NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, March 07, 2011

MaKaN2 @ iCe RooM KoTa DaMaNSaRa

Ohye, ni kali kedua aku dtg kat ice room cawangan kota damansara ni.. pas hantar ain aritu aku dah tak tau melepak mana.. nak gi jusco kepong lak malas nak harungi jem masa tu.. so aku gi jelah apa yg terlintas di fikiran aku masa tu..


Ice room ni terletak berdekatan dgn Restoran Sekinchan ikan Bakar.. wahhh.. glemer sungguh kampung aku.. kikiki.. owner/pengasas restoren ni ialah kawan abg aku.. eh ehhh.. lari tajuk lak..


Dan ice room ni jugak berhadapan dgn Giant Kota Damansara.. giant yg selalu aku bwk ica dgn apis main tu..


Aku parking betul2 dpn pintu masuk ice room ni.. kebetulan tak ramai org masa ni..


Dan macam biasalah, kami gi kat level 2 sbb ada playground utk budak2 ni.. tu je yg aku carik..


Dpn playground ada mesin beli coklat smarties ni.. sib baik anak2 aku tak mintak belikan dah kali ni..


Lengang.. takde org.. yess.. boleh konker.. kekeke


Uikkk.. kat kaunter pun takde org..

Hambek kooo, sbb takde org langsung kat level 2 ni selain aku dgn anak2 je, makanya takde sorang staff pun yg perasan kehadiran kami.. huhuhu.. 10 minit tggu pun masih takde org nak ambik order..

Last2 aku terpaksa turun bawah bgtau staff diorang yg aku ada kat tingkat atas.. kekeke.. takpe, di maafkan sbb maybe korang sume tak pasan kot.. lenkali jgn buat lg ye.. majuk kangg nak dtg lg..


Anak2 aku seronok main2 sbb takde budak2 lain masa ni..


Ni meja yg aku duduk.. meja no 34.. berdepan dpn playground.. senang nak monitor bebudak ni main..


Aku order ni.. eskrem nut case.. terbaikkk..


Pastu order menu 1303.. tiramisu cake..


Pastu order menu 1410.. famous fried rice utk anak2 aku.. dan menu 1412.. kampung fried rice utk aku..


Pastu order lg menu 2007.. soursop smoothies.. sedapppp..


Bil..


Jeng jeng jenggg.. ni dia nut case.. phewitttt.. terliur tak koranggg.. kekeke


Tiramisu...


Soursop smoothies


Nasi goreng kampung utk aku..


Famous nasi goreng utk anak2 aku.. tp aku terpaksa tapau ini nasik sbb anak2 aku ckp kenyang lg.. diorang hanya mkn papadom tu je.. kekkeke..

Maunye tak kenyang sbb sblm tu kan dah mkn kat restoran kayu manis.. aku je yg tak reti kenyang2.. kekkeke.. aipppp.. aku baca Bismillah ye wehhh..


Sup kosong utk nasi goreng..


Sementara aku ngap ngap ngap abiskan mknn, anak2 aku leka main sama2.. bagusss.. jgn kaco mak korang mkn yeee..


Tetiba dgr apis melalak kuat..


Tu diaaa.. kalo melalak mesti nak dongak2 supaya pitching tu lg tinggi.. cehhh..


Rupa2nya dia berebut botol air masak dgn ica.. kekekke.. ica tak bg dia minum katanya..


Pas pujuk2 baru slow sket nangesnya.. ica ni mmg laa.. tak padan dgn kecik, suka buli abg dia.. cehhh..


Ni budak yg suka buli abg dia.. siap sorok botol air masak dlm terowong menan tu tau.. ngada2 ye..



ingatkan pastu dah takde adegan nanges2 dah.. tgh aku syok mkn kek tiramisu, si apis dtg kat aku nanges2 lg..

Kali ni ica ambik kasut apis lak bawak lari.. dia tak bg apis pakai.. adoi la ica oittt.. notty kamu ye.. aku yg dah pening melayan bebudak ni terus mkn laju2.. pastu ajak diorang kuar terus..

Haa kauuu.. masa ni baru adil.. dua2 sekali menanges sbb takmau balik.. sib baik aku tak nanges sama.. kekekeke



13 comments:

liyanaziz said...

yana ada celebrate bday kat ice room hari tu.. makan chicken chop, sangat sedap.. nut case pun sangat sangat yummy!

Qaseh chenta said...

bikin teliur lg nih....hmmmm

Mamaleesya said...

cedapnyeee nasik tu

farah fauzi said...

lama tak makan eskrim..tgk eskrim kak ana terus terliur nih..

Azlina said...

Hehehe...kita pun duduk meja no 34 gak masa p ice room kota damansara nie tp mkn steak, fish & chip pastu blueberry eskrim. Air amik strawberry smoothies ngan strawberry shake.

Ana Suzana said...

Liyana..
chicken chop tu sedap tak.. tak prnh try lg rasanya..

Ana Suzana said...

Qaseh..
adeh la.. terliur lagi.. kekekke

Ana Suzana said...

mamaleesya..
sedapppp.. lg2 time lapar..

Ana Suzana said...

farah..
jom mamam aiskrim jommm.. sedap wehhh

Ana Suzana said...

Azlina..
ni mesti kes nak monitor anak main ni kan.. tu psl dok meja tu.. kekeke

mamaqari said...

nk kena try nih..cam best jer=)

Mamaleesya said...

Jom join segmen utuk ibu

http://diarialeesya.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

myranaqi said...

hari 2 myra pun order nut case,tiramisu kek n nasi grg kg...sgt sdp kn...sgt suke mkn eskrem kt sni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...