NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, November 30, 2009

RaYa HaJi PaRt 2 : BeSdaY HaFiZ

Seperti yg aku ada bgtau, Jumaat lps kan besday Hafiz
Kami tak rancang nak sambut pun..

Tp abg aku offer diri nak sambut besday hafiz..dia offer diri je, tp modal kami bg..hihihi..


Pg tu slps solat raya dia gi pekan Sungai Besar jap,
Dia beli kfc dan kek aiskrim utk besday hafiz
Kami sambut sederhana je..

Balik dr beli2 brg, abg aku terus susun2 mknn kat veranda..adik2 aku yg lain tlg2 sediakan apa2 yg patut..time ni besday boy sedang membuta lg kat bilik..

Tunggu punya tunggu takde tanda2 nak bgn gak budak nehh..sume dah tak sabar2 nak bedal ayam2 tu..aku pun gi masuk bilik dan kejut dia slow2..kang paksa bgn tetiba mau melalak sakan..


Taraaaa...dah bgn punnn..sembab lg mata tu..hahaha..
Mandi pun tak sempat..cuci muka lglahhh tak sempat..


Aku umpan dia dgn mende yg kat kepala dia tu la..
Lalok2 dia berjalan kuar dr bilik..
dia masih tak phm apa yg berlaku sbnrnya..


Sib baik tak nanges2..risau jugak kalo buat pe'el..


Ini budak tak reti tiup itu benda..dia pi sedut je..
mana nak bunyi nak oitt..!!


Si kakak kena dpt gak mende2 yg hafiz dpt..
kalo tak, bergaduhhh kang..


Alisya ok..sbb dia mmg tak phm apa2 pun..hahaha..


Mknn sudah tersedia..


Ni kek aiskrim tu..
knp letak nama "Dede"..?? Sbb tu nama timangan hafiz yg hubbyku bg..laki aku ni suka panggil hafiz "dede"..

Sbb masa hafiz umur 7 bln ke atas, dia suka sebut "Uuuu dede"..bahasa bayi kan mmg mcm2 bunyi..dr situ melekatlah gelaran dede..


Alisya tengokk je org dok kecoh2...


Hubby aku sibuk setting mode kamera dia..


Uikkk..tak abis2 setting lg ke yangg..??
yg aku ni dah berkeping2 gmbr dah snap..kekekeke


Muka ngantukkk je lg budak ni..sian dia..


Ni abg aku yg masih bujang, dia mmg rapat dgn hafiz
Suka layan hafiz..




Hepi besday yg kedua thn..!! Muahhhsss..


Ni adik lelaki aku..student Uitm melaka..


Opsss..yg bertshirt merah menyala tu aku..
serabai sgt masa ni..mandi pun tak lg time ni ..wakakaka


Masing2 melantak time ni..


Nyum nyum nyum..


Kami 4 beranak yg tak mandi lg..hubby aku je yg wangi..
hahaha..pengakuan ikhlas tu..
air kolahhh adalah sgt sejukkk maaa...huhuhu..


Ni pun tak mandi gak..lps abis mkn2 br kami mandi..
hahahaha..


Si kakak yg membedal aiskrim sahaja, kek dia tolak tepi..

Tu saje cite besday hafiz..Tak sambut dgn hebat2 pun..mmg tak prnh buat party..Just sambut ala kadar je dgn adik beradik dan family..tu pun dah seronok..hadiah besday pun takde..hehe..


8 comments:

-iLLa- said...

ana,pandai mu pake kain batek...

Mimie Hamdan said...

eppi besday hafiz... semoga menjadi anak yg soleh yer... :D

aNa SuZaNa said...

iLLa..
oittt..perli ka..??kikiki..mu tauu, ku rajin pakai kain batik masa dlm pantang dan time ada kat kmpg je..

kat umah sdiri malasss..hihihi..

aNa SuZaNa said...

MiMie..
thanksss...:D

MAKCIK REHAN said...

makcik geram [dan tak pueh hati] tengok si alisya yang tembam kemain sedangkan bergantung 100% kat susu kopek mak dia ajer. Dahla mak dia kerempeng ajer. Awat makcik yang kembung cam ikan buntal ni tak mampu produce susu lemak berkrim cam gitu utk anak2 eh?

nota kaki:taktau apa motif makcik membebel mcm ni di ruangan komen belog orang.

aNa SuZaNa said...

MR..
kerempeng..??/ekekekkeke..dah mcm kerepek lak ku imagine..kikiki..

takpe MR..at least akak dah usaha mcm2 utk asyraf..itu jugak dah cukup baik sbb awal2 lg akak dah niat nak bf kan..

nota tgn : xpe..membebel di ruangan membebel adalah di benarkan..hehehe

eynda said...

Meriah la tuuu....ada kayhepsi lagik...sambut dgn sedara mara pun dah seronok...

shabiela said...

hepi belated besday hafiz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...