NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, March 08, 2011

MeH aKu BuaT MaGiK

Ini stroller kembar aku baru je beli dan baru je dpt arini.. aku beli yg used punya je sbb kalo beli baru rege rm1600++.. perghhh.. sayang duit woo.. bkn selalu guna pun.. aku dah ada twin stroller benonye.. yg brand esprit tu.. tp bapak berat la itu stroller..

Aku beli stroller ni pun sbb kawan yg aku kenal melalui alam maya yg bgtau.. dulu kawan alam maya.. skrg dah jd kawan alam nyata dah.. hehe.. gigih tau beliau hantar kat umah aku pg td walaupun tgh menunggu hari nak bersalin anak ketiga.. huhuhu.. terharu..

Thanks Ammi sbb tlg aku nego utk harga stroller tu dan tlg hantar sekali.. stroller tu sepupu dia yg jual.. boleh tahan berat jugak rupanya.. tp tak la seberat esprit..


** kredit pada empunya gmbr

Asal rupa stroller yg aku dpt adalah mcm di atas.. so tadi pas isyak gigih la aku bersihkan habuk2 yg melekat kat stroller tu.. maybe sbb dah lama tersimpan kan.. pastu dia punya hood aku bukak dan ganti dgn yg baru sbb baru2 ni aku ada beli accessories twin stroller melalui website Mudah.my

Dlm set tu ada hood, leg muff, raincover dan tempat letak minuman.. baruu je aku collect dr penjual tu kat dpn kfc extreme park shah alam ptg smlm.. sib baik dia pun dok shah alam jugak.. so mudah sikit urusan jual beli.. rezeki kami le tu.. Alhamdulillah


Dan ini lah hasil selepas aku bersihkan dan tukar hood lama dgn hood baru.. yihaaaa.. berseri semula..


Merahhhh.. barulah nampak garanggg.. ceria skettt.. ngeh ngeh ngeh..

Nape aku beli ni..?? ni sume persediaan utk pi cuti2 honeymoon nanti.. honeymoon angkut anak2 ye.. kami mana leh berenggang dgn anak2.. hehehe..

Kat stroller ni aku nak letak apis dgn ica.. so diorang tak la penat berjalan.. kang penat kang aku gak yg susah.. ain pun dok dlm stroller gak.. guna stroller yg sedia ada je.. biarlah susah sket sbb berangkut stroller bagai, asalkan anak2 aku takyah susah payah sakit2 kaki sbb byk berjalan..

Oklah.. tu je magik yg aku buat.. kuikuikui.. sekian.. wassalam..



18 comments:

~conangirlz~ said...

hehehehe..ingt pe la magic y akk nk wat..rupe2 psl stroller...waahhh, bestnye bercut..g oversea ea??
papepon, slmt bercut ea..semoga selamat perg n balik..

"CT CoMeL" said...

magic betulla akak nie....hihihihihih...

Janna Wan Muhammad said...

akak kalu balik kampug sokmo pon tiap2 tahun..memang misti hangkut stroller...hangkut sampai depan pintu flight .senang.

ammi said...

terharu yer....
hehehehe..TQ Ana!

My Aisy said...

yup...mclaren mmg stroller yg plg ringan...and tayar dia pun bagus...coz of that lah dia agak mahal...tapi kan kata org biar kalah membeli asal menang memakai...

RuHiL said...

waa..! big transform..! i loike..! merah..! tape susah2 angkut stroller pon.. klu tak bawak lagi susah.. kot tiga2 nak tido meragam.. stroller la penyelamat.. nnt bnyk jalan kaki kan.. budak2 sure penat ngan jetlag lagi.. ni 2-3 ari ni pon sejuk balik ni.. gigil gak.. padahal matahari memancar2.. bawak je legmuff/footmuff tu.. raincover skalik.. bukan takut ujan je.. takut angin kuat jugak.. bg anak2 selesa.. baru la mak ngan abah bley bejalan2 dgn tenang kan..hik3x

Ana Suzana said...

conangirlz..
kekkeke.. magik tipu2 je.. kuikuikui

Ana Suzana said...

Ct comel..
mau menuntut tak dgn akak ni.. keh keh keh

Ana Suzana said...

Kak Jannah..
tulah kan.. kita jd mak2 ni sanggup la susah payah angkut stroller demi menyenangkan anak2 kann

Ana Suzana said...

Ammi..
tq jugak ye.. ssh je hang anto ke umah..

Ana Suzana said...

Kak ruhil..
itulah yg ana dok fikirkan.. dah le bebudak ni selsema dan batuk2.. harap2 ana kuat smgt nak handle anak2 kat sana nanti..

Ana Suzana said...

My aisy..
betul tu.. yg murah mmg ada yg elok.. cuma part tayar tak tahan lama/ tak lasak sbb selalu tak mengikut arahan..

Chaown Lensa said...

stroller yg lama tu x nak jual ke..hehe

smiBiz Enterprise said...

kalo ada rasa nak let go stroller ni inform saya ye..tgh cari twin stroller

miss said...

salam akak.. akak taknak letgo stroller ni ke? klau nk letgo jual kt sy ye.. hehhe..

Whyz Mahat said...

Assalam sis...cmne nk cri spare parts die ek...mcm hood...cover stroller tu...sy ade jgak bli 2nd...ngat nk transform gak mcm sis wat...mohon ptolongan ye sis...tq...

Whyz Mahat said...

Assalam sis...cmne nk cri spare parts die ek...mcm hood...cover stroller tu...sy ade jgak bli 2nd...ngat nk transform gak mcm sis wat...mohon ptolongan ye sis...tq...

Ana Suzana said...

Akak survey kat website mudah.my je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...