NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Friday, November 06, 2009

CeRiTa SeMaLaM

Sunyi sepi je blog aku smlm kan..
Tp ramai gak yg mengunjungi blog aku..
Mekasih pada sume yg sudi singgah sini..
bkn singgah sahur ye..hehehe..

Actually smlm aku bz sket..
Sblh ptgnya pulak angkut semua anak2 gi klinik
Mcm biasalah..of coz kat Pusat Perubatan Naluri..

Sarahwani aka Cari menantu,
Ku tau mu bersalin kat sini kan..hehehe..
Sbb nmpk hubby mu masa dulu tu..(bila?? x ingat.hehe)


Alisya injek imunisasi yg 5 bln punya..
Ain dan hafiz injek Prevenar..
Yee..aku tau, terlalu lmbt aku bwk ain utk injek prevenar

Ni semua sbb kesian kat dia..
Hubby aku tak sanggup tgk dia kena injek..cettt..!!
Tangguh punya tangguh dah nak 4 thn umur ain tau..!!

So, aku nekad nak injek jugak..
sekali harung dgn hafiz..
Kebetulan ptg smlm dpt parking betul2 dpn klinik ni
Apa lagi..mcm histeria ain di buatnya..


Aku heret gak masuk..tp bkn aku sorg ye..
Tp dgn bantuan adik pompuan aku..
aku kidnap dia dr kolej semata2 utk temankan aku..
Gila wehhh, mana mampu aku handle sorg2..

Hubby aku tak dpt teman..byk keje..
Pada hal dia tak sanggup nengok sbnrnya..kan bang kann


Masuk2 je ain dah melalak..adoiyaiii..

Pulak tu jenis pyh nak pujuk lak tu...aparaaaa
Ni yang pyh betul bila neng yatimah ni nanges ni..

Nanges smpai bengkak2 mata woo..
Time nama di panggil utk timbang lg lah havoc..
Terpaksalah dgn aku2 skali pi timbang..

Memula timbang aku sambil dokong ain..
Pastu aku campak ain (agak keterlaluan di situ..kekeke)
Br aku timbang berat aku je..
Tak psl2 nurse situ tau berat aku..hihihi..


Muka toye hafiz..tp bagus budak ni..tak nanges pun

Masa ajak timbang berat (timbang yg jenis duduk tu)
memula dia taknak....huhh..!!

Tp kan penimbang tu ala2 besen mandi budak kan,
So aku ckp la "hafiz nak berendam tak?main air"
Dia pun rela hati duduk diam2 masa nurse dok timbang

Time alisya timbang lak xde masalah..
elok je budak tu..bkn dia tau pun kan..hehehe..


Sampai bengkak2 mata haa pas nanges..
Aku tau, bingit telinga org2 yg sama2
menunggu turn utk jumpa doc..tp apa boleh buat..

Kang ku cubit kang org anggap aku ni kijammm
Dah pujuk baik2 pun tak jln..so lantak pi jelah kan..hehehe
Dah namanya ratu air mata..biarlah dia tunjuk kehebatannya


Lps timbang kami tunggu lg dlm stgh jam utk jumpa paed
Alisya dah start isap2 jari dah tu ha..
Tanda dah kehausan..

Sory la nakkk, ramai tul laki2 org kiri kanan dpn kita ha
Takkan mak nak buat free show pulak..
even ada nursing cover pun aku malu ehhh..segannn..

Mana yg xtau especially kaum lelaki
mau depa fikir aku buang tebiat sbb pakai apron
mesti depa kata dlm hati aku ni sewel ke apa..kikiki..

So aku cuba tenangkan alisya sebaik mungkin
Asal dia nak start merengek je ku bg menan..hihihi..
Fuhhh..dugaan betul..


Hafiz yg relax je..
Dia tak tau yg dia bkl kena injek tu..
ayokkkk..tak tauu...hahahaha..


Si kakak dah mula tenang..
Dah mcm nama ikan dugong tu pulak Si Tenang..kekeke
Aku ckp kat dia, doc nak jumpa alisya je bknnya kakak

Lg satu, agaknya dia penat dah kot menanges..
yelah, hampir stgh jam merengek mengada2 tanpa henti
Pulak tu dia lap hingus kat baju kurung aku..uwaaa..!!


Ni nama doc yg injek dan rawat anak2 aku selama ni
Very friendly..mesra budak2..
cuma anak aku je tak kose nak bermesraan dgn doc ni

Sape2 yg dah biasa dgn doc ni mesti tau kan..
Bagus orgnya wlpun mcm dia ni ala2 lemah lembut gitu
Opsss..jgn slh phm ekk..maksud aku dia sopan..hihihi..


Tak dpt snap pic ain dgn hafiz kena injek
Aku tugaskan adik pompuan aku tu snap pic
Tp dia lak yg panik smpai lupa snap gmbr..
huk alahhh..mcm dia lak yg kena injek..chaittt..!!

Hensem tak doc ni..hehehe..
Rupa boleh tahan gak..cuma tinggi ala2 aku je..
Ops..takleh ckp lebih2..kang laki aku baca blog ni kang..
Ke lain lak dia fikirnya kang..huhu..i love u bang..hihihi


Ambikkk..sekuat mungkin alisya melalak
Sampaikan doc terkejut dgr pitching dia..baru tauuu..!!
Aku dah lama tau..dah biasa pun..hehehe..


Sedang elok aku nak snap gmbr jarum tu,
Sibuk pulak tgn pembantu doc tu..ciss..
Sudahnya mcm gmbr ni takde motif pulak..
Mcm ala2 nak tunjuk jam apa doc tu pakai..cettt..!!

Gila huru hara lah dlm bilik doc masa tu
Mana taknya, ain sblm di injek lg dah melalak sakan..
" TAK NAK DOKTE..TAK NAK DOKTE.."

Doc tu pulak menjawab " DOKTOR NAK.."
Lglah kuat ain berteriak..
Hafiz yg tgk kakak dia menanges join the club jugak

Dia pun melalak kuat2..adehlaaa..
Sampaikan aku dgn doc bercakap terjerit2 gitu..
Dah mcm org bergaduh lak kami ni sbb ckp jerit2
kekekeke..bunyi anak2 menangis terlampau kuat maaa

Tiga2 nanges berjemaah..gila ahhh..!!
pening aku di buatnya..doc tu pun pening gak tu..
Saje je buat2 kontrol macho gitu..muahahaha..

Settle je byr bil terus blah..
Ada lg citer sebenarnya..nanti aku smbg..
mengah pulak taip entry ni pnjg2..



8 comments:

ammi said...

ku tersengih2 baca part yang bila mu tulis cakap terjerit2 ngan doktor tu..wakakakakaka..
mesti terkejut je kalau org dengar..pekak ker haper??

aNa SuZaNa said...

ye betul..mesti mrk2 yg tgh menunggu turn kat luar tu kata kami ni pekak..kekekkekek..

Adekniza said...

ana anak 3 blh handle ek?? kalau kita baru satu dh huru hara gak...

aNa SuZaNa said...

adekniza..
tgk keadaan jugak..ada masa boleh handle..ada masa jd histeria gak..kikiki

aNa SuZaNa said...

testing2...

shabiela said...

ku leh bygkan time 3 badik tu nngis.. haru biru jdnya.. ekekek..

Sarah Rahim said...

Hehehehe...seronok baca...havoc tul...hahah dapat2 bayangkan 3serentak melalak...hihihi...wah siap declare sarah CM pun gi Naluri kikiki...

Ana prevena injection tu utk ape eh?

Haa doc Khairul tu xhabis2 ngan rambut rebonding dia tu...asal tegur "hai doc rambut baru ke?" cecepat je ckp "eh tak de lah... :)"

aNa SuZaNa said...

sarah..
prevenar tu sbnrnya injek pneumococcal..pernah dgr kan vaksin ni..tulah prevenar..utk mencegah beberapa jenis penyakit..

sarah boleh google ttg pneumococcal ni..utk 2 thn ke atas seklai injek je..so sarah tggu khalysh umur 2 thn la..

doc khairul tu mmg suka rebonding kan..hihihi..ehhh..mu pun jumpa dia jugak ke..?checkup situ je ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...