NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, March 02, 2011

LaMaN GRiLL

Opsss.. ni bukan kisah laman aku yg ada grill.. tp ni cite ttg restoren yg aku dgn hubby dan anak2 pi hari ahad lps.. hehehe

Aku yg ajak hubby gi sini pas abis shopping kat Alamanda aritu.. memula nak mkn kat alamanda je, tp mak aihhh ramai sungguh umat aritu.. sesak napas rasanya nengok bila terlampau crowded.. maklum lee, org baru gaji masa tu kannn..

Pastu hubby ajak gi mkn kat Kelab Tasek putrajaya.. tup2 tak jadi lak sbb ica dah mula terbongkang dlm kete.. baru lena kalo di kejut kang nanges pulak kang.. kang akuuu gak yg susah nak mencekik kalo anak menangis..

Tu yg aku ajak pi mkn kat shah alam je terus.. alaa, sbnrnya aku yg teringin nak try mkn kat sini.. aku ni pantang nampak kedai mkn baru, terus rasa nak try.. ngeh ngeh ngeh.. pegi dgn suami ni best sket.. sbb kita melantak je apa yg kita nak tp dia yg bayar.. kekeke..


Ni la restorennya.. terletak di Laman Seri Business Park..

Tau psl restoren ni pun sbb gi dating kat Kafe Merah mggu lepas.. terus simpan niat nak try situ lak nanti.. hehehe


Pandangan dr luar..


Aku tgh skodeng chef dia masak..


Atas meja makan..


Environment dia.. simple dan cantek..


Mcm Kafe Merah gak, simple dan cantek tp santai.. sorry la gmbr tak cun sket sbb snap guna hp je.. tetiba lupa bawak kuar kamera dr dlm kete.. nak pi ambik malas lak sbb kang kalo mknn sampai kang laki aku dah rasmi dulu lak.. kah kah kah.. itu lak yg di pikirnya..


Kakak ain..


Apis.. ternganga2 tgk sekeliling..

Gambar ica je aku tak ambik sbb dia moody masa ni.. asyik layan cite kartun kat ipad je.. dah dpt tido stgh jam pun nak moody lagi tuh.. cehhh.. sabotaj sungguh..


Ni air aku order.. root beer float..

Tetiba aku jd bengong masa nak order air.. punyalah byk pilihan air best2, yg aku order air gas ni nape lahaii.. ish3x.. tp tetap sedut sampai abis... hehe .. rege aku tak ingat..


Chocolate milk shake utk anak2 aku.. tp aku gak yg byk minum sbb anak2 aku minum air masak je lebih.. rege tak ingat lak..


Fries gumuk2 utk anak2 aku.. aku dgn hubby join sekali sbb ni mknn first yg sampai.. perut dah lapo.. hehehe..


Spagetti carbonara utk anak2 aku.. sedapppp.. rege tak pasti la.. huhuhu

Tp aku dgn hubby gak yg melantak sbb anak2 aku sibuk mkn fries.. miahahaha.. rasa dia lemak2 keju tu yg sedap tu.. kami kan hantu keju.. eh tak, aku je yg hantu keju.. hubby bkn hantu keju.. mambang je kot.. kekeke


Haaa... nama set ni kalo tak silap aku meat lover.. sbb ada 7 jenis masakan daging dlm satu hidangan... set ni mmg utk 2 org mkn..

Ada daging lembu, kambing dan ayam.. mcm2 versi masakan dia buat.. yg ni aku mkn share dgn hubby.. nak ambik 2 set takut tak abis.. rege dia rm55 ++.. sume sedap.. licinnnnn..

Masa memula dpt set ni aku rasa mcm tak cukup je nak share dgn hubby.. kang kalo aku tak kenyang camne..?? lebih2 lg lasagna tu, size dia comelll je.. hahaha.. tamak sungguh aku kannn..

Sekalinya kenyang wehhh.. sib baik tak order lg satu.. kah kah kah.. aku suka presentation hidangan kat restoren ni.. menarikk.. ala2 hotel gitu.. rege pun komfem menarik gak.. hehehe.. takpe, hubby yg byr.. aku mkn je.. kuikuikui..


Tggu hubby settlekan bil..

Aku lepak luar dgn anak2 masa ni.. cuaca sejukk je sbb baru pas hujan renyai2..


Okeyyy.. jom balikkk..

Pasni nak try restoren lain pulak.. byk sungguh kedai mkn kat Laman Seri Business Park ni..




12 comments:

aQueen said...

pepagi baca entry pasal makan ni rasa meleleh air liur aihh.. sin sek aQueen kt Penang.. kalau tk dh sampai sekarangggg jugakk..

Fazila said...

lawak tul ana nie hehehehe
zie selalu lalu jln kwsn sana, balik rmh mak di kota d'sara... ada gak pasang niat nk ngintai2 rumah ana... x dpt masuk dlm dr luar pun jadi lah :)
ana, ada 1 bgunan kt tepi jln nk masuk taman tu... nk kata shopping complex pun yer hotel pun yer gak... dh buka ke???

aQueen said...

meleleh air liur punya pasal eja pun dh salah.. 'sin sek'= nasib baik !

cik ewun said...

sedapnya akk wuwuwuwu ^_^

umi aiz said...

sedapp nye...nyum..nyum...kuat betul akk mkn ek..

Zana said...

mcm2 ada kat kaman seri tu ek, padahal sekangkang kera je dgn ofis, jarang pegi...

Ana Suzana said...

aQueen..
memula pening gak nak pahamkan ayat sin sek tu.. kekekke..

Ana Suzana said...

Fazila..
bgnn yg mana satu ekk.. hilang ingatan lak ana.. area mana yg fazila maksudkan nih..?? hehe..

nak dtg umah sila roger2 ana dulu ye.. phone no ada kat info fb ana.. ngeee..

Ana Suzana said...

Ewun..
apaaaa..??? akak sedap..?? len mcm je ayat tu.. kekeke

gurau jekkkk.. miahahhaha

Ana Suzana said...

Umi aiz..
akak mmg kuat mkn.. huhuhu

Ana Suzana said...

Zana..
kalau sekangkang kera kira dkt sgt la kann.. besar mana jelah kera tu nak kangkang kannn.. lenkali zana join la kami.. kang ana bgtau..

"CT CoMeL" said...

kak.....nak add tempat nie kak....teringin giler plak nak gi tempat tu...kikikikikiki...jemula kak...erea sg besor nie kak...hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...