NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, March 08, 2011

BeNci TaU KeNa DeSaK2 CaMNi..

Okey.. arini entry pasal kes semalam.. kejadian berlaku di Giant kota Damansara.. aku dgn giant kan tak leh di pisahkan.. hehehe..

Okey, berbalik pd tajuk.. smlm pas bawak anak2 aku main2 kat playground, aku pun ajak diorang balik sbb dah kol 3.50 ptg masa ni.. tak lama lg ain abis kelas.. aku mmg cdg gerak lebih awal sbb takmau harungi jam teruk..

So masa aku otw nak gi ke lift, tetiba kena tahan kat satu booth yg jual buku2 education budak2.. aku malas nak mention details.. kang kena saman lak kang.. kekeke..


** hasil dr google

First thing yg salesman tu tanya :

** akak, anak akak yg ni umur brp ( tunjuk kat apis )..?? yg ni pulak umur berapa ( merujuk pada ica pulak )

Pas aku jawab, aku nak berambus la konon sbb tau dah mesti diorang nak tarik aku utk dgr penerangan diorang ni.. tp si apis dgn ica lak takmau berganjak selagi tak dpt belon yg ada kat booth diorang tu..

Ahh sudahh.. aku tanya la brp rege belon tu, diorang kata takpe.. diorang kasi free je.. tp diorang mintak aku dgr penerangan diorang 5 minitttt je.. 5 minit la sangat kannnn...!! pandai ekk taruk belon2 tu utk tarik minat budak2.. hehe

Pastu aku pun tgk jam.. okeylah, baru nak kol 4 ptg.. so kalo 5 minit maknanya aku masih sempat berambus dr giant tu utk ambik ain.. maka aku pun ikut la jap kehendak diorang.. tp aku ckp la yg aku tak komfem beli pun.. just nak dgr je dulu..

Diorang kata takpe.. diorang paham.. just dgr je dulu katanya.. anak2 aku pun duduk sekali sambil layan buku dan menan yg diorang kasi pinjam utk lekakan anak2 aku...

Pandai diorang kannn.. tp kan, masa diorang berdua bg penerangan kat aku, aku nak tergelak pun ada sbb apis dgn ica ketuk2 belon tu kat badan diorang.. muahahhaa.. belon tu bentuk pedang.. so anak2 aku main cucuk2 diorang pulak.. gigih la salesman tu bg penerangan kat aku sambil tepis2 belon tu.. wakakakka...

Ok.. di pendekkan cite aku mmg terus tertarik dgn buku2 dan cd yg diorang jual tu.. semuanya ada 21 buah buku.. banyak tu.. tp rege mesti terbaikk punya kannn.. hehehe.. mcm2 cara salesman ni buat nak bg aku rasa buku tu mmg menarik..

Siap diorang nyanyi2 lagi ikut cd yg diorang pasang tu.. kelakar pun ye gak.. kuikuikui.. tp aku tahan gelak jelah.. dan aku yg masa tu nak kejar masa terus ckp

" ni dah lebih 5 minit dah ni.. saya nak cpt ambik anak balik sekolah.. bgtau jelah brp rege mende ni "

Diorang pun cakap rege buku ni sbnrnya rm1700++.. tp sbb aku customer special arini, so diorang bg diskaun la katanya.. rege jd rm1600++.. miahahha.. special la sangat kann.. mahal jugak tu.. dan aku iyekan jele sbb aku bkn nak beli masa tu.. duit tarak..

Diorang kata takpe.. diorang suruh aku letak je downpayment dlm rm200++.. pastu bayar installment bln2 selama 2 thn.. perghhh.. takmau mengalah tu.. pastu aku ckp la aku takleh bg sbb aku nak pakai duit..

Diorang kata takpe, letak rm50 pun boleh.. pas dpt barang2 diorang kata aku leh start byr installment kat diorang.. masa ni diorang dah kuarkan borang utk di isi dah.. part ni yg aku tak gemar dah ni.. ko kata nak bg penerangan je kan.. yg dah siap2 kuarkan borang segala tu apesal pulakkk..

Pastu aku ckp elok2, aku ckp aku kena tanya husband dulu sbb dialah menteri kewangan aku.. aku kan tak keje.. diorang leh ckp apa tau,

" apa kata puan telefon dia skrg.. depan kami.. saya pasti dia mesti setuju.. kalau saya jadi suami puan saya pun mesti kata setuju punya "

Ni kalau ko ckp dpn laki aku ni pasti tumbukkan padu yg ko dapat ni kang.. tak agak2 bg contoh yg ko jadi suami aku lak.. kekekke..

Aku dah bilang byk kali yg aku tak boleh nak proceed.. bg aku masa utk bincang dgn husband dulu.. tp diorang tak paham2 gak.. siap mintak ic aku lg supaya diorang boleh isi borang jual beli tu.. bkn sekali diorang mintak.. tp berkali2 okey.. tak penat2 merayu tu..

Tp bg aku tu bkn kategori merayu.. tu lebih kpd memaksa tu.. kalau gini le gaya korang layan customer mmg alamatnya lengang jelah booth tu kang.. mana boleh desak2 org beli wehhh.. adab dan etika tu kenalah ada.. hormat lah sket keputusan org..

Aku pun yg dah naik tensyen dgn gaya diorang terus bgn je ajak anak2 aku blah dr tempat tu.. lgpun dah 4.20 ptg masa tu.. u see.. kata 5 minit.. ni dah 20 minit.. ish2x.. aku ni bkn la benci dgn salesman pun.. tp jgn guna cara desak customer.. sape2 pun mesti tak suka kann..

Okeylah.. penat lak membebel.. nak mandikan budak2 jap lg.. diorang baru bgn.. padahal diorang tido kol 8.30 mlm td.. tp still bgn lambat gak.. kekeke..



14 comments:

Ena said...

MEMG TENSI LAH KALO KENA DESAK.. HUHU

Makbed said...

aaa..tau dah org jual buku tu. kat tesco manjung pun ada. tetiap kali gi tesco mmg tak lalu situ. mencik.

ytekecik said...

tumbok je muka salesman tu..
kte pun penah kne.. siap kite bg tau kat dia, "nak niaga jangan nak paksa2 orang" huhuhuh

Ms Serry + Fatieha Fatie said...

eee...tak suka btl salesman lau suka paksa2 mcm tu.. sukahati la nak beli ke tak nak kan...

mieoney said...

betul2 saya tau org jual2 buku mcm nie...derang mmg suka memaksa, klu tak kuat smngt mmg kompom terbeli...klu murah tak per mahal tu...sbnrye byk lai sumber and cara yg murah and berkesan kita nak ajar anak tak perlu brg mahal2 yg penting usaha kita...

tp serius saya klu nmpk org2 nie memang melencong jauh lah supaya tak lalu depan booth dia...lagi lah bila dia nmpk kita bwk anak mmg kompom kena tahan...

erieyain said...

huhuhu..ain paling menci cm2 la...sblm dia bg penerangan ain ckp x mo,dia ckp lagi ain terus blah...

main desak2 plak,mana bole cm2...sian kak ana...kata 5 minit jer dh dpt ms tmbahan 15minit...hampeh btol salesman tuh..:(

tims said...

ana..biasala tu nama pon saleman,dorang sanggup buat pe saje smpai kita bl..saya dah biasa tu sumer..

Azlina said...

Kitapun penah kena...mencik tau...sib baik hubby dtg ngan muka garang terus salesman tu kata ok la kak nanti klu akak nak akak call saya...kuikuikui...lain kali ana kena ckp saya dah beli dah!!!!

Cik Puan Axa said...

ha'a.. xsuka!xsuka!apala paksa2 orang..sian kak ana..

ellyn said...

byk kali dah kena mcm ni... memang geram jer.. nak lari tak boleh pulak.. kdg2 blah je buat tak tahu... cjp je direct sy tak berminat ok.

UMMI FARIS HAIKAL said...

pernah jugak kena thn lepas..kes anak nak belon tu jugak la, pastu bg alasan nak mintak izin suami dulu jugak..seb baik diorang leh trima..siap bagi borang suh balik isi dulu n dtg balik kemudian..kekeke..lps tu, jumpe lagi org2 cam ni terus je ckp "sy dah beli"..keke

Janna Wan Muhammad said...

tensen betul kalu terserempak ngan salesman macam ni....

Fazila said...

hehehehe dah kena gak 2 tahun lepas n terbeli.... bila ckp dh beli promote produk latest pulak huhuhuhu
marinate lamb kt giant KD sedap

Zefa NorAsmara said...

Belon? RM1700.00? 21 buku? macam groolier je.. ye ke? hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...