NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, November 24, 2009

DeMaM BeRJeMaaH

Dlm family aku skrg yg demam + selsema + batuk2 ialah aku, ain , hafiz dan alisya.. Hubby aku selsema sket2 je lg..sbb dia dah selsema awal2..hihi..


Yg mula2 dpt selsema ialah alisya..pastu br hubby aku, then br ain, pastu hafiz, pastu baru aku..aku br je smlm start demam dan selsema..

Sblm ni aku tiap2 mlm jd nurse utk diorg..sapu vicks dgn kerap sbb bila sejuk diorg asyik la batuk2..bila batuk2 mulalah ada yg melalak..


Ni budak yg kerap batuk..merengek2 time tido..
jenuh nak pujuk nih..bila dia nanges,
dgn alisya sekali terbangun dr tido..


Anak aku kerap jugak demam rasanya..
bila sorang demam, standby jelah yg lain..
tggu turn utk demam..

Padahal hari2 mkn scott emulsion tu..
Redha jelah..sib baik diorg dah tak takut mkn ubat..
Siap berebut2 lg sape nak mkn ubat dulu..


Suhu bdn diorg kejap ok kejap panas..
Bila bdn panas diorg asyik moody je..asyik nak nangess je

Tp bila suhu normal, diorg aktif balik..
main sama2..gaduh sama2..hihihi..


Sempat lg nak lambai2 time ku snap pic dia..
sian anak mak..huhuhu..


Gmbr aku dgn alisya yg demam takde ye..
Tak kose la nak letak..hihihi..
Yang pasti, tgh aku taip entry ni asyikla bersin sokmo..
sbb kesilauan cahaya lappy...

Mcm mana dmm sekalipun,
aku kena gagahkan jugak utk jg anak2 aku..
aku masak bubur je utk kami mkn time demam..

Pastu byk abiskan masa kat bilik je..
aku sungguh tak larat nak kemas2..
biarlah umah jd tongkang pecah jap..

Harap2 takde yg komplen2 umah mcm puaka ke apa ke, sbb bkn senang aku nak buat semua tugasan di rumah seorg diri lebih2 lg bila anak2 demam..nak mandi pun kelam kabut tau..huhuhu..

Sekian entry utk kali ni..
demam2 pun larat gak buat entry...hihi..



11 comments:

MAKCIK REHAN said...

Umah mcm puaka?? kekekeke.... ada unsur2 keliwon kah?

Ana, umah makcik kalau makcik demam ker tak demam kerr... sentiasa mcm puaka. lagi haru.

eynda said...

Ciannyer...moga semua cepat sembuh...

shabiela said...

siannya sume demam.. moga cpt sembuh..

ibuayu said...

semoga lekas sembuh..Salam perkenalan

aNa SuZaNa said...

MR..
ana kalo umah bersepah2 tunggang langgang mmg panggil rumah puaka..hahahaha..tp takdelah sampai hantu keliwon tumpang sekaki..

adehhh..seram pulakkk..kikikiki

aNa SuZaNa said...

kak eynda dan Sha..
mekasihhh..ni smbil reply pun tgh sok sek sok sek hidung ni ha..

sampai melecet kena sental dgn tuala..dah tak larat pakai tisu, berkotak2 habis..huhuhu

aNa SuZaNa said...

Ibu ayu..
salam perkenalan..jemput dtg sini lg ye..hihi..byk cite merapek meraban je kat sini..

LiAnA said...

alahai kesian.. dah mcm rumah sakit pulak yer.. moga cepat sembuh..

ni kat umah Aqil kena flu + cough..
Ana..try sapu vicks kat tapak kaki pastu suh diaorg pakai stokin time tido..

aNa SuZaNa said...

Kak liana..
budak2 ni always pakai vicks dan tido sentiasa pakai stokin..kdg2 bkn waktu tido pun pakai stokin sbb sejuk..

tp nak buek camno kalo nak demam dgn flu jugak..huhuhu..

~ f i d ~ said...

la siannya..kitorg pun tgh demam secara berjemaah ni..start dgn aiman demam ari sabtu aritu, igt dah baik, tgh hari tadi demam balik, aliya n fid pun start demam ari ni..dah 2 hari dah x pi kerja,dok umah jaga aiman. silap2 minggu ni x p kerja lgsg ni, sebab ari jumaat dah amek cuti raya, tapi kami raya ari sabtu, lambat sehari

aNa SuZaNa said...

FiD..
ntah knp musim demam agaknya coz ana jln2 kat blog org lain sume cite pasal dmm + flu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...