NoThiNg SpeCiaL aBouT Me... JuSt aLwaYs SmiLe... (^_^)

jom kita jadi kawan2

Monday, November 30, 2009

RaYa HaJi PaRt 1

Sblm membebel panjang lebar dlm entry ni,
just nak bgtau perjalanan pulang ke kmpg kali ni ambik masa 2 jam stgh..biasanya sejam stgh dah smpai kmpg..

Ni extra lg sejam sbb jem giloss..dr sg buloh dah start jem..huhuhu..laki aku..?? lelaki kalo tak membebel time bawak kete mmg tak sah..!!

Yeee..pompuan pun sama jugak, tp takdelah sehebat lelaki kan..pung pang pung pang sepanjang jln..selagi tak smpai destinasi, selagi tu lah mulut tak benti membebel..hahahaha..

Kitorg bertolak jam 11 mlm pd hari khamis tu..
sampai kmpg kol 1.30 pg..sume dah membuta,
tak larat diorg nak tggu kami..hehehe..


Ni gambar di pg raya..ni lah rumah family ku..

Bersusun sofa sepanjang ruang tamu..
opss..bkn ni je, sebelah kiri gmbr ni ada sofa gak
kat veranda luar pun ada sofa gak..ni bapak aku punya koleksi..hihihi..


Kami kan 13 beradik, lom kira lg cucu cicit dgn biras2..
So sbb tu bapak ku suka beli sofa agaknya..
Mmg takkan ada lah adegan berebut tempat duduk..hahaha

Tu kuih raya puasa punya ye..
byk stok lg..yelah, abgku kan bisnes jual kuih raya..
so takyah risau psl biskut2 ni..cuma kami dah tak larat nak mkn biskut2 dah..muak woo..huhuhu


Opss..terupload pulak gambar bkl pengantin ni..
Ni adik pompuan ku yg bongsu..bongsu kategori pompuan ye..sbb bwh dia ada 3 lg adik lelaki.. 12 disember ni majlis kawen dia..tp mlm b4 majlis tu dia nikah dulu..

Tinggal sorg je lg anak dara dlm family aku..
ohye..maknanya adik aku ni langkah bendul kakak dia yg lom kawen tu.. Takpelah, dah sampai seru..umur pun nak 24 thn dah kan..Tahniahh..

Mujur ko dpt laki sekampung..
takyah rebut2 nak balik kmpg tiap kali raya..hahahaha..


Tgk la..di pagi raya slps balik smbhyg raya..

Yg duduk kerusi malas tu abah aku..
Yg berjubah hitam tu lah mak aku..yg baju melayu coklat tu sape lg kalo bkn laki aku..hehehehe


Fuiyyoooo..masing2 membaca..hebat2..kikiki..


Tak cukup baca suratkhabar sendiri,
surat khabar laki aku pun dia sibuk baca gak..ish ish ish..
Apa pesen pakai kopiah tu yanggg oittt..hahahaha..


Ha..yg ni lak sesi pemasangan khemah dpn rumah..
Abahku buat kenduri korban kat umah kali ni..b4 ni kat surau je..


Bagus betul org2 kmpg aku ni..
bergotong royong buat keje.."apa yg pentinggg..kerja sama..!!"


Tu diaaa..kepala khemah sdg di pasang..
Aku curi2 snap dr dlm rumah je..hihihi..


Br satu khemah naik..sume ada 3 khemah..


Opss..tu blm di tinggikan lg khemah tu ye..
saje bgtau, kang ada yg ingat paras tu je..mau tersangkut kepala kalo paras tu je..kah kah kah..


Ni pulak time menunggu lembu2 sampai..
Gila excited kami sume..cuma tak sempat nak bermain2 dgn lembu sbb lembunya smpai lewat ptg..takkan nak main2 dgn lembu time dah nak maghrib kot..


Tgk..hahahhaha..senang sungguh time aku kat kmpg
Ramai yg sanggup jaga anak2 aku..bestnyeeee..
sgt bahagia aku masa ni..kehkehkehkeh..


Yg baju coklat gelap tu kakak ipar aku..
ada 2 org anak dara, yg baju pink dgn biru tulah anak dia
yg dokong alisya tu pulak kakak aku..umur sudah 38 thn..
yg baju hitam tu anak dara dia lah tu..


Time ni lembu dah sampai..tp masih kat atas lori lg lembunya..alisya tgk lembu2 tu dgn penuh kehairanan..hahahaha..


Haaaa..ni lah 3 ekor lembu yg bakal di korbankan tu..
Abah aku korban seekor je thn ni..yg lg 2 tu org punya..


Sesi nak turunkan lembu2 tersebut..

Gila garang lembu2 ni..sbb time proses nak turunkan lembu2 ni, slh sorg dr beliau telah cuba utk menendang mamat yg berbaju kuning tu..garangnya beliauuu..


Beliau ni lah yg aku maksudkan..hahaha..


Lembu kedua yg berjaya di turunkan..
Lembu yg ketiga pun berjaya turun gak sbnrnya...
cuma tak sempat nak snap gmbr dia je..

Ain dgn hafiz amatlah seronok tgk lembu2 ni
Sampaikan ajak masuk rumah pun pyh bebenor..
Maklumlah, konon mcm tgk binatang kat zoo la agaknya

Ok..tu je cite dlm entry ni..
no idea sbb ntah apa2 gmbr aku ambik..
lgpun buat entry pepagi buta ni pun jemm pale otak jap
hehehehe..


8 comments:

hanim.. said...

nampaknya sama laa kite stuck jem aituh..sbb hanim pon kuar umah dslm kul 11mlm..pastu da mule sangkut sblm msk sg buloh lg..ana balik kampung kt mana aitu..ktrg blk slim river..

meriah tul nmpk raya kt kpg ana eh..mmg bbaloi penat2 tempuh jammed..hehehe..

cik mas said...

waaa.. meriahnya.. :)

aNa SuZaNa said...

hanim..
sama ekk..hehehe..tarffic light kat sg plong tu yg jd punca kan..ana balik sekinchan mlm tu..kat sekinchan pun jem wooo..pdhal nak dkt dgn rumah dah..terpaksa ikut jln sawah..sbb ramai yg tak tau short cut tu..kikiki

aNa SuZaNa said...

cik mas..
meriah sbb buat kenduri je..kalo tak biasa2 je..cuma riuh sbb sume balik kmpg la kan..menyembang tak renti2..hehehhe

shabiela said...

wah, sekor lembu.. cam majlis kawin dah.. puasla mkn daging lembu.. anyway.. selamat hr raya..

-iLLa- said...

ana,tserlah suasana kampung yer dlm umh tuh,,aku suker r..

aNa SuZaNa said...

Sha..
mmg puas mkn wooo..dan puas jugak lah lelemak lembu gtu melekat dlm bdn ku..huhuhu

aNa SuZaNa said...

iLLa..
mmg best woo kat kmpg..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...