NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Tuesday, November 03, 2009

ALiSya 5 Bln

Semalam 2 Nov alisya dah genap 5 bln
dan sudah start mkn..
mknn pertama yg dia rasa ialah nestum beras merah

Payah jugak dia nak terima..
aku suap dia sembur2 balik..suap lg sembur balik
xpe..slow2 ajar dia kenal mknn..skali sehari je..
itu pun tghari je..yg lain hanya breastfeed semata2..

Masih tak berani nak letak dlm bamboo seat..
Sbb dia suka lentok2 kan bdn dia kebelakang..

Ada sekali tu time aku dudukkan atas riba aku,
Aku pegang sebelah tgn je..sblh tgn lg taip sms..
Tup2 dia lentokkan bdn kebelakang..

Sudahnya aku terlepas dia..
sib baik jatuh atas tilam je..kalo la time tu kat lantai..
Alamatnye benjol lahhh mu nak oii..

Time mkn aku sandarkan dia kat bantal je,
posisi ala2 duduk gak..kang kalo baring tersedak lak..
tengok tu..sume yg aku suap dia luak balik..ciss..

So, utk permulaan aku try nestum beras merah dulu
Test satu sudu besar dulu..pastu dah serasi br topup lg
Sok nak test yg heinz pulak kot..

2 comments:

eynda said...

Hannah dulu feveret dia nestum yg ada honey tu...akak pun suka...sedap :-)

aNa SuZaNa said...

uik..kak eynda join mkn sekali hannah punya ye dulu2..mesti beli satu tin utk akak jugak kan agaknya masa tu..kekekke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...