NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, March 02, 2011

SeMaLaM Di JuSCo KePoNg

Semalam pas hantar ain terus on fb jap.. masa ni lepak kat parking area sekolah Ain.. bila online fb terus aku buat status nak pi lunch dgn hubby..



Amboiii koranggg, terus like je ye.. hehehe.. padahal sbnrnya aku tak jadi pun lunch dgn hubby.. huk huk huk.. ni apis punya psl la ni.. dia dok membuta dlm kete lama sungguh.. dah sampai dpn kedai mkn pun dia masih tak sedarkan diri lg tuh..

Aku panggil2 nama dia pun dia tak sedar2 gak.. kang paksa bgn kang lg haruu.. aku suruh hubby pi mkn dulu sementara aku dgn bebudak ni lepak je dlm kete.. sob sob sob.. 15 minit pun berlalu, apis tak jugak bgn2..

Last2 aku kuar kete jap dan ckp kat hubby yg aku pi jusco kepong jelah.. penat dok tggu lama2 dlm kete.. buat kering minyak je kang.. ica pun dah bosan gak tu sbb dok dlm kete tp kete tak bergerak2..

So apa lg.. terus blah je dr kedai tu.. sedang elok aku kuar selekoh tak jauh dr kedai mkn tu apis pun terjaga.. ewahhhhh... bagus betul ekkk.. td takmau bgn.. dah blah elok lak dia bgn.. huhuhu..

Tp aku tak patah balik pun.. teruskan je perjalanan ke jusco.. jalan nak ke sana mmg sesak gile.. hanya org penyabar mcm aku je sanggup harung jem bagai.. kekekke.. perasan..!! padahal menyumpah2 gak dlm hati tu.. miahahahha..

Sampai je kat jusco terus parking tingkat atas.. kalo parking luar komfem penuh.. lg2 waktu lunch hour.. Alhamdulillah, elokk je dpt parking cantek dekat2 dgn lift.. hehehe.. pas parking terus kuarkan stroller..

Sumbat ica dlm stroller dan apis lak kena berjalan.. lemauuu je apis masa ni, maklumlah br bgn tidoo.. lokasi pertama yg aku terjah adalah tempat baju.. ada beberapa brg lg yg lom abis di beli..


Kat sini le aku pi..


Sambil membelek2 sambil tu jugak memujuk ica yg sibuk nak gi tempat menan..

Ica mmg dah kenal beno dgn jusco ni.. dia tau dah kat mana tempat menan.. so bila masuk tempat jual2 baju terus dia bantai buat peel.. tu tak kena ni tak kena.. cehhh.. apis pun sama.. huhuhu

Tp aku tetap gak beli apa yg aku nak beli.. sib baik dah listkan siap2.. so tak la ambik masa yg lama sgt.. tp stgh jam jugaklah aku kat kedai tu.. kikiki..

Pas abis memilih brg2, masa utk membayar bil.. total smlm dlm rm1.6K.. sekalinya duit dlm wallet terkurang rm50 pulak.. huhuhu.. so aku ckp kat staff tu tlg jagakan anak aku jap sbb aku nak pi ATM jap..

Atm lak ada kat ground floor.. so aku berlari2 gi ke escalator dan pi ke atm.. masa aku tgh berlari2 tu kan, ada satu group hakak2 ni pandang2 kat aku.. aku dpt dgr salah sorang dr diorang ckp2 kat kawan2 dia

" dia ni pakai kasut mcmtu berjogging dlm jusco ke hape " terus diorang gelak berjemaah..

Sob sob sob.. sedih jap.. lenkali nak ngumpat aku tu slow2 la sket kann.. tp pedulik apa aku kann.. bkn aku tak pakai kasut pun..

Utk wanita yg bergaya hidup aktif mcm aku kasut sport adalah yg paling sesuai... kekekeke.. cehhh, takmau kalah gak tu.. kah kah kah..

Pas kuarkan duit terus laju2 aku lari pi kedai tu balik.. ica masa ni melalak sakan kat stroller.. asyik sebut makk makkk makkkk.. terus byr cpt2..


Ni hasil borongan smlm.. kali ni apis yg kena duduk kat stroller utk seimbangkan berat brg dgn stroller tu.. dan ica aku dokong je sambil tolak stroller..

Sbg upah aku bawak bebudak ni main kat tempat permainan.. yele, sah2 le kat tempat permainan.. takkan kat tandas wanita lak kann.. hehehe


ica dok layan katun kat ipad.. yg sblh dia tu anak sape ntah.. dia rajin sembang2 dgn ica..



Apis wat hal sendiri je.. seronok dia dpt main..

Pas stgh jam lepak situ terus ajak balik.. sbb dah kol 4.10 ptg masa tu.. kang ain tak lama lg abis kelas.. jalan dah tentu sesak teruk..

Sampai kat parking kete terus loading barang2 masuk bonet.. masa nak masukkan bebudak ni dlm kete baru aku perasan sesuatu kat kete aku..


Huwaaaa.. kete aku kena sagat lagiiiii... panjang lak tuuuu..


Kemek sket kat tepi tayar blkg.. sob sob sob..

Aku syak mesti pemandu sblh kete aku ni undur kete dia sket je pastu terus pusing stering.. so bila dia gostan dah tentu tersagat sket kete aku.. sedihhh..

Terus sms hubby ckp dgn dia jgn marah kalo aku bgtau kete kena sagat.. yelahkan, baru 2 mggu kete aku kuar dr bengkel aritu.. tu hari hantar bengkel utk touch up dan cat sket.. sekalinya kena lg.. huhuhu..



10 comments:

Lia said...

hihi.. napa akak tak jeling aja kat geng2 yg gelakkan akak tu.. hehee

farah fauzi said...

nak gi bercuti kat mana tuh akak..hehe

Zana said...

hadoi la ana....kena sagat pulak dah....

mamataya said...

kikikiki........mu berlari pecut kee dlm jusco tu ana..kikiki

Mamaleesya said...

dah lama tak pegi winter time

Ana Suzana said...

Lia..
tak kose.. kekeke

Ana Suzana said...

Farah..
kat dlm bumi je dikk.. ekekke

Ana Suzana said...

Zana..
mmg org pantang kot tgk kete ana bersih berkilat2.. tu yg depa sagat tu.. kuikuikui

Ana Suzana said...

Mamataya...
yee.. pecut mcm nak pas baton tu haa.. mau tak pecut sbb anak2 aku tgglkan kat kedai masa tu

Ana Suzana said...

Mamaleesya..
ana tak pernah pi pun seumur hidup ana.. ni baru nak merasa.. insyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...