NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, March 15, 2011

DuBai Ke PaRiS

Fuhh.. ambik masa sungguh nak apdet.. maklumlah.. sibuk dgn agenda kat sini.. ok.. aku sambung cite sket je ye perjalanan flight dr dubai ke paris..

Kami lepak kat lounge airport dubai tak lama pun.. ada le dlm sejam suku macam tu je.. kat lounge dubai punyalah ramai orangggg.. nak carik tempat duduk pun susah.. semua dah ada org duduk..

Mujurlah tak lama pastu ada gak tempat nak landing.. tp cuma ada satu kusi.. apis dgn ain dok stroller je le.. ica aku riba je.. hubby..?? dia pi surau jap masa ni.. bila hubby dtg aku bg kat hubby je duduk kat seat tu..

Makanan pun tak byk pilihan sgt.. ambik cereal2.. buah2 dgn roti2 pastri je.. anak2 pun tak brp lalu nak mkn.. yele, diorang kan suka nasik je.. kekeke..


Pastu kami pun sambung perjalanan semula.. walaupun ada sejam lg utk berlepas, tp kami masuk awal sbb takut kang anak2 tertido kat stroller.. takmau tragedi tangisan berlaku lg mcm dlm flight sblm ni.. seriau kami tau.. kekeke


Nahhh pakwe arab utk tatapan korang.. kekeke


Ni dia flight yg menanti kami.. ececehhh.. hubby aku mmg mengidam nak naik flight yg ni..


Airbus A380


ica masuk2 dlm flight je terus mintak pasangkan kartun kat iphone.. byk la dia punya kartun.. kekeke


Last2 aku pasangkan channel kartun kat skrin je..


Ain siap tepuk2 tgn lg.. hepi je dia


Kali ni apis tak nanges.. dia behave je sepanjang dlm flight.. lega sgt2.. seat aku dgn hubby kali ni terpisah sket.. hubby seat dpn.. aku seat blkg tp selang sebaris dgn penumpang lain..


layan kartun jugak


Ambik gambar kenang2an dulu.. bkn hari2 naik flight.. pasni naik myvi oren aku je le.. kekeke


dan lagi


Suasana dlm kapal terbang.. lawa2 pramugari diorang.. tinggi2 lak tu..


Duduk2 je terus diorang offer air.. aku mintak orange juice je.. kat tepi tu pun ada mcm2 air dah di sediakan.. yg halal ada, yg haram pun ada.. kekekeke


Masa ni nak take off.. ica dah merengek2 nak tido.. lgpun dia tgh demam kan.. tu yg mood tak brp nak baik.. sib baik yg 2 org tu ok lak kali ni.. lega sgt2..


Sepanjang perjalanan aku layan movie je..

Memula layan kartun sbb ica nak tgk katun.. bila dia tido baru aku layan drama korea.. tp tak best la cite korea tu.. cite mcm penyiasatan.. bg la cite jiwang2 sket.. ish3x.. makanya tak layan sampai abis pun..


Pastu layan cite hindustan lak.. akele hum akele tum.. kah kah kah..


Ain dok sambung tido.. sian kan kami.. dah sehari suntuk tak mandi.. kuikuikui


ica asal terbangun je dr tido mesti nak mkn.. sib baik ada mcm2 mknn dlm flight diorang bg..


Pastu bila dia bosan stewardess dtg bg buku dgn pensil kaler pulak..


Tiba masa utk lunch.. sila pilih menu sendiri ye.. aku pun pening nak pilih.. sbb takde pilihan nasik pun.. hehehe


hah sila baca dan pilih ye.. kekekke.. tipu jee, dia ada tulisan english la..


Tu dia set lunch aku.. salmon separuh masak dgn roti garlic.. tak brp nak mengenyangkan pun.. ekekeke


ni mknn utk anak2 aku.. buah2an dgn yogurt je..


ica lak sambung tido balik sbb badan dia kembali panas.. cian dia..

Perjalanan ke paris mengambil masa 7 jam.. so keje kami sepanjang perjalanan hanya tgk tv, mkn dan tido..


Yg ni lak masa nak touch down.. ain dok bantai menanges lak kali ni sbb dia kata sakit telinga.. bkn ain je nanges.. apis pun nanges sekali..


Byk kali aku pujuk dia minum air tu tiap kali sakit telinga.. sampai dia kata perut dia dah kembong air.. kah kah kah.. sian ain.. ica je yg tak nanges sbb dia tgh tido..


Di pendekkan cite, ni masa nak ambik bagasi memasing.. aku yg handle angkat bagasi sume masa ni sbb hubby tersalah tempat menunggu bagasi kuar.. wakakakkaka


ramai wooo oranggg..

Tp Alhamdulilah, semua di permudahkan.. masa nak kuar dr airport pun dah ada driver yg menunggu.. ohye, percutian kami ni semuanya di guide oleh travel agent.. so agak mudah sket keje kami.. maklumlah, kat tempat org..



Tu dia org yg bertanggungjawab menjemput kami utk di bawak ke hotel..


Ni kete yg kami naik..


Masing2 tgh bersedia utk di loading..


Kami yg busuk2 belaka.. kekekke


Bebudak ni seronok je.. apis siap tanya nak pi giant ke mak.. kekekke.. ape ke giant yg di ingatnya.. adeh la..



ica dok kat carseat dia



Bila dia bosan dia buat mata mcm undertaker.. kah kah kah..


Alhamdulillah.. selamat sampai pun kami kat Paris.. mcm tak percaya je aku dah jejak kaki kat negara org.. rezeki kami Alhamdulillah.. dah le plan nak bercuti pun tetiba je nih..

Perjalanan pun di teruskan ke hotel yg telah di tempah awal2.. semuanya travel agent yg uruskan..



13 comments:

ana said...

lambat btul menunggu n3 ana...ehe..

akak tgu next n3 lagi...:-)

Fatihah said...

apis rindu giant la tu kak heheh

umi aiz said...

wahhh bestt nye da smapi paris..
ape la apis ni giant pulak..

tricksrex said...

ahahahahaha ica wat mata undertaker
terbaekk la ica
kekekekekeke

fabulousmummy said...

ternanti2 saya dengan entry akak...tak dapat pegi, dapat baca entry akak pun jadi lah...aduihhh syoknya..

fyna said...

waaaaaaaa....beshnye dpt g cner..
nk ikot gak...




jom singgah n follow belog saya...
http://inibelogfyna.blogspot.com/

ytekecik said...

hahhaha.. best nyer naik kpal..
tp ksian kt anak2.. msti diorang tak selesa....

CiK NuYu said...

Salam... 1st time baca blog akak ni.. Asyik gelak je tengok sorang-sorang peel anak akak.. comel2 semua..ica buat mata undertaker memang kalaka lah..

Salina said...

flight kl-dubai=7 jam + flight dubai - paris = 7 jam, maknya 14 jam la dalam flight ye..aduhh..x lenguh ke kaki tangan ana? tapi kira ok la ank2 ana boleh bertahan lagi tu..wat peel sket2 tu biasa lah budak2 kan..

Mommy Fara said...

amboi, murah rezeki....jauh peginya...bilalah sy nak merase g bercuti mcm nie ye? seronok tgk anak2 awak...mcm ne awak handle eh bwk anak2 kecik jln jauh mcm tu...ape pun, selamat berkenalan!

mieoney said...

giant ajer yg terlintas dlm pikiran apis ek...huhu

agak mencabar jugak yer bila nak travel ngan anak kecik...sbb tu bila mimie ajak hub pegi travel dia bg dua pilihan tinggalkan eman and kitaorg pegi berdua or pegi masa eman dh besar...tak smpi hati ler mimie nak tinggalkan eman...huhu

RuHiL said...

kah kah kah.. carik giant ye apis..!

mannira said...

apa bezanya ana flight yg ke paris dgn yg previous...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...