NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Wednesday, March 23, 2011

LaSt DaY KaT SwiTzeRLaNd

17 march ialah hari terakhir kami kat sini.. kol 9 pg kang tourist guide akan jemput kami utk sambung perjalanan ke destinasi seterusnya iaitu german..

So seawal kol 6 pg kami dah bgn dah.. packing2 apa yg patut.. dan mcm biasalah, aku suka snap gmbr bilik bila nak check out.. sbg kenang2an kata org.. kikiki..


serabut gile kannn... kekeke


Ain mcm biasa.. suka menulis.. dia tulis jawi, abc, dan mcm2 la.. rindu sekolah agaknya..


ica sibuk lyn kartun kat ipad.. sambil kunyah2 kopok..


beg kami yg sarat.. kekekke


Settle je sume hubby pun turun kat lobby jap ambik troli.. mcm yg aku ckp kat sini takde bellboy.. just ada troli je.. pandai2 le uruskan sendiri luggage memasing..

Pastu sume siap2 turun bawah.. tggu hubby check out kat kaunter jap.. pas selesai urusan check out kami pun pi bekfes dulu buat isi perut.. sbb nanti nak memulakan perjalanan jauh..


Tak ramai org kat cafe ni..


segan nak snap sume jenis mknn.. so aku snap dr tempat duduk jelah.. ahahahha..


Hubby melilau2 dok cari apa mknn yg boleh di mkn.. byk daging khinzir okey..


Yg ni je aku sempat curik2 snap.. tu pun masa ni menyorok2 tepi hubby aku.. suruh hubby coverline.. wakakakakak.. mengong sungguh aku kannn..


Budak ni tetap bz layan katun dia.. dlm kete kang dah takleh lyn dah sbb takde internet..


Ain masih kena pakai spek masa ni sbb sakit mata kan..

Tp sakit mata kat sini lain mcm sket sbb mata ain tak merah pun.. just taik mata je byk.. biasanya kan kalo sakit mata mesti merahhh je kan yg putih mata tu.. tp ain takkk.. taik mata je selambak.. kekeke


Budak berdua ni tgh bertelagah masa ni.. masing2 tamak haloba keluasan tempat duduk.. ain suruh apis sana sikit, apis suruh kakak dia dok sana sikit.. ewahhhh, mcm lah montot korang tu besar sgt nak duduk luas2 ye..


Ni lah sarapan pg kami.. mcm biasalah, cereal, roti dan buah2an..


Budak ni kannnn.. ish3x..


Sempat ambik gmbr melalui cermin.. awat masam lak muka laki aku tu.. kekekeke

Settle makan terus siap2 masuk dlm kete.. brg2 sume aku serah pd kaum lelaki je yg uruskan ye.. aku kecik lg.. tulang tak kuat nak angkat beg besar2.. kekeke


Bai bai switzerland..





19 comments:

norh said...

lepas ni nak jalan mana2 pulak? :)

ytekecik said...

nest time pergi lagi kak...

mak adawiyah said...

petua y sy penah dengar kata klu sakit mata letak susu ibu kt mata yg sakit tu..titikkn sket susu tu kt mata..insyaAllah...

"CT CoMeL" said...

ok kak...selamat sampai di bumi terchinta....

maszmadi said...

bestnyer dapat jenjalan kan..... ilang stress

Yan said...

berapa ana berhabis ni ek? akak nak p last year, tapi budget lari.. Anak nak kena bawak 3 org.. Bayang kan lah.. harap2 menjadi satu hari nnt.. INSYALLAH.

Mamaleesya said...

syioknyee die tgk katun kat ipad...hihi nomey

Fyda Rahim said...

beh nye... bile la dpt gi sne jugak. hehe.. t.care.. =)

Mama Ida said...

Semoga Ana dan family selamat sampai Malaysia dgn sihat... abaikan ckp2 org.. manakan seronok kalo berjalan xbwk ank2 wei... keseronokan kita terletak di ank2, walau sakit demam kita, ank2 dpn mata lah tu la pengubatnya...

Shila Rossilawati said...

beruntungnya ana....suka sangat2 baca blog ana. blh dikatakan hari2 saya mesti nak jengok blog ana....

Ena said...

dah abis yeh.. alamak..
tak pat tengok pic lawo2 lagi.. huhu.. ker p mana plak? hihi.. kepochinyer caye.. :P

BaNaNaS! said...

ha betui mak adawiyah, ai penah ikut petua ni letak susu ibu kat mata anak sure sat jer baik

by the way nk bizi bodi sket yer, kat mana anon2 dok kutuk2 ana? heheheh..

jgn lupe hapdet cite german tak sabo2 nak nengok gambo..

farah fauzi said...

kiut lak ain pakai spek..cover line sakit mata tapi sambil tuh boleh la bergaya..hehe

Asmida said...

Akak pun suka baca blog Ana... nak jadikan sumber inspirasi utk dekorate rumah... nak travel... lagipun Ana memang pandai bercerita... Suka sangat2...Tahniah buat Ana & keluarga....
pasal Ain tue : titiklah susu ibu semoga cepat sembuh.. lagi satu, entah2 dia bukan sakit mata kot?? Just panas dalam.....

Elyaz said...

Kan best KALAU malaysia xjem macam ni. selamat tiba kemalaysia, anyway g dengan keuarga rahsia untuk terus kekal bahagia bersama pasangan dan keluarga anda. orang kita sekarang selalu tinggalkan anak bila g mana2 short term bagus la, tapi long term bahaya.

TeacherAzimah said...

just find out that ana berasal dr sekinchan? eh sekampung lar kita! kg akak kat pt 9. kg ana? btw have fun with ur family kat sana! ;)

Lia said...

akak ana blk dah ye.. take rest dulu ye nanti buat entry lg kat sana ye.. ^__^

ameris said...

sonok baca travel log ana.

legesilo said...

Thanks for posting, I like this blog!

generic nolvadex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...