NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, March 17, 2011

GaMbaR2 Di PaRiS PaRt 1

Mlm td tak larat betul nak upload gambar.. sgt2 keletihan.. lani kat sini baru lps waktu subuh.. so dah boleh la nak upload sbb dah tido kan.. hehehe

Gambar terlalu byk sgt nak di masukkan.. tatau nak ambik yg mana satu.. so aku masukkan jelah apa yg aku rasa nak masukkan je ye.. buat cukup2 syarat sudah.. beratus2 gambar wooo.. mana larat nak upload semua..

Ohye, kami di bawak bersiar2 kat paris ni pada hari kedua..bgn pg, pas sarapan ala kadar kat hotel, kami terus di bawak naik kete utk meninjau2 sekitar bandar paris.. gile ahhh.. cantek2 sungguh bgnn2 kat paris ni..

Kalau boleh sume bgnn nak di snapnya.. nampak tu cantek, nampak ni cantek.. ayarkkk.. kalo jenis pakai kodak dah lama kena beli kodak baru... kekeke.. siyess, paris mmg cantek.. pastu aku suka tgk gelagat org2 kat sini..

Pada pendapat aku, kebanyakkan org2 kat paris ni bawak kete gile2 woo.. sume main berdezupp je.. pastu aku tgk diorang ni jenis parking kete rapat2 antara satu sama lain.. sampaikan aku pelik camne kang diorang nak kuarkan kete..

Bila kami tanya tourist guide yg bawak kami tu ttg ni, rupa2nya diorang ni kalo nak kuarkan kete just hentam je kete yg ada kat dpn belakang kete diorang sampailah diorang punya kete boleh kuar.. tu psl kebanyakkan kete2 diorang aku tgk lekuk2, kemek2, kekekeke.. pelik sungguh..

Meh layan sket gmbr2 yg ada.. kebanyakkan tempat hubby aku je yg pi jelajah dan snap gmbr sendiri.. sbb setiap kali sampai tempat menarik, anak2 aku ni buat peel pulak.. ada yg tido lah, ada yg takmau turun kete lah, ada yg moody lah.. jetlag tak abis lg gamaknya tu..

Sampai ada masanya aku pun tensyen gak sbb tak dpt nak turun menghayati tempat2 best tu.. byk dok dlm keteee je le.. uwaaaa.. dah le tmpt ni bkn tetiap hari boleh pegi mcm giant.. bebudak ni mcm2 peel wooo.. pulak tu nak melekap kat akuuu je.. huk huk huk..


Ni kat sekitar eiffel tower.. gile cantek pemandangan kat sini..


Eiffel tower.. oh ye, kami tak dpt naik kat tgkt 2 bgnn eiffel tower tu utk view sekitar bandar paris sbb manusia punyalah ramai yg amatttt.. tak sanggup aku nak Q semata2 nak naik atas.. ada gak cara lain utk takyah Q.. just pi panjat tangga je..

Tp gilo apo kami nak panjat tangga tinggi2 mcm tu dgn angkut anak2 kecik.. tangga batu caves pun tak sanggup panjat, inikan pulak tangga eiffel tower.. so jawabnya kami melepak jelah kat bawah2 eiffel tower tu je.. tu pun dah cukup hepi buat kami.. tak sangka dah sampai kat sini..


Dan perkara yg paling mencabar kat sini ialah apabila ica melalak sepanjang masa .. ica ni masa otw nak ke eiffel tower lg dah melalak dlm kete.. menanges sampai tak leh di pujuk..

Puncanya hanya krn dia takmau kuar dr kapal cruise yg kami naik sblm ni.. dia suka naik cruise tu.. start dr situ dia dah melalak sampai lah ke eiffel tower dia ttp melalak.. walaupun dia melalak takmau benti, tp sikit pun tak menganggu mood aku.. aku tetap senyummm je.. hehehe

Cumanya tgn jelah yg letih mengendong dia sambil menyusukan dia.. dia ni kalo melalak ubatnya hanyalah nyusu.. walaupun pakai baju berlapis, tp aku cuba gak nyusukan dia.. ngeh ngeh ngeh


Tu aku tgh nyusukan la tu.. sampai tertido2 ica ni menanges.. aku terpaksa balut badan dia sbb baju coat dia aku pakaikan kat apis.. sbbnya baju coat apis tertinggal kat restoren masa sarapan kat hotel.. tak pasal2 apis terpaksa pakai baju coat berbunga2 pulak.. kah kah kahhh


Ain dgn apis mmg hepi sgt masa ni.. main kejar2 burung.. kejar bayang2.. sukaaa sgt diorang.. walaupun cuaca sejuk gile, tp diorang hepi sokmo masa kat sini


Sayang sekali ica back mood masa ni..



Nmpk tak kat blkg tu.. panjang gile org Q utk naik ke atas... tak sanggup aku wehhh













Anak2 sabotaj betul bila bergambar.. lg2 si ica dgn apis tu..






Ok.. kang sambung letak gambar2 lain lak ye..



37 comments:

myranaqi said...

bestnyer dpt g paris..huhuh..

akak cntik header akak..sempat lgi 2 tkr header br tgh holiday pun smpat tkr....hihihi

Fatihah said...

cntk header tu i like ngee

dilaBanGi said...

cayalah ana
LAwo header tu
akak pepagi dah duduk depan lappy nak tggu anna update citer dari sana ni
anna, photo Ain ngan Apis tu siapa shoot?
LAwo angle!

abeshazwani said...

yeay, ada header baru yerk. lawo!

Ena said...

BESTNYER..

MEMG NAMPAK SANGAT2 CANTIK LA PEMANDANGAN KAT SITU..

cik ewun said...

beshnyaaaaaa hehehhe :D

ani said...

cantik header anak tu, bestnye dpt g eiffel tower.....:)

Suliana said...

bestnya!! cantek sgt gmbr dan header baru tu!! :-p

Salina said...

tu dia ehhh..cantiknya header blog..bestnya ana dapat pi & tengok eiffel tower tu..

♥ ZaKrEiZ 7678 ♥ said...

sronok sgt tgk keletah anak2 ana..comei je b'gambar..
ana, pjg ye nk b'atur nk naik tkt 2eiffel tower..adeh..

ytekecik said...

Wahhhhhhhhhhhh best nyer
nak ikut.............

"CT CoMeL" said...

kak...memang cunla header akak tue...pastu gambo ain n apis nmpk kiut jer yg lari2 tue....

Mummy said...

cantiknyer paris...slamat bercuti kak..header tuh nampak sweet sgt

Mummy said...

cantiknyer paris...slamat bercuti kak..header tuh nampak sweet sgt

Zana said...

semua gambaq cantik2....especially header.....bestnya ana...

-iLLa- said...

nak pg..nak pg....wajib nak pg lepas neh.......

PINATBATE said...

Sabarnya Ana dgn anak-anak yer.

adarnadzmie said...

cantik gambar2 ana n famili kat eiffel tower tu... seronoknya anak2 ana..

RuHiL said...

shantek..! tak puas tgk nak gambor bnyak lagi.. ehehe.. apa pon makin hari makin seronok baca cerita ana.. tak sabar nak tgu cerita main salji kat swiss..

Qaseh chenta said...

tak dapat pegi,dapat tgk pun jadi la,dh rase cam ade disana lak..hehee....bestnyer tgk kak ana.....

yats said...

best best, nak komen macam qaseh tu tp qaseh dh komen tak jd komen heheh...btw mmg lawa header tu..sronok tgk budak2 tu hepi, =)

Farah Zamri said...

kak ana,header tu mcm amek kat mount titlis je?
yeke?
hihi naik sampai atas tak?

aqishah said...

bestnya gi paris.. sonok tengok gelagat anak2 ana.. cute n comel2 belaka..

zih@n said...

suka tgk gmbr ain ngan apis tu...comey je.. =)

header baru tu...cantik..=)

fa10 said...

seronoknya lepak kat bwh kerangka yg glamer tu!
cuaca pulak mmg cantik! langit biru jer...

~najwa~ said...

ana;
gambar2 ni semua nampak sgt happy dan happening ;) header baru sgt cantik...

shiedahkamil said...

pelik sy bile kak ana ckp bgnn kt paris cantek2. hehe

sy tgk xde la cantek mne kalo bnding UK. ekekeke

♪OAG - Seinz♪ said...

Gambar Sume Lawa2.. :) Rindu plak kat ica apis ngan ain.. hahahahaks! =) Seriously Jealous Sbb Dapat Amik Gmbr Lawa2 Camtuh.. Byk Tul Mohsin Kena belajar ni.. hahahahaks!

umi aiz said...

waaa best nye..

Ira A Sa Ra said...

Salam Ana....boleh Ira tahu. Ana guna camera apa...cantik gambar.

Upload la lagi gambar2nya...nice view

✿ etiey erywan ✿ said...

bestnya... gambar semua comel-comel belaka..., jeles sangat!

adieja said...

gambo 2 yg last tu..nampak cam mat saleh baju itam tu jln ke belakang lah plak....ekekek

anyway...nice pic...n really happening...

My Aisy said...

gambo sume sangat cantik...ske tengok bebanyak kali...lagi gambo ain gan apis tuh...best2...

Cikgu said...

shantek2nye gambo..kredit ler kepada tukang yg amik gambo...ish bila la dapat pi paris gak ni...en asben dah penah sampai...ndak ke dia pi lagi sekali dgn puan isteri dia plak ...huhu..gamaknya tetiap ari pun org Q panjang cenggitu ek nak naik tower tu...masa en asben akak pi pun dia tak kuasa nak Q panjang macam tu...amik gambo pun jadi ler..

My Life said...

bestnya ana..jauh berjalan..akak ni ur silent reader..every day mesti tgk ur blog :)

HaLiMaTuN SaAdIaH said...

Beli tiket online lagi senang.. Rugi dah pegi tak naik.. Anyway, happy holiday..

Arzed said...

Seronok ya, kalau dapat pergi ke tempat2 macam ni.. Saya dan keluarga dah sampai Prais pada tahun 2001, semasa abang ipar saya kerja di Geneva. Tak tau bila lagi dapat pergi sana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...