk betul dia.. bkn apis je tido.. kami sume pun bantai tido gak...

Tp baru 3 jam perjalanan tetiba dtg stewardess kejut nak bg mknn.. pelik gak aku masa ni.. yele, ape ke halnya bg kami mkn lewat2 pg buta ni.. kekeke.. tp terima jelah kan.. kang tak mkn rugi kang..


Ain pun terkebil2 je bila kena kejut bgn utk mknn..



Ni la sarapan yg diorang bg..


Apis je yg tak bgn.. tak berani nak bgnkan dia.. kang melalak balik kang kalo kejutkan dia.. mmg sampai ke sudah dia tak bgn utk mkn pun.. kekeke..


Ain pun bkn mkn sgt.. dia pun lalok2 lg nak tido tu ha.. last2 aku suruh hubby baringkan balik seat dia.. suruh tido je balik.. sian kang ngantuk lak..


Bukak channel ni masa aku tgh mkn.. bg ica leka jap..


Sib baik ada coklat.. leh gak ica join mkn sekali..


Sepanjang tido dlm flight ica mmg dok melekap jelah kat aku.. nyusu aje kejenye..


utk bebudak, diorang dpt ni.. ada lotion, menan dan apetah satu lg tu..


Pastu dpt ni sorang sekotak..


Dlm kotak tu ada mende2 ni.. sukalah anak2 aku..


Utk kami lak dpt mende alah ni..


Dan jugak ini..


Ni dlm beg tu.. ada ubat gigi.. berus gigi.. tisu.. sikat..


Dannn minyak wangi.. bvlgari lg tu..


Anak2 sambung tido.. laki aku lak lyn movie.. byk movie y di sediakan.. ada beratus2 cite.. pilih je nak tgk drama apa, hindustan ada, korea ada, kartun ada.. kekeke


Alhamdulillah, sgt selesa bebudak ni tido.. seat tu di alas dgn tilam nipis..

Perjalanan ke dubai ambik masa selama 7 jam.. so dpt gak la kami tido sebelum sambung perjalanan seterusnya kang..

Sampai je dubai kami guna stroller yg diorang sediakan kat airport.. ramai gile org kat airport dubai ni.. berserabut sket rasanya..


ain dgn apis je dok dlm stroller.. ica takmau.. padahal stroller berlambak diorang sediakan.. maclaren lagi tu.. tp kalo dah 3 stroller pakai kang lg leceh.. so kami guna 2 stroller je.. gilir2 je nanti..


Transit kat dubai selama 3 jam.. dpt la kami gi surau, mkn2 kat lounge sblm gi berlepas semula..


ica yg masih ngantuk.. dah tau ngantuk tp tak mau dok stroller.. pastu ngengada nak jalan sendiri.. dokong takmau pulak..


Bila dia bosan dia main merangkak rangkak kuar masuk celah kaki aku .. haihhh.. mcm2 tau peel dia ni.. dah le demam panas, tp still aktif.. oklah kan.. tak sanggup aku tgk dia demam tp lemah semacam..

Ok.. kang aku sambung cite bila ada masa ye.. kat sini dah kol 8 pg.. nak pi sarapan jap lg.. kat malaysia dah nak kol 3 ptg kan..

Di ingatkan lg sekali, pada yg tak suka baca jgn baca ye.. jgn buang masa anda kat blog sini.. takmau ada lg dah rasa hasad dengki , iri hati, busuk hati dan mcm2 lg lah.. doakan kesejahteraan kami kat sini ye..

Wassalam..



31 comments:

Fatihah said...

happy holiday kak :)

Makbed said...

jenuh le jalan ngan anak-anak. penat berganda-ganda.

ana ayesha said...

best pengalaman utk panduan mana tau satu hari nanti saya ke sana. keep update

happy holiday

Haula Hati said...

take care kakkkk~
enjoy ur holidayyyy~

*saya tak holiday. ad kelas. huuuu*

Ena said...

hehe..
suka je baca.. best!..
tak dapat pegi.. dapat baca pengalaman ana pun jadi lah.. :D

Mommy Arissa & Ashraf said...

Syoknya g cuti.. Take care... Ana tgh2 bz pun sempat update..

ibuayu said...

seronok dpt naik flight ..busines lagi....selamat bercuti

umi aiz said...

best nye nek flight siap blh baring2 lg ek..

seraiputih said...

beshnyee......bila la nak smpai sini ek...moga2 satu hari tcapai :)...

ana said...

ana...bestttttnyaaaa.... hah puas leh jerit sini....hihi.

ana...thanks sbb sudi kongsi..seronok baca....tak dapat p...dpt baca pun jadi la...:-)

ummi said...

selalu akak baca dendiam je.. ni nak tinggal komen. memang akak jeles ana oiii. dapat jenjalan jauh nun. tapi takpe, dah rezeki memasing kan. selamat bercuti ya.

Alida Ali said...

Bestnya...bila la dpt pegi ni...sabar ye ana org dengki mmg sentiasa ada keliling kita....org lain pun ramai g obersea takde lak diorg menyebuk....

farah fauzi said...

bestnyer..happy holiday and happy family..hehe

PuaN su SU said...

selamat pergi n selamat kembali ya,,,amin

Kimchi said...

Ana, have a good & fun trip. Apart from the Eiffel Tower & the Louvres and EuroDisney, make a point to enjoy the scene duduk kat cafe & watch people. I know its not easy with kids, but do enjoy sitting at a Parisian cafe & enjoy the world goes by :-)

kalau dah bosan cappucino, you can always ask 'd eau citroen' (pronouciation delou citron') = water with lemon.

French for water is d'eau.

French for how much = cambio (kam biyo). They'll understand you are tourist so they dont care whether your french is correct grammar.

Have a good time OK!

erieyain said...

best nya kak ana....semoga perjalanan kak ana pegi ngna balik semua berjln lancar...

hapy holidays kak...:)

♥ ZaKrEiZ 7678 ♥ said...

ana,
jgn lupa amik gambar tempat best2 ye..pedulikkan manusia iri hati..dorang tu duduk bawah tempurung..x mau tgk kemajuan..asyik x puas ati je..yg penting kita & kluarga happy, x kacau idup org lain & niat nk b'blogging nie ikhlas utk tatapan kwn2 & kenangan utk diri sdri kemudian hari..
all the best ana..

mojaro said...

Disneyland Paris!!! yahoooo!!!!

mannira said...

bestnya..g jenjln...dpt tgk gamba pun jdla...nk g..dlm mimpi je la...

have a wonderful trip ya...

Iza Bakar said...

bestnyer ana. business class memang selesa bila bawak budak2 kan. Have a nice trip ya.

Ct Lalola said...

best nyer jenjaln jauh2... w/pon ank kecik2 tp ttp best kan.... selamat b'holiday & slmt blk kembali... ;)

Farah Zamri said...

kak ana,
bestnya dapat ke Paris!
rezeki anak2 :)
confirm pergi Paris Disneyland?
ala..ni yg jeles ni!
hihi..
tak pe,rezeki masing2 kak..
mana tahu tahun depan saya dapat ke sana sekali lagi,insyaAllah..
take care kak..
kirim salam Paris..
hihi..
jgn lupa enjoy night view of Eiffel Tower..

p/s : more update please :)

Salina said...

aduhaiiii..dah lama x menerjah blog ana..hubby cakap ana pi melancong, terus x sabo nk baca entri ana..selamat bercuti & pulang buat ana sekeluarga...

"CT CoMeL" said...

ole2 jgn lupe....hihihihihi...selamat bercuti kak...

Rina said...

alahai ana...rina tgk dr cni pun byk tul kerenah anak2...salut tul la dgn ana...rina g dgn hubby tak bw anak2 lagi2 tempat yg jauh mcm tu...ape2 pun selamat bercuti..n honeymoon...selamat balik...eh..bila blk m'sia..tak sabar nak tgk ole2..hihi

ytekecik said...

adus best nyer.. ni y jeles ni.. kak ana ambik picture bnyak2.. kte nk tgok ngak

ytekecik said...

btol ckp kak ana.. kalo ada dengki-dengki jgn baca blog ni & blog2 lain.. korang wat blog sendri dan bca sndri x pyh ada prsaan PHD.. hahhaha

Janna Wan Muhammad said...

ana..adatla tu kalau ada yg suka...ada yg tak suka, manusia ni macam2 pangai, lagi pon pembaca pon macam2 jenis ada...takkan kita nak expect sumer orang nak puji kita je semua kan? abaikan aje mana2 kata2 yg yg tak besh di dengar tu...macam org yg wat majalah or paper jugak la kan...ada org yg setuju dgn tulisan wartawan...ada yg tak setuju...begitu jugak la dgn blogging ni...gitu la jugak...ada yg memuji...yg memuji pon ada dua jenis..ada yg ikhlas memuji..ada gak yg bermuka2...dpn puji..blkg ngata...mmg ada ana...yg kritik pon..mcm2...ada yg mengkritik utk kebaikan,kita terima..yg kritik sbb nak jatuhkan..abaikan aje...apa2 pon ana jaga diri baik2 di tempat org tu yer..enjoy yourself...!

sHa said...

biorkan jerr...ptutnya jdikan pglaman...biarlahhh deme...ana update jer...tulis je pglaman ana tu..

tagebuch-eines said...

waa bestnye, bilalah turn kami lak ni? 7 jam? lama jgk ye

SueAnnie said...

Tumpang gembira.. seronok nek flight gitu.. dapat macam2 lagi.. budak2 pun dapat jugak.. best nyer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...