NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Thursday, November 12, 2009

NeXuS KaRaMbuNai @ SaBaH

Ni citer thn lps ye..
saje nak buat entry ni utk sape2 yg nak pergi karambunai
entry ni penuh dgn gambar2 je..mesti korg pening tgk..hehe


Ni gambar dpn lobi..
Time ni kami baru smpai..karambunai mmg cantek
syg betul tak snap gmbr masa nak masuk ke resort ni

Sepanjang jln masuk ke resort ni akan lalu kelab golf tau
Rasa nyaman je dgn pemandangan yg menghijau


Tgh menunggu hubby check in kat kaunter lobi


Ni la resort dia..


Bilik kami yang tingkat bawah tu ha..


Masuk2 je dah ada babycot sbb dah request awal2
Ain bz tidokan elmo dia..pdhal tmpt tido hafiz tu


Sesi merehatkan badan..penat dlm flight tak hilang lg


Ni bilik dia..tak tau nak kata tema apa..
tilam dia superking size..sedap golek2 tu..hehehe..


Ni bilik air dia..




Tv je tak canggih lg..tp siaran byk gak..


Ada ruang santai di luar..
tp kami tak sempat lepak2 situ pun..


Time ni pulak kat restoren dia..dinner time
Sorylah, tak snap byk la kat sini..maluuu..hihihi
tourist sgt2 ramai..org malaysia masa tu hanya kami je


Ni view tepi laut..
siap ada massage lagi..






Opss..termasuk lak gambo tudung..kekekekke..


Ni bergambo lps sarapan..
Budak2 ni masih pakai sleepwear lg..heheheh..


My hubby..amat susah dia ni nak bergambar..




Cakkkk..!!!


Ok..ni laut dia..luas kannn..
pasir dia sgt halus2..mcm serbuk milo halusnya..
landai je..syok woo pijak pasir dia..




Aku duduk kebosanan sbb ain takut nak pijak pasir
sudahnya kami anak beranak dok situ jelah
hubby je yg gi mandi manda kat laut..aparaaaa..huhuhu


Ni budak bikin aku geram tul
takde maknanya lepak2 kat pantai setakat duduk2 kat kerusi je..sadiss tul..


Time ni hampir nak maghrib dah sbnrnya..
tu yg takde org sgt tepi laut time ni


Tmpt dinner..




Akhirnya..ku paksa juga pegi tepi pantai
Ku gian nak main2 air sbnrnya..



Masam je muka lps kena paksa..kehkehkeh..


Yeee..tak dpt mandi dpt pijak2 air dah la..
seronoknyeee...
Sape2 yg anak2 dia suka mandi pantai, kat sini mmg best


Tgk tu..matahari pun nak terbenam dah..
maknanya masa utk blah dari situ..


Ni posing lps sarapan..
Tgk betapa selekehnya kami anak beranak..
sempoiii..hehehehe..




Ni pool dia..malas nak mandi sini..
org laki2 suka la kot..sbb byk sotong kering bersidai..
hakikatnya bkn malas, tp ku dah warning jgn mandi kat situ..kekekeke..




Cantek sungguh landskap dia kan..






Kami yg selekeh..kehkehkeh..


Masa jln2 kat lobby, ada tourist tu usha anak2 aku


Maka dgn penuh berhemahnya anak aku pun salam dia..
terkejut woo tourist tu..hahahah


Pastu sesi bergambar, kenang kenangan..
Yg kelakarnya, aku sembang omputih dgn dia,
tp dia sembang dlm bahasa dia..tak ingat pulak dia bangsa apa..hehe


Rehat2 jap sementara tunggu Buggy dtg ambik..
sbnrnya nak ikutkan kami kena berjalan sendiri balik bilik
Tp hubby aku merayu sbb ada baby kecik..

Tak larat weh nak berjalan setiap kali nak gi mkn kat restoren dia
dah la kena jln jauh..mau lapar balik pas mkn..
rasanya dlm 1 km kot dr bilik kami..bilik kami jauh sket dr lobi


So mmg tiap2 kali kami nak ke lobi atau pi mkn,
diorg akan dtg jemput kami'
bagus tau layanan diorg ni..superb..!!

Lg satu kemudahan wifi ada di mana2
percuma je..cuma dulu aku tak rajin buat entry
Tu psl cite thn lps baru kuar tahun ni..muahaha..


Yennadeii..apa daa cekik adik ni kakak oi


Ok..cite tamat..
gila penat nak upload gambar..huhuhu..


Jumpa lg di lain entry..


6 comments:

ammi said...

DEBABNYA HAFIZ TIME TU...
GAMBOR NGAN NENEK MAT SALEH TU KELAKAR LAH....

aNa SuZaNa said...

uik..caps lock..kikiki..time hafiz mmg sgt2 debab..tp lani dah susut..huhuhu

Ibu to AqiF n ImraN said...

Hi...entry ni reminds me my holiday kat resort ni few yrs back...yes memang mendamaikan...tapi tu lah bilik dia mmg jauh from lobby/cafe....lagi satu karambunai ni jauh sikit from town...ingat lagi every time nak ke town jln2 mesti kena naik shuttle bus :) ...kenangan terindah betul masa tu....me + my hubby

aNa SuZaNa said...

Ibu..
mmg jauh kan antara bilik dgk lobby..tourist suka la kan sbb diorg suka menapak jauh2 ni..dan mmg jauh sket dr town..sbb hujung tu ada jln mati kan..hehehe

Mrs. Aiza (Nis) said...

ana..jauh tak resort to dari Kinabalu mountain. How about shangri-la pulak, jauh tak dari kinabalu mountain dan town?

aNa SuZaNa said...

kak nis..
rasanya shangri la lg dekat kak..karambunai ni terceruk ke dlm sket..jauh dr town..

better shangri la lg la..kalo time ana kat karambunai, nak ke kinabalu tu ambik masa hampir 2 jam jugak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...